Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Rechtbank Utrecht
Om 09:00u gaan in Utrecht de getuigenverhoren van Stichting de Roestige Spijker verder. In de ochtend staat Henk Krol op de agenda. Op KlokkenluiderOnline 1 is het complete dossier reeds te lezen. Goed om u even voor te bereiden. Ook zal het verhaal over de "bemiddeling" van chauffeur Bakker 2 wel ter sprake komen. Gezien de ervaringen van de vorige hoorzittingen verwacht ik niet dat dit in een ochtend kan worden afgerond.

Naar ik begrepen heb, zeker ben ik er niet van, staat 's-middags John Moeleker op het programma. In het AD van 29 maart j.l. wordt hij genoemd als de 'verandermanager' die in 1999 de bestuursafdeling moest reorganiseren. En vanuit die functie komt hij regelmatig bij de directeur Algemen Zaken Ger Danner op kantoor. Op de 14e verdieping, waar alle DG's zitten en ook Joris Demmink.

Het AD schrijft daarover: "Daar, op de veertiende verdieping, stapt dezelfde Hans Bakker -inmiddels al enkele jaren hoofd van de chauffeursdienst- op een dag binnen", vertelt Moeleker. Hij kwam storen met een klacht over Joris Demmink. Er wordt afgesproken Harry Borghouts, op dat moment de SG, in te lichten. Nu ken ik de protocollen niet, dus weet ik ook niet of je zomaar bij de DG-AZ kan binnenlopen. Het zal wel aan je functieniveau liggen.

Interessant, maar wie er ook aan het woord komt, ik zal er 's-middags niet bij zijn. Dat wordt dus een buitenkansje voor de overheid, waarvoor ze 37 jaar gelden al ervaring over hebben opgedaan 3. Route en tijdstip zijn bekend. Van Utrecht CS naar de rechtbank in Den Bosch. Als ik in complotten geloofde dan zijn ze zich vanacht langs het traject al aan het ingraven. Ik zal voor de zekerheid dan maar een aisle-seat verkiezen boven een window-seat.


Rechtbank Den Bosch
In de middag komt Hüseyin Baybaşin met zijn advocate Adèle van der Plas naar de rechtbank in Den Bosch. En ik zal daar bij zijn. En naar verwachting nog wel meer mensen. Een buitenkansje voor de mensen die Baybaşin eens in levende lijve willen meemaken. Hij heeft expliciet gevraagd om publiek en TV-opnamen. In ieder geval zal hij mijn morele steun krijgen. En ook zijn verhaal zal interessanter zijn dan de hear-say uit Utrecht. Uit de eerste hand en van het eerste uur. U bent allen van harte uitgenodigd.


Baybaşin is in 1995 onrechtmatig gearresteerd. Na een jaar hebben ze hem huisarrest gegeven, maar twee jaar later is hij opnieuw gearresteerd. Opnieuw onrechtmatig, want met vervalst bewijsmateriaal. Wat justitie daarbij deed was al zijn familiebezittingen, een groot fortuin, gewoon inpikken zonder witwas-deal, zoals Fred Teeven met Cees Helman sloot 4.

En dat levert ze een probleem op, want nu moet de staat alles gaan terugbetalen plus rente en schadevergoeding. En dat gaat om echt heel veel geld, wat zeker een fors gat in de nationale begroting zal slaan. Ik hoop dan ook dat niet de belastingbetaler daarvoor op moet draaien, maar dat ze dit via de pluk-ze-wetgeving bij de echte leden van de criminele organisatie bij de overheid weghalen. Naar mijn idee hadden Donner, Demmink en anderen al lang in voorarrest moeten zitten en al hun bezittingen moeten zijn geconfisqueerd.

Vandaag zal de regiezitting plaatsvinden. Waarover het precies gaat weet ik niet. Al zijn bezittingen, maar ik ken geen betrouwbare details. Ik heb Baybaşin er nooit naar gevraagd. Het kan me niets schelen en het gaat me niets aan. Maar het moet in de tientallen zo niet honderden miljoenen lopen.

Een rechterlijke uitspraak over een hotel in Brighton stond twee maanden geleden nog in het register bij de rechtspraak maar is nu verwijderd. Net als het IAB, en de kinderopvangregistratie van Riouwstraat 13 zal het justitie kennende wel weer een "tikfout" zijn. Maar het HHC heeft uiteraard een backup 5. Ook beschikt het HHC over een niet bevestigd rapport van de BBC waarbij een schatting wordt gemaakt 6.

Kortom heel interssant. Jammer dat ik de verhoren in Utrecht daarbij zal missen.
author: Ton   |   published: 11.04.2014   |   updated: 11.04.2014   |   comments: allowed

11.04.2014 13:00u
Baybaşin
Civiele zaak
Rechtbank Den Bosch
 
11.04.2014 09:00u
Roestige Spijker
nieuwe getuigen
Rechtbank Utrecht
 
15.04.2014 09:00u
Roestige Spijker
nieuwe getuigen
Rechtbank Utrecht
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
-----------------------------
zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014