Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Zwart - Wit
Een maand geleden was een zwarte dag. Voor vakantiegangers. Voor congresgangers. Voor de luchtvaart. Voor de wereldvrede. Naast enkele actieve brandhaarden zoals die van Syrië, Gaza, Koerdistan, Mali, Krim, Schilderswijk, was ook de Oekraïne het toneel van zinloos geweld 1.

Opgeblazen ego's die eigenbelang voor laten gaan op de belangen van anderen. Op zoek naar een of andere obscure aanleiding om de alpha-male-index vast te stellen. Bij voorkeur een drogreden die de vermeende superioriteit moet aangeven. Mijn geloof is beter. Mijn huidskleur is beter. Mijn economie is beter. De meeste van die probleemhaarden liggen dan ook langs de grenzen van Europa. De brandhaarden zijn gebieden van destabilisatie. Daar valt resultaat te boeken en winst te halen.


De politieke peilingen
Het "beleid" van pappen en nat houden heeft gewerkt. De Honds-peilingen zijn weer gunstig 2. Dat mag ook wel want er is weer goede retoriek uitgesproken en heerlijk drama getoond. Slechte tijden-Goede tijden.

Onze op kosten van de belastingbetaler teruggekomen vakantieganger ik-zal-niet-rusten Rutte werd al weer lachend en innig op gay-parties 3 gesignaleerd. Wat hij verder in de tussentijd heeft gedaan is onbekend. Het was erg rustig voor de ik-zal-niet-rusten eerste minister. En dat was kennelijk voldoende voor Jan Publiek om hem een stem toe te vertrouwen. Tenzij de Hond niet te vertrouwen is natuurlijk.
RECTIFICATIE: Een lezer wees mij erop dat de party niet op de 19e maar een week eerder op de 10e plaats vond *, terwijl de ramp pas de 17e gebeurde. Daarmee is de hierboven geuitte suggestie -als zou de minister van algemene zaken insensitief zijn- onjuist onderbouwd. Het was namelijk inval-premier Asscher die stelt dat genieten na MH-17 niet ongepast is **.

Ook onze huilebalk ik-zal-het-niet-begrijpen Timmermans moet inmiddels zijn sterfdag al gepasseerd zijn. Of hij neemt er genoegen mee dat er wel meer dingen zijn die hij niet begrijpt. Dat klinkt een beetje als Opstelten: ik begreep het niet, ik begrijp het niet, ik zal het niet begrijpen. De grammaticale vervoegingen lukken dan nog wel. Zelfs in het Russisch. Maar dat was het dan wel weer. De rest wordt te moeilijk.

Pieter Poetin's-dochter-deporteren Broertjes zag al snel in dat men hem niet serieus moest nemen en verklaarde aldus in een poging zijn wereldnieuws 4 te mitigeren. En ook hij begon aan de vervoegingen om de consistentie van zijn beleid (niets doen) te onderstrepen. "Saamhorigheid biedt steun. Ook na vandaag, ook morgen en overmorgen."

En tot slot nog superslachtoffer 5 ik-had-een-werkvakantie Aartsen, die net als vele vakantiegangers een opruiend Telegraafje leest en dat als werk beschouwd. Nu hebben we wel meer van die types op Justitie die vinden dat ze werken wanneer ze de krant lezen. Ze laten die krant dan ook betalen door de belastingslaven 6.


Falende bestuurders
Niets doen. Helemaal niets. Dat is de oplossing van onze regering 7. Hoe minder je doet, des te meer kans heb je om je termijn uit te zitten totdat de wachtgeldperiode begint. Verantwoordelijkheid dragen is niet meer dan een verkiezingsleuze. "Daar sta ik voor. Ik neem mijn verantwoordelijkheid." Om vervolgens weggepromoveerd te worden naar een baantje waarvoor je nog minder hoeft te kunnen en nog beter betaald wordt.

Zo'n voorbeeld is Jozias, die het heeft gepresteerd om niet gehinderd door enige kennis van zaken of zonder ooit een studie te hebben afgerond 7, aantoonbaar 20 jaar lang 8 te falen, en dan nu opnieuw als enige oplossing weet aan te dragen: "Ik verbied alles voor de komende twee maanden". Op dat soort mensen moet je stemmen. De apathische inerten.

De enige manier om dit soort hufterigheid te doorbreken is een zero-tolerance voorbeeld te stellen. Niet doen waar je voor bent aangesteld? Niet reageren? Geen verantwoordelijkheid dragen? Werkweigering? Niks wegpromoveren. En ook geen stille aftocht. Direct zonder wachtgeld, uitkering of bijstand ontslaan. En daar bovenop een volle aansprakelijkheid voor de ontstane schade. Als de rechter dat een of twee keer uitspreekt dan kunnen we hopelijk verwachten dat dit soort ambtenaren weer eens actief worden en gaan doen waar ze voor betaald worden. Al die risicoloze overbetaalde Melkertbanen kan Nederland zich in deze crisistijden niet langer permitteren.




author: Ton   |   published: 18.08.2014   |   updated: 18.08.2014   |   comments: allowed

31.08.2014
vervaldatum WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
18.09.2014 10:30u
Afscheid Demmink
Kantongerecht
Den Haag
 
22.09.2014
vervaldatum WOB
Ali Hassan
Arrondissement Leeuwarden
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 





zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014