Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Pilootje spelen
Vliegen is leuk. U kent het wel van de kermis. Een rondje draaien in een vliegtuigje voor een muntje van € 2,50. Leuk joh! Het kan natuurlijk ook voor het tienduizend (10.000) voudige. Voor slechts 25.000 dollar kan je een uurtje vliegen in een F16 1. Althans voor de elite, niet voor het plebs. Een eenvoudig telefoontje naar de vliegbasis laat leren dat ze "geen rondvluchten" doen voor toeristen. Tenzij je natuurlijk Koningin Máxima heet 2.


Doel van het bezoek was het krijgen van inzicht in de organisatie van een F-16-vlucht.

De Rijksvoorlichtingdienst


Een dergelijk inzicht komt voor een huis/paleis moeder altijd van pas. Je moet toch wat doen om de tijd door te brengen terwijl de kok je eten bereid, de huishoudster de was doet, je secretaresse je Facebook-status update en je nanny's de kinderen naar het HHC brengt. (Haagse Hockey Club, niet te verwarren met Het Haagse Complot.) Zeker als je kinderen zelf ook al een eigen vliegtuig hebben 3.


Inzicht in vliegen
Het kost (de belastingslaaf) wat, maar dan heb je toch een leuk middagje uit gehad. En je houdt er nog wat aan over ook: inzicht en een leuk actie-kiekje voor het plakboek! Kijk zo ziet mamma er uit met een groen/grauw gezicht.

Nogmaals, de relevantie ne het belang van dit inzicht ontgaat me. Ze had dat inzicht ook kunnen krijgen door met haar echtgenoot of diens broertjes te praten. Het toeval wil dat de prinsjes destijds tegelijk met mij (niet in de zaal maar in een aparte kamer natuurlijk) hun theorie examen voor het PPL (private pilot license) deden.

De vlieghobby op kosten van de Staat 4. Net als de vakantiewoninkjes, de verbouwingkjes, het steigertje met het speedbootje voor de deur. Het kost wat, maar daar doen ze ook wat voor terug. Inzicht krijgen.

Ook het opruiende propagandablaadje Telegraaf doet daar graag aan mee. Voorpaginanieuws: Zo onderscheppen onze Nederlandse F16's bewapende Russiche jachtbommenwerpers. Toelichting: "De toestellen vlogen onaangekondigd in internationaal luchtruim boven de Baltische Zee." 5.

Verder niets. Niet hoe ze gedwongen werden te landen. Niet hoe de piloten al waterboardend werden ondervraagd 6. Onze prins watermanagement (ik ben benieuwd naar zijn wachtgeldregeling nadat hij op een nieuwe vacature is aangenomen), baas van de Baltische Zee en het internationale luchtruim daarboven, werd niet geciteerd. Maar de Koningin kreeg wel inzicht.


Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
Als Máxima echt geïnteresseerd was in wat luchtmachtvliegers zoal doen had ze zich ook kunnen verdiepen in de zaak van Julio Poch 7. Deze man zit al zes (6 !) jaar in voorarrest. Op verzoek van zijn advocaat Geert-Jan Knoops heeft het HHC zijn pleitnota weer van het internet af gehaald. Maar als u de details zou lezen zouden uw haren te bergen reizen. Zoals de wereldvreemde rechter ter zitting verwoordde:

Wat zit die man er naast! Zijn vrouwe justitia heeft niet alleen een blinddoek voor (geen rapportages gelezen) maar ook oordopjes in. Of gewoon niet begrepen wat er werd gezegd. Kijk maar wat Michiel Meijer, voormalig president-directeur van luchtvaartmaatschappij Transavia, onlangs onder ede verklaarde aan de rechtbank te Buenos Aires via een videoverbinding vanuit de rechtbank in Den Haag.

Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta

"Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta." 8

Maar nee, in dat soort inzicht heeft onze Koningin kennelijk niet zo veel interesse. Terwijl ze die kennis gratis had kunnen vergaren. The best things in life are free!
author: Ton   |   published: 11.12.2014   |   updated: 11.12.2014   |   comments: allowed

16.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
17.12.2014
Uitspraak
Demmink vs. AD € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
18.12.2014
Aangifte tegen Opstelten
Gevangenisdirecteuren
Tweede Kamer
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014