Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Joost Taverne
Taveerne betekent kroeg, bar, bierhuis 1. Favoriete hangout van Leidse rechtenstudenten, disputen of cordiaal. Barpraat met een dubbele tong. Op zijn persoonlijke VVD-webpagina 2 is die dubbele tong goed te lezen. Onderwerpen die Joost belangrijk vindt is bijv. de bescherming van het individu tegen het collectief. En daarom brengt hij een wetsvoorstel in dat de rechten van het individu beperkt? Of zijn amendement (33268, nr.17) om er voor te zorgen dat bij verkiezingen meer mensen kunnen stemmen door lijstverbindingen 3 te verbieden? Naast het borrelpraatgehalte verklaart ook zijn biografie 4 veel. Nog nooit buiten de beschermde muren van het ministerie geweest.


Mensenrechten
De Nederlandse grondwet laat heel veel te wensen over. Je kan je überhaupt afvragen of de Nederlandse regering en bijbehorende grondwet wel geldig is. Toen zij namelijk in 1945, na eerst als laffe ratten het zinkende schip verlaten te hebben, weer terugkeerden eisten zij hun positie op zonder enige grondslag.

Nederland heeft dan ook géén Constitutioneel Hof 5. En het gaat nog een graadje erger. Artikel 120 6 van de Grondwet verbiedt expliciet het toetsingsrecht 7. Daardoor is de burger overgeleverd aan de waan-van-de-dag politici die met dit soort ondoordachte wetsvoorstellen aankomt zetten.

Gelukkig is er (wegens slijmen bij het buitenland) één goede regeling opgenomen in de grondwet, namelijk de artikelen 93 en 94 8 die regelen dat internationale verdragen, zoals het EVRM, voorrang hebben op de onzin-wetjes die door politici worden gespamd.

Maar Joost heeft tijdens een, mogelijk in de Taveerne ontstane, lucide verlichting een Eureka-erlebnis gehad, en bedacht dat de burger zijn/haar mensenrechten maar volledig moeten worden afgenomen door artikel 94 van onze Grondwet te veranderen in:

Nieuw voorstel Artikel 94 Grondwet 9

Andere binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften dan de wetten vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties.

• De Raad van State 10 is tegen.
• De Raad voor de Rechtspraak 11 is tegen.
• De Adviesraad van het HHC 12 is tegen.

Maar om Joost tegemoet te komen stel ik voor dat we een pilot-studie doen, waarin Joost zelf mag participeren. Dat participeren moet hem als VVD-er aanspreken. We nemen Joost al zijn mensenrechten af en stellen hem onder toezicht en ter beschikking van de regering. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. De maatschappij wordt behoed tegen dergelijke onzinnige, maar bovenal gevaarlijke, lone-wolfs met terroristische gedachten. En Joost kan zelf eens ervaren wat zijn "belangrijke onderwerp" de bescherming van het individu tegen het collectief nou eigenlijk precies inhoudt, en waarom zijn wetsvoorstel nu precies het diametraal gestelde effect heeft.




author: Ton   |   published: 29.11.2013   |   updated: 29.11.2013   |   comments: allowed

03.12.2013 14:30u
AD & De Roestige Spijker
Voeging Demmink-AD
Rechtbank Rotterdam
 
04.12.2013
Sanne Terlingen
Smaad Ghana pedo
Rechtbank Amsterdam
 
11.12.2013 09:30u
KG Maaike Vaatstra
Verbod dagboek publicatie
Rechtbank Haarlem
 
16.12.2013
slachtoffers Turkije
art.12 procedure Joris D.
Rechtbank Arnhem
 
17.12.2013 09:00u
De Roestige Spijker
Regiezitting getuigen
Rechtbank Utrecht
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag