Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Sprookjes van 1001 nacht

In de 1001-nacht sprookjes 1 van Sherezade is de cliff-hanger van goede-tijden-nog-slechtere-tijden geïntroduceerd: bent u benieuwd naar het vervolg? Kijk morgen weer naar uw dagelijkse soap...

En zo kon het aan het eind van de jaren 1990 gebeuren dat op een dag Ali Baba 2 zag dat de 40 rovers van het Grote Rijk al hun schatten die ze vergaard hadden met de drugshandel hadden opgeslagen in een onopvallende grot, waar je alleen binnen kon komen indien je -net als de liegende dubbelspionnen Tayyar Çettinkaya en Frans (huilebalk) Timmermans- de magische woorden "Sesamstraat open u" kende. Deze (niet zo arme) burger in Perzië die Baba (vader) heette vertelde vanuit goede bedoelingen het geheim aan de media.

Maar bij die media werkten mensen die collaboreerden met de rovers. Zij wilden een graantje meepikken van de overheidssubisidies en waren daarom bereid om de staatspropaganda aan te dikken 3. Niet de Sultan was de rover maar Ali Baybaşin! Deze onschuldige burger werd afgeschilderd als de drugshandelaar, de moordenaar 4, de criminele opdrachtgever. ('Cold' met de telefoon vanuit Nederland via 'Dutchland' aan Turkije.)

En ook de "onafhankelijke" rechters waren bang om hun baantje te verliezen 5 en waren maar wat graag bereid om zich "verkeerd voorgelicht" te verklaren. De Pontius Pilatus strategie van het bloed van je handen wassen in onschuld. Gemakshalve de slachtofferrol aannemen en alle verantwoordelijkheid bij "de ander" neer te leggen.

En zo kon het gebeuren dat Baba nu al nachten zit opgesloten.

jaren   -  
dagen 
uren 
seconden 



Witte beffen criminelen
14.07.2015

Waarschuwing terrorist
Deze witte boorden criminelen wanen zich onaantastbaar. De "boef" in de kerker is kansloos. Nauwelijks contact met de buitenwereld. Geen internet om zelf op onderzoek te kunnen gaan. Volledig afhankelijk van menselijke vrijwilligers aan de buitenzijde van de tralies.

En de echte criminelen maken daar op een saddistische wijze misbruik van. In hun persiviteit (de AIVD screent niets, zelfs niet na tips -zie pdf) kan crimineel overheidpersoneel er op los liegen dat het een lieve lust is.

En zo kon het gebeuren dat Baba na 20 jaar nog steeds gemarteld werd. In de gevangenis werd hij in een sub-gevangenis (isolatie) gegooid 6. Hartstikke strafbaar natuurlijk.

Artikel 282 WvSr lid 1 Hij die opzettelijk iemand wederrechtelijk van de vrijheid berooft of beroofd houdt (...); lid 4 een plaats verschaft (...); 282b met een terroristisch oogmerk, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf (...) 7




Het Free-Baybasin-Comité diende onmiddelijk klachten in. Op 22 maart werd ook het Ministerie en de Politiek op de hoogte gebracht. Met als gevolg dat zij twee dagen later op werkbezoek gingen 10. Ze hebben er geen gras over laten groeien. En dat heeft geholpen. "Medewerkers laten zien waar ze goed in zijn!". Met als gevolg dat Baybaşin het Paasweekend voor het eerst weer naar buiten is geweest naar zijn (met gras overgroeide) moestuintje.

Heel verstandig van de directie. Helaas weten we niet wat DG Angeline van Dijk werkelijk besproken heeft maar in ieder geval wordt nu begrepen dat de wet voor iedereen geldt. Ook voor justitiemedewerkers.

Nadere details zullen ongetwijfeld aan bod komen tijdens de Prison Show 11 van 25 April a.s. in de "Special over de geruchtmakende zaak Baybasin met: Huseyin Baybasin, Rein Gerritsen, Adèle van der Plas en Bart Molenkamp."


Herziening 1,2,3
Om de een of andere reden wil het met de herziening zo 1-2-3 niet snel lukken. Op 18.04.2011 (dat is dagen geleden) werd het eerste herzieningsverzoek ingediend. Nu, vijf jaar later, is dit uitgebreid. Met een aanvulling herzieningsverzoek 2 van 01.02.2016 en een aanvulling herzieningsverzoek 3 van 16.03.2016. Dat was pas mogelijk omdat de verdediging al die tijd niet over het bewijs heeft mogen beschikken waarop Baybaşin (ten onrechte) is veroordeeld. Er moesten nog twee boeken van prof. dr. Ton Derksen aan te pas komen om deze "dwaling" los te peuteren.

28.03.2016

Volledige herzieningsverzoek
Voorzitter van de Bakker-Schut stichting Rudie van Meurs heeft een heldere samenvatting geschreven 12 van deze 1001 nachten horrorstory. 101 NOVA (zie de leeswijzer).

Een rijtje overheidscriminelen (nog steeds in functie) passeren de revue. Een van hen is de notoire leugenaar 13, thans landelijk hoofdadvocaat bij het Openbaar Ministerie, Hugo H. 14. Zo lang types als deze Hugo H. of de hiervoor genoemde Cees P. in functie blijven kan er geen sprake zijn van (herstel van) vertrouwen in de rechtstaat.


Conclusie
Tot slot concluderen de achtbare hoogedelen als Rudie van Meurs, Ton Derksen en andere rechtvaardigheidsstrijders (de overheid noemt dit soort mensen vaak terroristen) dat


"Het Hof is voorgelogen."



Zeker, zij hebben gelijk. Maar ons rechtssyteem vraagt toch iets meer. Namelijk, de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid. En daar schort het toch wel een beetje aan. Want dat voorliegen is slechts een stukje van de waarheid. De gehele waarheid is een stuk ernstiger. Bij "dwaling" ligt de schuld buiten de verantwoordelijkheid. "De rechters konden er niets aan doen." Of nog hypocrieter: "zij zijn zelf slachtoffer".

Bij een strafrechtelijke veroordeling is het van belang dat er (1) onomstotelijk en (2) zonder "gerede twijfel" is komen vast te staan dat een verdachte de ten laste gelegde misdaad heeft begaan. De bewijslast ligt bij de aanklager. Wanneer er twijfel bestaat of kan bestaan dient de verdachte vrijgesproken te worden. Soms tegen beter weten in. Maar dat is wat ons rechtssysteem accepteert: liever een misdadiger ten onrechte buiten de gevangenis dan een onschuldige ten onrechte in de gevangenis.

Met andere worden, het college van rechters (meervoudig, zo houden ze elkaar scherp en in balans) moeten er van overtuigd zijn dat er geen twijfel mogelijk is. En wat motiveren ze vervolgens?


Het hof achtte het niet aanemelijk dat...



Dat is de omgekeerde wereld. En daar hebben laffe rechters wel vaker last van. Ze durven geen stelling te nemen en ontwijken dat met dubbele ontkenningen, zoals "niet aanemelijk". Wat ze hadden moeten concluderen is: "Zonder enige twijfel is vast te komen staan dat..." En dat hebben ze nu juist niet gedaan. En dat is maar goed ook, want anders zouden die lui nu afgaan als een gieter. Als een stel incompetente idioten. Als luie lapzwansen die te lamlendig zijn om eens door te vragen of zelf onderzoek te doen.

De illusie van de "onfeilbare rechtstaat" moet in stand worden gehouden. Desnoods ten koste van onschuldige slachtoffers. Daarom kunnen criminelen als Hugo H. en Joris D. nog steeds vrij rondlopen. Worden criminelen als Wouter B. en Gerrit Z. voor hun diefstal beloond met dikke salarissen. En doen de propaganda machines van de MSM lekker mee. Hebt vertrouwen en geloof en blijft uw belastingcenten storten in de collectebus van de overheid. "U mag weer belasting betalen!" zodat onze ministers weer op reis kunnen en voor miljarden bommen op andere landen kunnen gooien.

Dat de advocaten van de politieke gevangene aan de overheid deze ontsnappingsmogelijkheid van "verdaasde verdwaling" willen aanbieden, een ontsnappingsmoeglijkheid die Baybaşin nooit gehad heeft, is te begrijpen en te rechtvaardigen Hun doel en taak is om zo snel mogelijk vrijspraak voor Baybaşin te krijgen.

En naar verwachting gaat dit nog voor de zomer gebeuren 15.

Maar daarna (of misschien anticiperend al daarvoor?) is het toch echt aan de politiek en de MSM om het vertrouwen in de rechtstaat te herstellen. En dat betekent dat de verantwoordelijkheid niet alleen aan de onderkant, maar ook aan de bovenkant moet worden gelegd. En dan niet met een hol "aftreden" om daarna weer terug te komen op een nog machtigere positie, zoals Piet-Hein D. (thans Raad van State). Ook dit soort witte-boorden lieden moeten voor het gerecht worden gesleept. De MSM zou er goed aan doen hun maatschappelijke waakhonden functie weer eens in te stellen. Tot nu toe heeft alleen het Katholiek Nieuwsblad die moed 16.




author: Redactie   |   published: 29.03.2016   |   updated: 29.04.2016   |   comments: allowed

18.04.2016
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
19.04.2016
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
20.04.2016
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
20.04.2016
Uitspraak smaadzaak NOS
Rechtbank Utrecht
 
21.04.2016
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
22.04.2016
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
25.04.2016
The Prison Show
Live radio
 
??.04.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM