Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Inlichtingendienst
De MIVD is een zogeheten bijzondere organisatie-eenheid, die direct onder de secretaris-generaal (van defenisie) valt 1. In de periode 2003-2011 (toen JD op MinJus zat) was dit Ton Annink 2. De MIVD is het militaire zusje van de justitiële AIVD 3 en ze gaan binnenkort zelfs samen op kamers wonen. Het budget van defensie is reeds besproken 4. Inmiddels hebben we ook een DCEC cyberleger (Defensie Cyber Expertise Centrum) dat 45 miljoen kost 5, jaarlijks 21 miljoen, en sinds gisteren 6 nog eens 5 miljoen extra.

Wat ze voor en met dat geld gaan doen blijft onduidelijk. Dat heet tactische en operationele intel. Het is staatsgeheim en daar wordt (hoe gemakkelijk) geen verantwoording over gegeven. Net zoals de RvS van Piet-Hein Donner de kosten van het hekje om het vakantiehuisje in Griekenland 7 wegmoffelt. Boeven zouden eens kunnen uitrekenen hoeveel bewakingspersoneel er bij dat leegstaande huis zouden kunnen zijn. Dat is weer eens wat anders als rolluiken voor de ramen.

Jozias van Aartsen, zelf op vakantie tijdens de Haags Schildersbuurt onlusten, kon gisteren trots op TV vertellen dat dankzij zijn doortastende optreden van maanden social media en kranten lezen (het was dan ook een werkvakantie) uiteindelijk de politie in zuid Duitsland (een iets andere korpsbeheerder) de verdachten kon aanhouden. Het kost 50 miljoen euro, maar dan heb je er ook wel drie te pakken die mogelijk ergens in verwegistan onlusten gaan veroorzaken. De gemeentegrenzen van de APV 8 worden gewoon met een paar duizend kilometer opgerekt, net als het begrip demonstratie 9.


Waterboarding
De tijd dat ik met de MIVD te maken kreeg ligt (hopelijk) al weer decennia (78-2) achter me. Commando's die achter vijandelijke linies opereren worden getraind en getest door de MIVD op verhoortechnieken in een soort van Gitmo. Met alle anno 2014 beschikbare afluisterapparatuur is de hands-on experience toch nog steeds geliefd. 10.

President Bush en vice president Dick Cheney vinden de "enhanced interrogation techniques een goede zaak, en ik ben er trots op".

Zo werd Khalid Sjeik Mohammed door de Amerikanen in Guantánamo Bay maar liefst tenminste 183 keer gewaterboard gemarteld. En denkt u vooral niet dat "water" allemaal wel meevalt. Het is alsof je een plastic zak over je hoofd krijgt 11, niet meer kan ademen en door het zuurstofgebrek ernstige hersenbeschadiging oploopt.

Toch lopen Bush en Cheney nog steeds gewoon vrij rond, ondanks een internationaal arrestatiebevel 12 13. De Attorney General (zeg maar de Diederik Aben van de USA) weigert de verantwoordelijken voor deze misdaden tegen de menselijkheid te onderzoeken 14. Wel schijnt er inmiddels een onderzoek te lopen naar de schending van het patent-recht 15. Cheney eist zijn royalties op nu is bekend gemaakt dat ook gijzelaars als James Foley 16 door de extremisten aan deze onmenselijke waterboarding martelingen zijn blootgesteld.


Het dagelijkse weerbericht van Piet-Hein
Opklaringen met mooi zomers najaar weer. "Weliswaar laat de regering op het punt van wetgeving 'steken vallen' maar onze rechtsstaat loopt geen gevaar." Dat stelt Piet-Hein vandaag in het Advocatenblad 17.

De waardering die juristen en rechters hebben dreigt volgens Donner niet te passen bij wat burgers denken over hun rechtsstaat. De laatste groep staat volgens de vicepresident voor snellere doorlooptijden, strengere straffen en vindt bepaalde rechterlijke uitspraken volstrekt onbegrijpelijk. "Om de rechtsstaat geaccepteerd te houden, zal je wel degelijk moeten kijken naar de gevoelens van burgers. Anders ontstaat op een gegeven moment de situatie dat iedereen zegt: 'Die rechtsstaat, wat heb ik daar nu mee?'"

Er wordt dan ook een (herhaalde) oproep gedaan om het gesprek aan te gaan met rechters 18. Vooral jongeren worden uitgenodigd voor het debat. Meld je aan met naam, school, leeftijd. Net als bij militairen kun je 18-jarigen nog van alles wijs maken.

Maar met volwassenen, slachtoffers van falende rechtspraak, durven ze dat niet. Dan vluchten ze door hun eigen privé achterdeurtje weg en durven ze zelfs geen antwoord meer te schrijven op brieven. Leg de ouders van Rishi 19 maar eens uit waarom hun zoon vermoord is en kijk ze daarbij eens in de ogen.

Leg de nabestaanden van Donnie Rog 20 of de vaders die zelfmoord hebben gepleegd 21 eens uit waarom hun kinderen voor het leven beschadigd worden door justitie, generatie op generatie. Vertel eens waarom jullie discrimineren 22 terwijl dat verboden is? Waarom Demmink nog steeds niet in voorarrest zit? Waarom Baybaşin al 16 jaar op zijn gestolen geld moet wachten, en waarom jullie criminele ministers, ambtenaren, advocaten en dekens van de orde beschermen?

Als het "allemaal wel mee valt" waarom vlucht de we-moeten-snel-wegwezen hoogleraar mensenrechten en ex-minister Hirsch Ballin dan voor de microfoon? Wordt Micha Kat opgesloten wanneer hij een lastige vraag wil stellen? Durven jullie alleen maar tegen kinderen of ook tegen iemand van je eigen maat die wel repliek kan geven?

Om op al die overbodige propaganda kosten te besparen nodig ik Donner, Hirsch Ballin, Opstelten, Teeven, Demmink, Corsten, Hendrikse en Martens van harte uit om één keer live - in prime time - op de nationale TV een ècht debat aan te gaan. Dan stel ik wel een team van inquisiteurs samen en gaan we de onder gespreksleiding van Frits Wester de dialoog aan voor de World-Cup-Trophy.

Let's bring it on!




author: Ton   |   published: 29.08.2014   |   updated: 29.08.2014   |   comments: allowed

31.08.2014
vervaldatum WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
8 t/m 14 sept 2014
Week van de Rechtspraak
Diverse locaties
 
18.09.2014 10:30u
Afscheid Demmink
Kantongerecht
Den Haag
 
22.09.2014
vervaldatum WOB
Ali Hassan
Arrondissement Leeuwarden
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014