Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Muilkorf
Op 01.02.1993 trad de Regeling Agressieve Dieren 1 in werking. De pitbull staat erom bekend dat wanneer hij zich ergens in vastbijt niet meer loslaat. Het was vanaf dat moment verboden om deze soort te fokken of in te voeren. En voor oudere soorten (zoals ondergetekende, afkomstig uit 1958) werden maatregelen tot kort aanlijnen en muilkorven verplicht. Nadat onze minister "als je getuige bent van geweld moet je Boeh roepen" Piet Hein Donner ontdekte dat zijn advies absoluut niet werkte werd de regeling in 2008 weer afgeschaft. Het "we moeten maar snel weg wezen" advies van Ernst Hirsch Ballin was praktischer.

Maar verstoppen zal echt niet lukken. Al rent de leugen nog zo hard weg, de waarheid achterhaalt hem wel. Als een haai die bloed ruikt en niet kan stoppen met zwemmen komt hij je achterna. Ze kunnen achterom kijken zo veel ze willen, uiteindelijk krijgt de waarheid de misdadigers wel te pakken. Het is zinloos voor ze te hopen dat de achtervolgende waardheid zal opgeven. Dat gaat niet gebeuren. De misdadigers zullen voor de rechter worden gebracht en zich moeten verantwoorden. Zero-tolerance voor machtsmisbruikers.


De zaak Baybaşin
De zaak van de politieke gevangene Hüseyin Baybaşin is zo'n voorbeeld. Al bijna 19 jaar speelt deze. Maar de leden (en het zijn er inmiddels heel veel geworden) van de criminele organisatie komen voor de rechter. Als lid van de organisatie zijn ze ieder voor zich individueel hoofdelijk aansprakelijk voor het geheel. Dat is de wet. En die zal worden toegepast. U heeft nog een update tegoed.

December vorig jaar heeft het HHC aangifte gedaan tegen het OM 2. Simpelweg omdat ik het beu ben dat De Rechtspraak zelf iedere keer de wetten negeert. Niemand staat boven de wet, zeker de wetshandhavers en wetcontroleurs zelf niet.

Politici komen alleen in actie als ze de voorpagina's van de grote kranten kunnen halen. De MSM wordt misbruikt voor propaganda en manipulatie. Beïnvloeding van beeldvorming, vaak door het geven van een onjuiste en/of onvolledige gang van zaken.

Als dat onschuldige zaken betreffen maak je er je niet druk om. Zo is de 30% van de TV-tijd (wat een verspilling van rendement) reclame boordevol leugens en onjuiste claims. Ze doen maar, ik negeer het. Maar wordt dit aangewend ten koste van een eerlijk proces dan accepteer ik zoiets niet. (Mensen)rechten mogen niet worden aangetast door een manipulerende overheid.

Dit gebeurde in de zaak Joris Demmink, op een zelfde wijze als dat al jaren gebeurt. Voor minister Opstelten staat het vast. "Het is niets en het wordt niets." En het OM nam mogelijk dat standpunt ook in. Niet alleen in hun opvatting, maar ook in hun daden. Althans als we de journalisten moeten geloven (hetgeen je op voorhand niet zondermeer mag doen!).

Het OM hoort tijdens het onderzoek, wat na dit voorval (eind 2013) nog zeker een jaar zal worden voortgezet, geen vooringenomen standpunt te hebben. Een OM dat niets wil vinden zal ook niets vinden. En uitspraken over authenticiteit van documenten (hetgeen overigens wèl bevestigd is door het Nederlandse Ministerie) is aan de rechter, niet aan de onderzoeker. De tijd dat ze met "omgekeerde bewijslast" konden wegkomen is voorbij. Het OM heeft haar werk maar goed te doen.

Op de aangifte pagina (zie voetnoot 2 hierboven) kunt u de details lezen. Vanzelfsprekend heeft het OM de klacht tegen zichzelf opzij geschoven. Maar de rechter denkt daar toch anders over. De president van het Hof Arnhem heeft hem doorgezonden naar Leeuwarden. Bijzonder is dat dit gerechtshof de klacht serieus neemt en het weer heeft doorverwezen naar het Hof van Amsterdam 3. En daar hebben ze ook al ervaring opgedaan 4 met de principiële pitbull mentaliteit van het HHC.


De zaak Vaatstra
Dan hebben we nog de duistere activiteiten die zijn gepleegd tijdens het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra. Los van de discussie die bij sommigen nog bestaat over het daderschap speelt daarnaast een ander fenomeen dat nauw verband houdt met het bovenstaande: De MSM media bepalen of worden ingezet om het onderzoek te manipuleren.

En natuurlijk ook daar weer éénzijdig. Een fantast (en volgens Steve Brown zelfs veroordeeld misdadiger 5) als Peter R. de V. (met zijn goed voorbereide buitenlande seriemoordenaar met rape-kit) mag zelfs tijdens het onderzoek meedoen aan de briefing van de recherche?

Daartegenover staat bijvoorbeeld Wim Dankbaar, auteur van Het Verboden Dagboek 6 die zelfs een bandopname 7 (82 Mb) heeft van een gesprek met Alexandria, die op zaterdag 01.05.1999 bewaakster van het Grenshospitium Schiphol zou zijn geweest ten tijde van het verdwijnen van Ali Hassan. En er is tijdens het onderzoek meer gebeurd waarvan ik het fijne wil weten. Ook in relatie met andere zaken en in relatie met Turkije, zoals Hüseyin Baybaşin (politieke levenslang gevangene), uiteraard Joris Demmink (nooit gearresteerd), de Turkse Lustmoordenaar Hakan Karayavuz 8 en Saban Baran (beiden al lang weer vrijgelaten, ruim voor hun tijd erop zat).

En omdat dit op internationaal ministerieel niveau speelt heb ik zowel BuZa als VenJ aangeschreven 9. Naar mijn inschatting begrijpen ze op het Ministerie de ernst van de zaak niet helemaal en hebben ze de beantwoording overgelaten aan het OM van Friesland 10. Prima. Wellicht krijgen we dan een wat minder met-een-kluitje-in-het-riet-sturen antwoord. Van de wet (en dus ook van mij) krijgen ze nog tien dagen om inhoudelijk te antwoorden. We houden u op de hoogte.




author: Ton   |   published: 07.08.2014   |   updated: 07.08.2014   |   comments: allowed

03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014