Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Rendition 1 - Amerika
De film Rendition (Warner Bros 2007) 1 is het waar gebeurde verhaal van een Egyptenaar, getrouwd met een Amerikaanse vrouw die in verwachting is van hun tweede kind. Op basis van een foutieve telefoontap (zie ook de zaak Baybaşin) wordt de man bij aankomst over de grens opgepakt en ontvoerd.

"Amerikanen martelen niet", zeggen ze (op eigen grondgebied), dus wordt de man/vader afgevoerd naar een ander land om hem daar te (laten) martelen. De man is volkomen onschuldig, maar wordt toch vastgehouden. Er wordt geen onderzoek gedaan naar de feiten. De overheid negeert de verontruste vrouw en liegt haar openlijk voor. De staatshufters denken er mee weg te kunnen komen.

Zie de official trailer 2 en/of de full movie 3 (NB: niet gecontroleerd!). Hij is ook al 7x op TV geweest 4.

Samenvatting in cartoonvorm (door: Tom Tomorrow) Klik op de pijl.
Waarschuwing: bevat details over inhoud en afloop van het verhaal


Rendition 2 - Nederland
Zoiets is niet echt? Zoiets gebeurt niet in Nederland? Arme onnozele naïeve belastingslaaf. Van jouw soort willen ze er wel meer. Dom stemvee dat je blij kan maken met feel-good, geer-goor "Ik Hou Van Holland" slaapverwekkers. Zelfstandig denken is aan jou niet besteed. Deze weblog ook niet. Haal je informatie maar bij ANP-propaganda kranten en droom verder van je Utopia. Als je de ware wereld niet wilt kennen heeft verder lezen voor jou geen zin. Voor alle anderen een persoonlijk ooggetuige verslag:

Op 19.03.2013 werd uw HHC-verslaggever bij aankomst op het vliegveld in Turkije opgepakt 5. Je hebt niets te vertellen en gaat gewoon mee. Geen keus. (NB: Ik ben toen overigens keurig door de Turkse politie behandeld.)

En de Nederlandse ambassade? Die hadden een feestje. (Volgens mij hebben ze nooit iets anders.) Er kwam niemand langs. Er werden geen vragen gesteld. Door Nederland werd geen poot uitgestoken. Je bent totaal teruggeworpen op jezelf. En na een paar dagen werd ik afgevoerd naar... Nederland. De gijzeling en martelingen duren nu al 3½ jaar. (En die van Baybaşin al bijna 19 jaar 6.)



Begin dit jaar deed het HHC verslag van de zaak Julio Poch 7, die op 22.09.2009 op de grens van Spanje werd gearresteerd. Hoewel commodore (luchtmacht generaal) Steve Netto bewijs levert van de valsheid van de beschuldiging zorgde onze "hoogleraar mensenrechten" Ernst Hirsch Ballin er persoonlijk voor dat Julio in de val werd gelokt, opgepakt en uitgeleverd. Opnieuw een zaak als die van Baybaşin. Een misdadige en medeplichtige overheid en een falend rechtssysteem. En een rechter die het allemaal niet wil of kan begrijpen 8.

NB: De in het artikel gekoppelde links naar de complete video-registratie die door WaarInHolland.nl was gemaakt zijn momenteel offline. Dit komt omdat de familieleden van Victor Wijsman ernstig bedreigd werden door de de ex-bodyguard van o.a. Holleeder en Mieremet die door de Telegraaf op hen af zou zijn gestuurd. Naar ik begrijp heeft het OM binnen 2 uur (net als bij van Aartsen) de zaak grondig en diepgaand in onderzoek genomen (kuch). U kunt echter nog een heel klein fragment terugzien (vanaf de 35e minuut) in de volgende KRO reportage.

Afgelopen donderdag presenteerde KRO-REPORTER Fons de Poel hierover een documentaire. De voormalig Transavia-piloot Julio Poch zit nu al bijna vijf jaar in een Argentijnse gevangenis. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de beruchte 'dodenvluchten' tijdens de militaire dictatuur, waarbij tegenstanders van het regime levend in zee werden gegooid. De vlieger houdt vol dat hij onschuldig is, maar een uitspraak van de rechter laat lang op zich wachten. Brandpunt Reporter onderzoekt hoe een Nederlands staatsburger door toedoen van politie en justitie van Nederland voor de leeuwen werd gegooid in Buenos Aires.

Prof. Ton Robben (antropoloog) licht toe: "Iedereen binnen de organisatie werd daardoor besmet en medeplichtig aan het verdwijnen van die lichamen." De documentaire gaat verder: Je zou verwachten dat de politie met de getuigen zou gaan praten. Maar de politie doet niets. We zien geen enkel tastbaar spoor van onderzoeksinspanningen. Ook het team Internationale Misdrijven (BuZa, BZ, VenJ) onderzoekt niets. Het lijkt de Rolodex-affaire wel, met één verschil: Nu laat Hirsch Ballin wèl iemand arresteren.

De piloten Hendrik Jan van Overvest en Dirk Lokhorst verdedigen: "Als je dit gaat onderzoeken, dan zijn er natuurlijk meerdere mensen die onderzocht moeten worden. Zou het misschien zo zijn dat het voor de Nederlandse overheid een uiterst genante situatie is om een heel klein vermeend helpertje te gaan vervolgen als de baas van het hele spul hier bij de Koningin op de thee zit? Dan zou je Zorreguieta ook aan moeten pakken. Dat het OM en de betrokken politici daarin meegaan (met de doofpot, red.) dat vind ik heel verontrustend."

Brandpunt Reporter onderzoekt WAAR BELEID FAALT en MACHT ONTSPOORT. Bekijkt u de volledige uitzending (40 minuten) via de website van TV-blik 9, en u kunt met eigen ogen de overeenkomsten en de betrokken misdadigers bij de overheid zien. Aangezien het onderzoek van de politie zelf nogal wat steken laat vallen (ze doen helemaal niets, nog geen getuigenverhoor) heeft het HHC in het blok hieronder enkele hoofdelijk aansprakelijke hoofdrolspelers van de (vermeende) criminele organisatie er voor u uit gelicht. Daarmee kan ook het ICC (zodra Poch is vrijgesproken) deze medeplichtigen van hun bed lichten om ze te vervolgen wegens medeplichtigheid aan wederrechtelijke vrijheidsberoving, het doen van valse aangiften, meineed en nog wat meer strafbare zaken, zoals het zeer zware vergrijp (recidive) machtsmisbruik door een minister.


De (vermeende) hoofdelijk aansprakelijke criminele organisatie
mr. Ernst Hirsch Ballin
ex-minister
prof. mensenrechten
mr. Guus Schram
Officier van Justitie
mr. G.H.I.J. Hage
rechter in KG te Den Haag
Jeroen G.J. Engelkes
Transavia
Edwin Reijnoudt Brouwer
Transavia
Tim Weert
Transavia
mr. Marianne Hirsch-Ballin
mr. Willem Heemskerk
Landsadvocaat Pels-Rijcken
mv. E. van der Tholen (MinVenJ)
mv. A. Haitsma (MinBuza)
hr. R. de Groot (MinVenJ)
Jorge Zorreguieta
schoonvader van de Koning


Voor het blijven van volgen van dit drama zie: Foundation Justice for Julio Poch op Facebook 10




author: Ton   |   published: 31.08.2014   |   updated: 31.08.2014   |   comments: allowed

8 t/m 14 sept 2014
Week van de Rechtspraak
Diverse locaties
 
18.09.2014 10:30u
Afscheid Demmink
Kantongerecht
Den Haag
 
22.09.2014
vervaldatum WOB
Ali Hassan
Arrondissement Leeuwarden
 
28.09.2014
vervaldatum uitstel WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014