Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Hoedjesdag
Gisteren was het weer eens de Derde Hoedjesdag in September. En de Eerste keer dat de onafhankelijke media met een eigen uitzending 1 kwam om verslag te doen van wat ons het komende jaar te wachten staat.

Geheel uit eigen middelen opgezet. Geen half miljoen euro subsidie voor WACR (We Are Change). Dat geld ging naar DWDG (De Wereld is Door Gedraaid) om ons burgers het Koningslied door de strot te drukken, zodat John Ewbank even 2,5 miljoen cash kan neerleggen om een nieuwe woning te kopen 2. Dat is weer eens wat anders dan de kartonnen doos van uw dakloze verslaggever. Er moeten nu eenmaal prioriteiten worden gesteld.

De locatie was fantastisch: in het Mekka van de bedevaartgangers/vlaggetjeszwaaiers. Grote tribunes waren opgezet op het Lange Voorhout. En de mensen met een eigen villa konden een kaartje kopen om daar te zitten en naar hun Gouden Koets te kijken. Naast de genodigden was er ook flink wat aanloop. Echte Oranje-fans met een zelf geassembleerd hoedje van haar overleden schoonmoeder, met fraaie oranje bloemen en hydra gedrapeerd (links op de foto). Van harte gefeliciteerd vandaag met je 53e verjaardag!

We zaten in een advocatenkantoor en ook advocaat Hiddema kwam belangstellend langs lopen. Ik stond in het zwart voor de ingang en toen hij vroeg of ik van de bewaking was antwoorde ik: "Nee, van de AIVD, en ik ken jou wel..." Geschokken draaide hij om en stapte het buurcafé binnen om even bij te komen. Ook mochten we genieten van een Angolees/Haagse jazz-zangeres (rechts op foto) waardoor uw verslaggever haar moest begeleiden op de piano, de deur onbewaakt bleef, en er nog meer advocaten naar binnen glipten.


Harry van Bommel (SP)
Het interview met Harry van Bommel (SP) en Ton Hofstede (HHC) begint vanaf 4 uur 12 min 38 sec. 3. Vooraf waren onderwerpen voorbereid zoals "Het spanningsmoeras tussen veiligheid en vrijheid" 4, wat meer inspanning vergt van rechters, maar niet gaat lukken met een begrotingsgat van 32 miljoen 5. Opnieuw prioriteiten. Willy_67 had een nieuwe telefoon nodig van 750.000 euro 6 en de vlaggetjeszwaaiers vinden dat zwaarder wegen dan een goede, degelijke, betrouwbare, gemotiveerde rechtspraak. Totdat ze zelf in conflict komen met de overheid. Over de boot in eigen tuin bijvoorbeeld 7.

Het gesprek kwam echter al heel snel, onbedoeld maar onvermijdelijk, uit bij de affaire Joris Demmink, de oud-super-topman van het Ministerie van Justitie, onder wiens leiding het vertrouwen in de rechtsstaat schrikbarend is afgebrokkeld. Harry deed een oproep:

Als er bij ambtenaren bekend is waar het dossier op de plank ligt, zoals Klaas Langendoen dat bestaan heeft bevestigd, treedt dan naar buiten, wees burgerlijk ongehoorzaam en handel zelfs in strijd met je ambtseed. De waarheid is te belangrijk!

En Harry en ik waren het al snel met elkaar eens. De overheid heeft een verplichting naar haar burgers en dan met name naar de meest kwetsbaren in de samenleving. Kinderen die de steun van hun ouders ontberen. Bijvoorbeeld doordat ze zijn weggelopen van huis. Of dat huis nu in Limburg staat of in Syrië.

De overheid is daarin AANTOONBAAR al zeker 30 jaar (zegge: DERTIG JAAR) ernstig verwijtbaar nalatig. Mogelijk zelfs opzettelijk (denk aan de Rolodex affaire).

Een kort mondeling verslag van de rechtszitting van maandag (zie ook de Telegraaf 8 en het Algemeen Dagblad 9) is gegeven. Een uitgebreid schriftelijk verslag, compleet met video-registraties kunt u hier morgen lezen.


Louis Bontes (VNL)
Het interview met Louis Bontes (VNL) en Ton Hofstede (HHC) vanaf 4 uur 57 min 26 sec. 9. Daarbij kwam eigenlijk dezelfde problematiek naar voren als bij de rechters. De top heeft gefaald bij de reorganisatie. Hoe kunnen politie agenten, soms met gevaar voor eigen leven, voor een schamele 1600 euro per maand hun werk blijven doen? Als veiligheid voor de burgers voorop staat dan moeten daar ook de middelen voor worden beschikbaar gesteld en waardering verkregen door de burger tevreden te kunnen stellen. Het is een complexe organisatie waar 50.000 mensen werken met een budget van 5 miljard.

Het probleem van de valse verklaringen en de klokkenluiders binnen een gesloten cultuur wordt besproken. Corruptie en fraude moet keihard aangepakt worden. Processen verbaal vervalsen is onacceptabel. Ook pleit Louis voor een aparte beoordeling van split-second beslissingen die wat hem betreft niet voor de rechter hoeven te komen maar voor een aparte commissie. Ook wil hij geen onjuist geconstrueerde verhalen, maar begrip voor de waarheid achter de moeilijke beslissingen. Hij wil openheid en transparantie op alle niveau's.

Als je anderen de maat neemt, dan heb je zelf een voorbeeldfunctie. En dan moet je, ook als het je topambtenaar is, van binnenuit proberen de onderste steen boven te krijgen.
Opnieuw wordt de zaak Demmink aangehaald. Worden er wel voldoende drukmiddelen op Turkije gebruikt om te zeggen: "Het is heel belangrijk voor ons, wij willen dat wèl onderzoeken, anders gaan wij dit en dat doen." Waar blijft het fanatisme en de drive om dit op te lossen?

Daarna komt de affaire van de POLITIEKE gevangene Baybaşin aan de orde.

Tot slot mag ik namens Louis Bontes u nog een nieuwtje mededelen:

De Tweede Kamer maakt zich ernstig zorgen over de ontwikkelingen van de pedofilie schandalen in de hoogste regionen in Engeland. Zij sluiten niet uit dat zoiets in Nederland óók mogelijk is. Er zal geen Parlementaire Enquête IRT-2 worden opgetuigd. Maar wat nu wel is afgesproken is dat er een OPENBARE RONDE TAFEL ZITTING gaat plaats vinden. Daarin zullen partij afgevaardigden van de Tweede Kamer getuigen gaan horen over de omstandigheden in Nederland. Een doorbraak.


Sfeer impressies
Een trouwe lezer van deze website doet verslag:

Ik was voor het eerst van mijn leven in Den Haag tijdens Prinsjesdag. De plechtigheden waren al voorbij toen ik omstreeks 16.00 arriveerde. Plotseling liep ik tegen Ard van der Steur en zijn chaperonne aan die in gesprek waren met Dominique van der Heyde (NOS). Ik vroeg 'mag ik u iets aanbieden?' en drukte een 'free baybasin-flyer' in zijn handen. Ard zei beleefd 'dank u wel.' Ik zei: 'Laat Baybaşsin vrij, zo snel mogelijk!' Ard was direct stil en Dominique liep weg.

Even later kwam balkenende-fluisteraar Jack de Vries naast mij staan [ik stond overdekt te schuilen voor een keiharde bui]. "Hey Jack, hier heb je wat leeswerk!" Hij zou het binnen gaan lezen en deed het in zijn binnenzak.

Mark Rutte en Stephan Schrover liepen ineens voorbij richting Nieuwspoort. Het aanwezige volk [oranje-fans] riep dolenthousiast naar Mark R. Rutte poseerde gewillig voor de burgers. Ik kon het niet laten om drie keer krachtig en met tussenpozen te roepen "Free Baybaşin". Het galmde prachtig in de straat vlak tegenover de ingang van nieuwspoort.

Vlak daarna liep lobbyist Ben Bot [foto 2, voorheen Minister van Buitenlandse Zaken] tegen mij aan hij kreeg hij ook een mooie flyer 10.Talk2Myra for Dummies - over Baybaşin
Vanaf 02:00u interviewt Paul van der Sluijs Myra van Talk2Myra.com over Hüseyin Baybaşin 11. Het geeft een prachtige uitleg voor die mensen die nog nooit hebben gehoord van Baybaşin.

Voor een verdere beschrijving van deze uitzending wordt u ook verwezen naar BOUblog. 12
author: Ton   |   published: 16.09.2015   |   updated: 16.09.2015   |   comments: allowed

??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014