Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Saban Baran
Saban Baran (1970) is een in Nederland onherroepelijk veroordeelde crimineel 1. Erger dan dat. Hij is een verachtelijke hufter voor wie iedere denkbare straf te mild is. De man is verantwoordelijk voor het vernielen van tientallen levens. Uit puur egoïsme. Uit geldzucht benodig om zijn psychiatyrisch gestoord ego met dure statussymbolen te compenseren.

Wat deze hufter heeft gedaan laat zich in de diverse media lezen, maar ook in zijn diverse onherroepelijke veroordelingen, waaronder die van 11.09.2012 2 en 08.10.2013 3.

In Mei 2008 stond Saban en zijn broer Hasan terecht 4. Hondertwintig (120!) vrouwelijke slachtoffers van deze bende. Gedwongen tot prostitutie, bewerkt met honkbalknuppels, getatoeëerd als zijn "eigendom", gedwongen abortussen, gedwongen borstvergrotingen, mishandelingen, verkrachtingen, drugshandel, kortom een criminele organisatie van het type waarbij mogelijk zelfs het Ministerie van Veiligheid verbleekt.

En dan de laatste uitspraak uit 2013 op tegenspraak 5. Voor o.a. een steekpartij en poging tot moord. Veel niet-ontvankelijkheids en niet-bewezen verklaringen. Maar vooral een vonnis boordevol doorhalingen. Zeer ongebruikelijk.


Blunder of opzet?
In ieder geval heeft het Ministerie gefaald. Zeg maar rustig geblunderd. Zo erg zelfs dat dit geen "foutje bedankt" meer kan zijn. Als u in complotten gelooft dan is het eerste vermoeden, dat hier sprake is van opzet, waarschijnlijk.

In september 2009 gebeurde het volgende: Nadat Saban in 2008 veroordeeld was trouwde hij in de gevangenis met één van zijn slachtoffers 6 en maakte binnen één week een kind. Het lijkt op de Joran van der Sloot strategie. En de rechtbank wist verdraaid goed dat hier sprake was van manipulatie van het rechtssysteem. Dat was namelijk al eerder gebeurd (en afgewezen). De advocaat van Saban (Knoops, bekend van Julio Poch) had al gevraagd of het proces niet in Turkije kon worden gevoerd.

Dus onmiddelijk nadat het kind 9 maanden later geboren werd vroeg Saban verlof 7. Hij wilde de gevangenis uit "om zijn kind te kunnen zien". En kreeg het nog ook! Ondanks dat het OM waarschuwde voor de vluchtgevaarlijkheid. Vergelijk dit eens even met de mishandelingen die Baybaşin moest doorstaan omdat hij ervan beschuldigd werd dat hij in het Koerdisch telefonisch met zijn kind had gesproken.

Maar de imbecielen gingen nog verder. Saban wilde vluchten maar werd aangehouden. En dat mocht niet, waarna Saban nog eens twee extra verlofdagen kreeg 8. De Advocaten-Generaal (2 stuks!) hadden (zoals gebruikelijk) niet de moeite genomen om het (straf)dossier door te lezen. Met vooringenomen onwetende arrogantie zouden zij wel eens even beslissen. Voor zover het HHC bekend zijn deze AG's nimmer vervolgd voor medeplichtigheid aan een criminele organisatie. Of er smeergelden zijn betaald is het HHC ook onbekend. Wel is bekend dat Saban nog een miljoenenschuld heeft aan de nederlandse staat.


Kamervragen
Onlangs gooide de Telegraaf, via hun zij-constructie GeenStijl.nl, een balletje op 9. Het leidde (opnieuw) tot Kamervragen 10, net als in 2010 aan het Europese Parlement 11. En natuurlijk weer door een van de weinige politici die zijn nek durft uit te steken, namelijk Pieter Omtzigt (CDA).

Met dit publiciteitsuccesje durfde De Telegraaf het vervolgens zelf op te pakken en er een paar publicaties aan te wijden 12, 13. Helaas staan er enkele fouten en onvolledigheden in. Alle reden dus voor het HHC om daar een verduidelijking en toelichting op te geven.

Zo word er in het laatste zaterdag-artikel gesproken van "proefverlof". Daar had dit alles niets mee te maken. Ook is het onjuist dat Nederland geen onderdanen uitlevert. Nederland loopt voorop bij het slijmen bij het buitenland. Denk maar aan de zaken van Rop Gonggrijp 14 en Julio Poch 15.


Interpol
Maar dat kunnen nog vergissingen zijn. Het wordt erger. Zo tweet het Openbaar Ministerie 16 "Saban B. staat internationaal gesignaleerd. Politie en OM weten waar hij zit en zodra hij Turkije verlaat, kan hij worden opgepakt."

Wat een lulkoek. Het begint al met de leugen dat hij "internationaal gesignaleerd" staat. Dat kan iedereen zelf eenvoudig controleren. 17. En om helemaal zeker te zijn kan er een WOB-verzoek (Freedom of Information Act) worden ingediend, zoals het HHC ook heeft gedaan 18 met de "internationale signalering" van Baybaşin. Er bestaat op dit moment helemaal geen internationale registratie. Net als het HHC een half jaar geleden al publiceerde 19.

En het wordt nog veel erger. Maar ook dat leest u niet in de Telegraaf. Het toeval wil dat uw HHC-verslaggever destijds nauwe banden onderhield met de interpol-liaison aan de Nederlandse ambassade te Ankara E.B., zijn vrouw S.A., de Turks-Nederlandse tolk N.D. gehuwd met ambassademedewerker S.V. Uit de eerste hand zijn wij dan ook op de hoogte van wat er in zomer 2010 zich afspeelde aan de Ambassade.

Eerst nadat onthuld was dat Saban in Alanya zat, werd de ambassade ingeschakeld om Saban op te sporen. Kennelijk met hele lange tanden. De Nederlandse interpolman E.B. ging met tolk N.B. op weg naar Alanya. Om enkele dagen later haastig terug geroepen te worden. Beide gezinnen (E.B. met N.A.) en (N.D. met S.V.) werden halsoverkop teruggestuurd naar Nederland. En dat terwijl E.B. in de week daarvoor net voor enkele aanvullende jaren zijn contracten voor werk en zijn woning in Ankara had verlengd.

Voor degenen die willen speculeren: Het HHC is op de hoogte van de officiële naar buiten gebrachte versie. Maar of dat de werkelijke reden was voor het plotseling afbreken van het onderzoek en het wegsturen van de rechercheur en zijn tolk is tot op de dag van vandaag niet bekend gemaakt. Het HHC heeft daarover haar eigen bedenkingen, welke we om privacy redenen van onze vrienden niet met u zullen delen.
author: Ton   |   published: 21.10.2014   |   updated: 21.10.2014   |   comments: allowed

03.11.2014 09:30u
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014