Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Cut-off frequency
Om maar met het bovenstaande schijnbaar irrelevante onderwerp te beginnen: de hersenbrei van de auteur. In 1973 brachten de Rolling Stones een elpee 1 (een 33-inch Blue-ray met groeven) uit waarop het nummer Angie stond. Het was een van de eerste liedjes (na House-of-the-rising-sun dan) die ik op gitaar leerde spelen. Ik vroeg destijds aan mijn leraar Engels wat die titel eigenlijk betekende. Volgens hem was het gewoon soep. Mijn leraar was dan ook een typisch MSM product. Hij had het licht nog niet gezien. In de tijd waarin je sympathy for the devil moest hebben en je Beatle albums achterstevoren hoorde af te draaien kon ik dat haast niet geloven. En een Barracuda website die mij het (dag)licht kon laten zien bestond toen nog niet.

Mijn eerste synthesizer die ik kocht was een Moog. Met behulp van een oscilator kan je daarmee een toon genereren, de frequenties en amplitudes aanpassen en er vervolgens analoge filters op loslaten. De cut-off 2 is mijn favoriet. De het-is-genoeg-geweest filter. Kappen ermee. En die kun je overal op en in ieder stadium toepassen langs de verticale as. Maar ook de snelheid waarmee je die introduceert (de tijd op de horizontale as zoals tijdens de attack en de sustain) kun je analoog variëren. Zelf ben ik nogal ongeduldig en houd ik het graag kort.

Overigens kun je ook op gitaar dit soort verstikkende geluiden als the fretted-hand-muted-palm-slap 3 maken, zoals Mark laat zien en horen. In plaats van langzaam dicht te knijpen doe je het abrupt. Volgens mijn psychiater is dit gevoel van "he, he, eindelijk rust en frisse lucht" terug te voeren tot mijn baringsmoment. Het duurde me ook toen al allemaal veel te lang en de plop was het moment waar ik naar uitkeek. Vandaar ook dat ik mijn dope 4 niet inneem. Die pilletjes helpen toch niet meer. Ik ben al 56 jaar navelstreng verknipt.


Toepassing van cut-off
Als u wilt zien wat echt verknipt is dan moet u de documentaire van The Tubes 5 maar eens bekijken. In die tijd ben ik opgegroeid. Geen rappende Gangsta bitches maar zoetsappig gevooisde prime-time muziek van de alter-ego's van deze schizofrenen (het is dezelde band). Waar ik u op wil wijzen zijn de eerste paar seconden 6 waarin de cut-off wordt opengedraaid (mooier, duidelijker en langer op de originele LP). De moog sequencer speelt een base-line in de stijl van Rod Temperton. Dit was de toetsenist van Heatwave en de grote man achter het album Thriller van Michael Jackson. Voor de meesten een volstrekt anoniem persoon, maar beslist een van de grootste invloeden op de moderne muziek, en zeker ook op mij.

De Bill Murray (Who you gonna call - Ghost busters!) Murray-Head (daar heb je die Goats head weer) klassieker "I get my kicks above the waist line, such as..." One Night in Bangkok 7 heeft deze cut-off ook. Niet alleen above the waistbase-line maar ook de synth-drum, de Prophet en de Oberheim, de beat en het volume. En net als auteurs dezes, haalt hij allerlei invloeden door elkaar, zoals hier Istanbul, Hongkong, Kuala Lumpur en Bangkok.

Maar zelfs de filmmuziek van Ten 8 en wat locomotive breath 9 van een van mijn dorpsgek-idolen komt hierin terug. Is multi-culti niet fantastisch? (NB: let u ook op de verborgen boodschappen in de ultimate-test-of-cerebral-fitness lyrics?)

En speciaal voor de functieschaal 10 twitter-trollen: Wie kan het mij kwalijk nemen dat, doordat ik in mijn jeugd aan zulke invloeden ben blootgesteld, ik opnieuw totaal verknipt ben geraakt? En ik ben nog zo gewaarschuwd: Luister niet naar die duivelse muziek! Het heeft een slechte invloed. Toch had ik het voor geen goud willen missen.


Bangkok, back to where it all started
Terug naar Bangkok, waarmee dit verhaal begon, 10. Het HHC kan zich het dure monitoring- en webcaretool Coosto niet permiteren. Maar daarvoor heeft het gelukkig Barracuda 11. Ik lees zijn blog met plezier en ben altijd dankbaar voor de traffic die het genereert. En soms leuke ideeën, zoals ook Maarten zijn inspiratie enkel bij andere bloggers ophaalt.

Veertig jaar geleden bestond Barracuda nog niet. Maar ook een jaar geleden had ik nog nooit van Barracuda gehoord. Voor het (dag)licht was ik toen, als cut-off afgesneden eenzame in Ankara verblijvende Hollander, afhankelijk van mijn internet-radio. De enige connectie met de verlichte Ghost-busters in mijn Vaderland.

Ik heb destijds Maud's zaak bekeken 12 en er later nog eens over geschreven. Van dat laatste 13 heb ik nu een beetje spijt. Niet dat ik het wil terugtrekken, maar ik probeer me niet te laten verleiden tot het commentaar geven op andere bloggers. Een ieder doet zijn/haar eigen ding maar. Maar vandaag ben ik toch weer opnieuw in de val van recensent-Barracuda getrapt. Ik heb zijn artikel opgepakt. En met bovenstaande heb ik hem weer voldoende voedingsbodem gegeven om daar zijn eigen speculaties op los te laten. Er zijn weer leuke stukjes te verwachten.


De Ambassade
Wat ook de precieze achtergrond van Maud en haar verhaal is, ook Maud is -volgens haar eigen berichtgeving- inmiddels afgesneden. Cut-off in het buitenland, zonder vangnet. Vreselijk is dat, kan ik u uit eigen ervaring vertellen. Welke component daarvan door haar zelf is beïnvloed weet ik niet. Maar op welke wijze de Ambassade haar invloed aanwendt weet ik wel. Helemaal niets!

Ook daar is in het verleden al eens wat over verschenen. Zowel in relatie tot Baybaşin 14, Füsun Erdoğan 15, Julio Poch 16 of uw eigen verslaggever 17. Djreinders heeft in zijn commentaar in zoverre gelijk dat "Hofstede dringend aan vakantie toe is", dat ik zijn advies graag wil opvolgen. Het probleem is echter dat je daarvoor een visum 18 nodig hebt. Maar waar Maarten geen gelijk in heeft is dat het HHC moe is van het wobben. Integendeel, hij heeft geen idee over welke informatie ik inmiddels beschik. Het wisselgeld van het HHC gaat echt niet om een paar stuivers.

Maar om de interactie op gang te houden ben ik vandaag wel lekker "ongegeneerd op de associatieve toer" gegaan. Met zoveel associaties dat daar weer een week aan publicaties uit kan volgen. Mijn geschenk aan Barracuda. Veel leesplezier allemaal. (En een waarschuwing: kijk niet naar de filmpjes in de referenties, want dan kunt u wel eens net zo verknipt worden als het HHC.) En mocht u Maud (financieel) kunnen helpen: doe dat dan!
author: Ton   |   published: 25.05.2014   |   updated: 25.05.2014   |   comments: allowed

27.05.2014 15:00u
Baybaşin
Civiele zaak
Rechtbank Den Bosch
 
01.06.2014 14:00u
Open Dag ISVW
Ton Derksen/Gerritsen
aanmelden
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
17.06.2014 10:00u
Micha Kat
Graffiti/Nout Wellink
Gerechtshof Amsterdam
 
23.06.2014
Micha Kat
zaak Bart Mos
Gerechtshof Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 

-----------------------------
zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014