Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Biechtstoel
In Silva Ducis, het Bos van de Hertog, staat sinds 1220 AD de baseliek de Sint Jan 1. In dat bisdom ben ik opgegroeid. Ik ging naar de lagere school bij de fraters van het St. Aloysius in de St. Josephstraat en later naar die van het Heilig Hart. Door Pirenne werd ik gerecruteerd als koorknaapje. Uiteraad nog zonder 'baard in de keel' dus als sopraan. Het vormde het begin van mijn muziekontwikkeling waar ik tot op de dag van vandaag plezier aan beleef. Evenals de goede opvoeding en educatie die de fraters me hebben gegeven. Ik heb niets anders dan goede herinneringen aan die tijd en groeide op als een brave Hendrik.

Maar zelfs ik was wel eens stout. Dan had ik stiekem een koekje gepikt uit de koektrommel van mijn moeder of mijn zusje geplaagd of nog erger, aan de haren getrokken. Dat schuldgevoel knaagde dan aan je. Je wist dat het niet mocht maar had het toch gedaan. Gelukkig was er de biechtstoel, rechtsaf langs de doopvont. Soms zaten daar hele rijen, zodat je net als bij de kapper, moest wachten tot je aan de beurt was. Je maakte schoon schip en betuigde je spijt. Met drie wees-gegroetjes en drie onze-vaders had je dan weer een rein geweten.

Het kan haast niet anders of Frans Timmermans en Jeanine Hennis-Plasschaert moeten dezelfde opvoeding hebben gehad. Dat Israël en ISIS mensen met duizenden tegelijk vermoord is ernstig. Zo ernstig dat we de komende tijd maar eens moeten debatteren of dit nu genocide is of een misdaad tegen de menselijkheid.

In ieder geval staat de oplossing voor deze zonde (ἀκηδία - acedia 2) al vast. De aflaat. Misdaden kun je simpelweg afkopen met een paar miljoentjes 2 3. Of zoals krentenkakkers zelfs daar nog onderuit proberen te komen door geen geld maar "kennis" te sturen 4. Goedkoper (letterlijk en figuurlijk) kan het haast niet. "Met onze kennis en ervaring in de regio kunnen wij een concrete bijdrage leveren aan het succes van de conferentie (nog meer oeverloos gezwam, red.), laat minister Frans weten, "zoals de ontwikkeling van de rechtsstaat". Yeah right. Alsof we daar verstand van hebben. Waarom willen onze predikers toch altijd het buitenland bedienen, terwijl er hier nog zoveel werk is te verzetten?


Huize Nazareth
Ook al ben ik op school gegaan bij de fraters, ik heb nimmer in een internaat gezeten. Bij de lunch (toen aten we nog warm) tussen de middag en na school keerde ik gewoon naar mijn eigen liefdevolle ouders terug. Misdeeld ben ik nooit geweest, integendeel. Ik had mijn eigen slaapkamer en hoefde niet op een slaapzaal. Hoe anders het was voor geïnterneerden (in een andere regio) leest u in het verslag van Cor Lauwerijssen 5 of in de publicatie van RTL 6.

Huize Nazareth 7 was een opvang en internaat aan de Nazarethstraat voor "verlaten en misdeelde kinderen", opgericht op 9 februari 1916 door de congregatie van de Fraters van Tilburg, gesticht door bisschop Zwijsen in 1845, en tot 1972 daar de zorg verlenende. Thans is het een studentenhuis.

Van de 1.585 klagers over RK-misbruik heeft 38% een schadevergoeding (lees: aflaat) ontvangen. Een gemiddeld bedrag van € 22.532,89. Zeg maar één schamel maandsalaris 8 voor een volledig vernield leven. Zo werkt dat met zwijggeld. Ook Teeven vindt dat wel genoeg. Omdat hij geen "Amerikaanse toestanden" wilt 9. De upper-klasse-misdadigers, die nu eenmaal een beetje meer gelijk zijn, moeten beschermd worden tegen de gepeupel slachtoffers die de pluk-ze-wetgeving 10 willen toepassen en de daders, zonder onderscheid, ter verantwoording willen roepen.


Doofpot
Het gepleegde misbruik is ernstig. Onvergefelijk, hoeveel wees-bedroefdjes je ook prevelt. Maar wat vele malen ernstiger is is de ontkenning. Waar de Holocaust ontkenning strafbaar is gesteld mogen huichelaars onbeperkt kinderrechten schofferen. Met dank aan de voor deze wetgeving verantwoordelijke Joris Demmink met zijn huichelachtige ministers als geen-spoor-van-rook Donner en we-moeten-snel-weg-wezen Hirsch-Ballin. Die laatste is niet alleen bang om verantwoording af te leggen, maar krijgt als "professor mensenrechten" nog steeds alle ruimte om door te gaan met de schoffering van slachtoffers 11. Hoe durf je over mensenrechten te praten als je die zelf (en je voorgangers) stelselmatig genegeerd hebt.

Ook oud-rechercheur Frank Kremers is woedend. Na al die jaren is zijn verontwaardiging over de klassenjustitie nog steeds niet weggeëbt 12. Onderzoeker Freek Koster (voormalig vice-president van de Hoge Raad) kon tijdens zijn "verkenning" geen bewijzen vinden voor een doofpot. Weliswaar werden aangiften niet serieus genomen of verdwenen ze in afgesloten kastjes 13 om daar te vergelen, maar een kastje is nog geen pot.

Toegeven dat je fout bent geweest lukt onze regering niet. Zoals Opstelten zegt: het ging niet, het gaat en het zal niet gebeuren. Niet bij Nederlands-Indië; niet bij de afgeslachte Molukkers; niet bij Srebrenica; niet bij seksueel misbruik. Alle onderzoeken (door hen zelf uitgevoerd) zullen slechts tot één resultaat leiden: nog geen spoor van rook. (Geef mij maar eens onbeperkte toegang en verplichting tot medewerking. Dan zullen we nog wel eens zien wat er allemaal onder het tapijt is geschoven.)

Hoe anders gaat dat dan toch (uiteindelijk) in Engeland. Ook daar waren de dossiers "kwijt". En is het land in shock nu één-voor-één allerlei beroemdheden en zelfs "Sir's" als Cliff Richard van hun voetstuk vallen. 14 15 16 17 18 19 Gelukkig hebben we dat in Nederland allemaal niet. Onze hoogste onderzoekers hebben oriënterend vastgesteld dat er geen doofpot is. Geen enkele reden om te biechten of een aflaat te betalen. En (vermeende) slachtoffers als Frank L.? Die moeten wel vervolgd worden. Net als klokkenluiders.




author: Ton   |   published: 19.08.2014   |   updated: 19.08.2014   |   comments: allowed

31.08.2014
vervaldatum WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
18.09.2014 10:30u
Afscheid Demmink
Kantongerecht
Den Haag
 
22.09.2014
vervaldatum WOB
Ali Hassan
Arrondissement Leeuwarden
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 





zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014