Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Territorium pissers
De meesten mensen doen de deur op slot en zetten een hekje of haag om hun tuintje. Een duidelijke afscheiding tussen mijn en dijn. Dit is van mij. Hier ben ik de baas 1.

Honden doen dat anders. Territorium afbakenen. Zij laten een geurspoor achter op markante landpunten. Ze plassen tegen een muur, een lantaarnpaal, een boom of een haag.

Koningshuizen doen dat nog anders. Ook zij bakenen (met veel bedreigen en bloed vergieten) de door hen toegeëigende stukken grond af. Iedereen die zich daarbinnen bevindt moet zijn kop houden en tol-, accijns-, precario-, btw-, woz-, successie-, en andere belastingen betalen.

Dat afbakenen van hagen vanuit Den Haag gaat weer anders. Zij pissen niet in het openbaar. Zij hangen liever overal naambordjes, foto's en schilderijen op. "In naam der Koning" bij gerechtshoven, gemeentehuizen, op chantagebrieven. En zoals ieder marketingbureau weet moet je je eigen merk voortdurend deponeren en herhalen. Aanstampen en nadreunen. Máxima-park, Máxima-ziekenhuis, Clausplein, Beatrix theater, verplichte Koningsspelen op Koningsdag, Willem-Alexander postzegels...

Verder is het heel belangrijk om er een vlag op te plaatsen. Op de maan. Op Antartica. Op de noordpool, op vliegdekschepen, op oliebronnen, op...

En het goede nieuws? U mag zelf stemmen welke vlag u het mooiste vindt 2. Als dat geen democratie meer is...


Air strikes
De burger pist met (ge)zeik. Maar bij Koningen en Presidenten maakt dat ze de pis niet lauw 3. Ze trekken zich niets aan van de commentaren van eerzame burgers. Binnen de vijf-en-een-half / sorry-cultuur van het "normen en waarden" kabinet moet je niet meer doen dan waar je mee weg kan komen. Wanneer er een "onderzoek" 4 is gedaan liegen ze de hele boel bij elkaar, schofferen ze de Kamer en schoffeert de Kamer weer het volk. "Sorry, er is niets meer", zegt Mark Rutte, De Kamer accepteert dat. En de volgende dag zegt Fred Teeven doodleuk: "Tuurlijk is er meer, maar dat mogen jullie niet weten." 5

Het is dan ook goed gebruik voor machtsmisbruikers om alles geheim/stiekem te doen. Journalisten die lekken naar de pers worden ontslagen 5. En dat zelfde geld voor ambtenaren. Met alle geweldsmiddelen worden die vervolgd door onze "Eerbare" Ministers.

Zelf pissen de presidenten met bommen-regens. En wanneer een ambtenaar, zoals Bradley Chelsea Manning dat doorbrieft aan Julian Assange dan worden beiden uitgeschakeld 6. Gelijk een Rutte zich druk maakte om de Teevendeal. Niet "Welke deal is gesloten" maar "Wie heeft gelekt" was zijn grootse inzet om het land te regeren.

Pas geleden gebeurde er meer van dat soort dingen. Turkije die Irak binnenvalt en vervolgens boos is 7 dat een souvereine staat daarover klaagt. Maar zelf wel Russische piloten vermoorden 8 omdat ze de sarin- en illegale olie transporten vernietigen. En Koerden aanvallen omdat zij wel democratisch zijn (vanaf 06:27m) 8 en ISIS bestrijden 9.


Verantwoording afleggen
En dat mag dan weer niet van Turkije. Want Turkije is een NATO-bondgenoot en productieland voor de Nederlandse wapenindustrie (nummer 3 op de wereld). Die maken zo hun eigen regels. Wanneer de president van een souvereinde staat als Syrië zegt dat de Nederlanders moeten wegblijven met hun bommen dan is Bert Koenders het er niet mee eens Bert vind dat het wel mag 10, omdat hij tijdens de Eerste Golfoorlog ook al de PVDA woordvoerder voor aanval defensie was en er daarom verstand van heeft. Dat hem dat twee jaar op water en brood gaat opleveren, beseft hij niet 11. Ook ministeres Hennis Plastgraag en vind dat Nederland Syrië eerst maar eens zelf de mensenrechten moet nakomen.

En dan die "bondgenoot" Amerikanen, die in het geval van Bradley nog "Sorry (dat we betrapt zijn)" zeiden en vervolgens vrolijk verder gaan met het bombarderen van onschuldige burgers en ziekenhuizen.

Minister Koenders (BZ) en minister Hennis-Plasschaert (Def) stuurden een reactie op het Amerikaanse rapport over de luchtaanval op het Artsen zonder Grenzen (AzG) ziekenhuis in Kunduz aan de Tweede Kamer 12.

"Net als de VS is het kabinet geschokt door deze conclusies. Het is zeer betreurenswaardig dat de bestaande procedures dit incident niet hebben kunnen voorkomen.". Sorry, foutje. Dat daar wat artsen bij vermoord zijn? Jammer dat we de klokkenluiders van Artsen Zonder Grenzen niet in isolatie kunnen gooien. Met zwijggeld zijn we ook te laat. Ach, we storten wel wat geld in het fonds voor de nabestaanden.

En we drinken een glas, doen een plas, en alles blijft zoals het was.




author: Ton   |   published: 19.12.2015   |   updated: 19.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
25.01.2016
KG celsinspectie
Rechtbank Amsterdam
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM