Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Internet plat
Nauwelijks had het HHC haar artikel over De gestolen bewijzen van overheidscorruptie gepubliceerd 1 of direct daarna, kwade tongen spreken van mogelijk opzet ingegeven door totale paniek, lag het internet in Nederland plat. Het nieuws over wat de politieke gevangene Baybaşin overkwam raasde als een verzengend vuur door de media:
• Het Algemeen Dagblad 2
• Het Katholiek Nieuwsblad 3
• BOU blog 4
• Crime site 5
• Misdaad journalist 6
• Barracuda 7

Het blokkeren van internet is een techniek die ook in Turkije veelvuldig wordt toegepast. Met zelfs nog een stapje verder: invallen bij persbureaus 8. "Dat kunnen wij ook", moet de AIVD gedacht hebben toen ze de LBB de gevangenis instuurden om documenten te stelen die o.a. afkomstig zijn uit het HHC archief.

Beetje dom ook. En tevergeefs. De archieven van het HHC staan veelvoudig internationaal weggezet. Wil de AIVD dat tegenhouden dan moeten ze het globale internet plat gooien. En die schadepost kunnen zij zich echt niet veroorloven, ook al meent opperspion Ronald Plasterk dat de AIVD geld genoeg heeft 9.


Damage control
Maar nee, onze minister van Justitie Ard (knor) van der Steur wilde liever onmiddelijk afreizen naar Ankara om te kijken op welke wijze hij in samenspanning met de Turken aan damage control konden doen. Het werk wat zijn voorgangers en andere liaison officers, waaronder rolodex-verdachte Hans Holthuis, hadden gedaan bleek broddelwerk wat de rechterlijke toets niet kan doorstaan 10.

Slimmer was het geweest om een schriftelijk verzoek in 3-voud toe te sturen aan de HHC-redactie. Onze bereidwilligheid om de criminaliteit binnen de Nederlandse overheid aan te pakken is vanzelfsprekend en de medewerking is dan ook gegarandeerd, zonder eerst briefjes-van-uitstel toe te zenden en andere vertragingstactieken toe te passen.

Een andere kill-the-messenger tactiek is om de boodschapper aan te vallen. Zo ridiculiseert Barracuda 11 Koen Voskuil door allerlei complotten bij elkaar te verzinnen en daarbij documenten te gebruiken die afkomstig zijn van het HHC en lokaal zijn opgeslagen op de PC van Jan Libbenga, die we kennen uit de spionnenwereld van Mata Hari 12, zoals die door de Stichting Kinderontvoering boven water is gekregen 13.


LBB - Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid
De LBB is de knokploeg van Demmink en zijn trawanten. Ze hebben mooie stickers 14 op hun uniform en mooie tatoos op hun nek 15 die ze dan weer in de tatooshop van hun broertje 16 hebben laten zetten. Dat dit problematisch kan zijn wordt erkend in de sollicitatiebrief (pagina 73).

Eigenlijk weet deze soort groep van hooligans van zichzelf ook wel dat niet de weerloze gevangenen maar zijzelf de echte criminelen zijn. Daarom dragen ze bivakmutsen en gebruiken ze initialen voor hun namen (pagina 20) 17 (PDF 5,5 Mb).

Ze stormen, onder disproportionele wapendreiging, de cel van de ongewapende gevangene binnen, werken hem tegen de grond, handen ineen gevouwen op het hoofd, voeten over elkaar waardoor het opstaan belemmerd wordt en "controleren" de dubbel-gevangene.

Dat controleren is een ervaring op zich. Dezelfde boze tongen over de DDOS-internet-aanval beweren dat Demmink daar in het verleden graag bij was. De gevangene wordt namelijk geheel ontkleed. Een privé striptease voor de mietjes om zich op te verlustigen. "Is that your gun in your pocket, or are you just glad to see me?" 18

De visitatie:
  1. Voor de visitatie trekt u de door de dienst verstrekte handschoenen aan.
  2. Bij het visiteren geef je de opdracht aan de gedetineerde zich te ontkleden.
  3. Controleer alle kledingstukken en het schoeisel van de gedetineerde.
  4. Laat de gedetineerde zijn handen door het haar halen, zonodig meerdere malen. Laat het in een staart of gevlochten haar, loshalen.
  5. Vraag de mond te openen en kijk in zijn mond. Laat de gedetineerde zijn tong omhoog en omlaag te bewegen.
  6. Kijk achter en in de oren en in de neusgaten van de gedetineerde.
  7. Laat de gedetineerde zijn armen op tillen en kijk of er niets onder de oksels verstopt zit.
  8. Laat hem tenminste drie maal door de knieën zakken met zijn gezicht naar de muur, let er hierbij op dat er niets uit het lichaam van de gedetineerde hangt.
  9. Laat de gedetineerde zijn genitaliën optillen en verzeker dat hier niets verstopt zit.
  10. Bij verdenking of vaststelling van voorwerpen in het lichaam wordt de medische dienst op de hoogte gesteld. (Dit laatste is de milde variant. Bij de heftige SM-variant schijnt Demmink zelf inspectie te verrichten.)


Talk2Myra webradio
Jaap Oosterveer, in het dagelijkse leven betaald als woordvoerder c.q. doofpotter voor justitie 19, maar in zijn vrije tijd zich personificerend met een SS Memphis Maniac (foto rechts) 20 legt aan webradio Talk2Myra.com 21 uit wat er volgens justitie wel en niet zou zijn gebeurd tijdens deze zogenaamde, geheel toevallige, normaal geplande, "reguliere" inspectie.

Waar was u van, zei u? Top? Mag ik u misschien vragen hoe u meneer Baybaşin gesproken heeft? Ja, het is namelijk zo dat de directeur van een inrichting - meneer Baybaşin zit vast - toestemming moet verlenen voor contacten met de pers. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat u dat weet, het is tegen de regels. Ik constateer alleen dat het niet normaal is dat gedetineerden direct contact hebben met journalisten, zonder dat daar toestemming voor verleend is.

De rest gaat over "misschien iets kwijt geraakt" of "in de verkeerde cel is teruggebracht" en andere smoezen over deze "reguliere" controle. Verder liegt Jaap nog meer. "Het zijn landelijke teams die een cel-inspectie doen (...), op verzoek van de directie gebeurt dat (...), en die hebben ook die honden die u misschien wel eens gezien heeft. Het zijn óók mensen..."

Nee dus. Om te beginnen is er niets "reguliers en routine" aan een LBB-raid. En waarom zou dit intern verzocht zijn wanneer ze een eigen IBT (Intern Bijstands Team) hebben. De directie (lees: Frans Douw) zit op dit moment in het buitenland. Bovendien komt een "verzoek" tot LBB-bezoek niet van binnenuit de gevangenis, maar van buitenuit. Bijvoorbeeld van MinBZK(AIVD) of MinV&J. Misschien zelfs van een JD die over zijn graf heen regeert. Of de voetstappen over zijn graf al voelt lopen.

Dan antwoordt Jaap op de vraag "Is de Minister al ingelicht over het verdwijnen van advocatenpost?" dat "de zaak nog in onderzoek is". Tjonge, jonge. Altijd maar jarenlang opgerekt "onderzoek". Door deskundologen als Bassie of doofpotcommissies als die van Oosting. Alles (behalve dan de telefoontjes van Teeven met van Rey en de misdaden van de overheid) wordt met camera's geregistreerd, variërend van pinautomaten tot snelwegen. Waarom dit niet?

Wilt u de èchte reden waarom de overheid geen camera's gebruikt? Niet bij de rechtszaken 22 noch bij de politie? 23 Ze zijn toch niet gek? Alles wat zij zeggen of doen kan dan tegen ze gebruikt worden. Illegale activiteiten van de overheid mogen niet worden vastgelegd. De hele actie was er immers op gericht om bewijs te vernietigen, niet om het aan te dragen. De overheid is er niet voor u!

Als beesten zijn ze te keer gegaan. Foto's en ansichtkaarten verscheurd. Bezittingen vernield. Maar "of dat zo is" moet worden onderzocht. Ik heb meer vertrouwen in een oog-getuigen verslag uit de eerste hand. In slechts 20 minuten vertelt Baybaşin aan Myra wat er ècht gebeurd is 24.

Gewoon hier in het Guantánamo Bay in Nederland van Rutte, Koenders, van der Steur en Willy_67. En alsof dat nog niet genoeg is heeft personeel van deze gevangenis daarna nòg een bezoekje aan Baybaşin zijn cel gebracht. Compleet met "het bajesboek" en de instructies dat het verboden is om zonder toestemming van de directeur met de media te praten. Of de straf daarop wellicht een extra jaartje gevangenisstraf is voor deze reeds 20 jaar vastzittende levenslanggestrafte is niet bekend.

Ook belachelijk is het natuurlijk dat een verdachte of gedetineerde geïsoleerd wordt van de buitenwereld. Dat gebeurde met Jasper Steringa. Maar dat gebeurt ook met kinderen. Zo zijn er zestienjarigen die in de verdachte fase wekenlang zonder contact met de buitenwereld hebben gezeten. Justitie wil namelijk eerst het bewijs creëren waarna voordat ze overgaat tot arrestatie...


Kamervragen
En als Jaap Oosterveer de minister niet wil inlichten (dat gaat iemand zijn baan kosten...) dan doen de volksvertegenwoordigers het zelf wel. Parlementariër en oud politiecommandeur Louis Bontes 25 heeft onmiddelijk vragen gesteld 26.

Kijk, zo hoort het. De overheid controleren en ter verantwoording roepen. Het is goed dat er toch nog enkele parlementsleden wèl te vertrouwen zijn en dat zij hun nek durven uit te steken. Tegen de gevestigde orde in, maar vóór de rechtsorde in Nederland.
author: Ton   |   published: 21.11.2015   |   updated: 21.11.2015   |   comments: allowed

??.11.2015
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014