Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

J'accuse - Je maintiendrai
Gisteren publiceerde het HHC de analyse van dr. van der Plas over de "J'accuse" van Émile Zola en de analogie met de huidige Baybaşin affaire 1. Zelf vind ik die aangifte alleen niet voldoende. Ik zoek follow-up in de vorm van een artikel 12 "Je maintiendrai" procedure. Ik zal handhaven (lees: de criminelen vervolgen).

Sommige lezers verwachten dat klaarblijkelijk ook van het HHC, getuige de e-mail van een ook aan u bekend bezoekster L.. We doen ons best, maar het kost allemaal (veel te veel) tijd! De inefficiëntie en incompetentie van de overheid kun je alleen met hun eigen (incompetente) middelen corrigeren.

Uit dit laatste begrijpt u dat er meer in een mensenleven gebeurd dan dat u daarover kunt lezen op een weblog. Een weblog is dan ook geen dagboek, of een vorm van actuele memoires. Het is meer een excerpt van deelbare wetenswaardigheden en opinie van de dag.

Zo zou ik u kunnen vertellen over de rechtszaak die ik afgelopen vrijdag bij het Hof van Discipline tegen de Advocatenorde voerde. Fascinerend voor u om te lezen en te beluisteren, maar helaas, (nu nog) niet. Hooguit wil ik hier nu over kwijt dat wederom de incompetentie toeslaat als vijf (5!) rechters maar liefst twee maanden nodig hem om het oordeel wat al lang vaststaat (guilty as hell) op papier te zetten. In mijn beleving een misdaad tegen de menselijkheid. Beetje dom ook, want deze extra 300 mandagen (de voorzitster was overigens een vrouw) gaat ze 60 dagen extra aan schadeloosstelling kosten.

Een ander waan-van-de-dag bericht over Politici veilen zichzelf 2 is ook een bericht waar ik niet eens cynisch over hoef te doen. Minister Frans Timmermans is een dagje te huur om naar Pinkpop te gaan. Uit het bericht begrijp ik dat ze zich voor zo'n 2000 euro laten inhuren. Reken maar dat ik dat er voor over heb om deze man eens persoonlijk te kunnen spreken en laten ervaren wat het betekent als hij zijn werk verzaakt. Dus bij deze mijn bod!


Vrolijk Midwinterlicht
Maar speciaal voor de Kerstsfeer vandaag een wat minder cynisch bericht en in navolging van mr.drs. Bou een "Vrolijk Midwinterlicht" 3 verhaal. Nu het bezoek met Frans aan Pinkpop er niet in zit (waar is de notaris die de biedingen controleert?) maar een ander popmuziek verhaal. Gisteren was mijn oude boezemvriend/collega dr. A. (hij heeft wel behoefte aan privacy) op bezoek met zijn gezin. Tijdens het shoppen bij 'Scotch en Soda' (zo leer je nog eens wat van die modebewuste pubers) werd een 'Ilse de Lange jasje' aangeschaft, zoals dat in een van de 'The Voice of Holland' afleveringen te zien was geweest.

En dat brengt me op het onderwerp muziek en zangeressen. De keuze van finaliste Julia van der Toorn 4 is eentje waar ik achter sta. Zij was zeker ook een van mijn favorieten. Haar stem en stijl riepen bij mij associaties op met Jamiroquai 5. Maar wat me vooral aansprak was het schijnbare gemak waarmee ze haar performance neerzette. Daaraan herken je de (potentiële) professional, iets wat u verderop in dit blog ook kunt zien aan mijn all-time-favourite.

Terug naar de Kerstsfeer. In mijn jonge jaren (op deze foto rechts) ruim 40 jaar geleden, trachtten de Kerken de leegloop tegen te gaan door pop te introduceren. Destijds speelde ik op Kerstavond op het Kerkorgel, en op deze foto deden we de de musical Jesus Christ Superstar uit 1973 na. Luistert u eens naar dit origineel 6 en let daarbij vooral op de tekst, die gaat over een blogger die commentaar heeft op een Guru met zijn sekte. De tekst zou zo over Micha Kat kunnen gaan :-)


Vili Ross
Een andere bezoeker, ook muzikant, van deze website is Vili Ross 7. Samen met Jelena Falatov maakt hij werkelijk prachtige "unplugged" muziek. Luistert u zelf maar 8.

Ik kan me heel goed voorstellen dat wanneer u uw geliefde tijdens deze koude wintermaanden een Vrolijk Midwinterlicht wilt bezorgen u het haardvuur opstookt, de kaarsen aansteekt, een goede port inschenkt en Vili en Jelena inhuurt 9 om de sfeer verder aan te kleuren.


Dee Dee Bridgewater
Maar mijn all-time-favourite en naar mijn smaak beste zangeres van de wereld is de thans 63 jarige Dee Dee Bridgewater. Veertig jaar geleden vond ik haar al fantastisch en met de ervaring die ze daarna heeft opgedaan is ze alleen maar nog sterker geworden. Net als de stralende tanden in haar mond, heeft de tand des tijds niets laten inboeten, integendeel.

Ik kan overigens niet alles van haar waarderen. Zo spreekt haar back-to-the-roots Afrika periode me wat minder aan. En ook de echte free-jazz, hoewel buitengewoon knap en met een ongelooflijke beheersing van haar stem, is me soms iets teveel van het goede. Je moet je dan echt concentreren om te luisteren en daar heb ik momenteel de rust en het geduld niet voor.

Maar twee juweeltjes wil ik u vandaag toch graag laten horen. Speciaal voor Boudine's Midwinterlicht! Naast de heerlijk warme stem hoort u ook het immense bereik aan octaven in deze beide opnames. De eerste is de single die de Italiaanse band Gabin in 2010 heeft opgenomen met Dee Dee als zangeres 10 en waarin de onderkant van haar bereik (en haar ademhalinsbeheersing) prachtig wordt weergegeven.

En het tweede succesnummer, waarin juist de bovenkant van haar bereik te horen is, inclusief een thrombone-imitatie 11, is de Mezzo opname 12 van het optreden in Vienna samen met haar dochter China Moses (op de foto van het album nog niet geboren) met de klassieker uit 1971 van de Allman Brother's 13 Stormy Monday.

En voor de liefhebber een duet 14 samen met Ray Scharles in "Till the Next Somewhere - Precious Thing"of speciaal in Kerstsfeer 15 een duet met Simply Red's Mike Hucknall in "You've Got a Friend".





author: Ton   |   published: 22.12.2013   |   updated: 22.12.2013   |   comments: allowed

30.12.2013 09:00u
Micha Kat
tussenuitspraak graffiti
Rechtbank Den Haag
 
15.01.2014
AD & De Roestige Spijker
Uitspraak voeging AD
Rechtbank Rotterdam
 
21.01.2014 11:00u
Julio Poch
KG rechtsbijstand
Rechtbank Den Haag
 
23.01.2014
Mauritz en Dankbaar
Boekpresentatie
hetVerbodenDagboek.nl
 
27.01.2014
slachtoffers Turkije
uitspraak art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag