Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Q-koorts
JAARAANTAL
2007 168
20081.000
20092.354
2010 504
2011 81
2012 66
2013 19
2014 26
2015 23
TOTAAL4.241
De Rechtbank te Den Haag (where else?) heeft geoordeeld dat de Staat niet aansprakelijk is voor naar schatting ruim vierduizend aangemelde slachtoffers, waaronder maar liefst 75 doden, van Q-koorts. Meer dan alle medewerkers bij het Ministerie van VWS bij elkaar 1.

Net zoals dezelfde rechtbank vindt dat de Staat niet aansprakelijk is voor de doden ten gevolge van nalatigheid bij MH-17, Srebrenica, de Molukse treinkaping of bloedbad Alphen. Als de Nederlandse rechter oordeelt is de Nederlandse Staat bijna nooit aansprakelijk. Nou ja, heel zelden dan. Bijvoorbeeld als het niet om aansprakelijkheid jegens een burger maar naar een ambtenaar zelf gaat 3. Dan vindt ex-minister Opstelten plotseling dat het van "goed werkgeverschap" getuigt als het crimineel Joris Demmink met tonnen aan advocaatkosten sponsort.

Om het oordeel 4 van de rechtbank op waarde te kunnen inschatten en de motivatie te begrijpen (?) dient u het volledige vonnis 5 te lezen. De rechter vindt dat, als je op de hoogte bent van risico's, waarvoor sinds 1978 een aangifteplicht bestaat op grond van de Infectieziektenwet respectievelijk de Wet Publieke Gezondheid (WPG) dat de overheid met deze anterieure verplichting niets hoeft te doen. De overheid mag mensen laten creperen en doodgaan, terwijl het de mogelijkheid èn de plicht had tijdig in te grijpen.

Doden hadden voorkomen kunnen worden. Dat stelt GGD-arts Jos van de Sande bij Eenvandaag 6. En ook mijn professionele opinie ondersteunt dat. Je zou denken dat in maart 2007 direct de geluidswagens rond zouden rijden, afzetlinten werden gebruikt, de maandelijke maandagsirenes zouden afgaan. Maar nee, de rechter vindt dat de Staat kan volstaan met - PAS NA EEN JAAR - een blog-artikeltje op een website te plaatsen.

Nou ja, rechter. Rechters. Het gaat om oudgedienden Janneke Bockwinkel en Larissa Alwin. En daarmee wordt ineens alles duidelijk.


Janneke Bockwinkel
Janneke is "onafhankelijk". Daarom mag zij als vice-voorzitter 6 naast Egbert Myjer, de zaak tegen Micha Kat behandelen 7. Succes gegarandeerd. Voor de overheid dan. Want als er iets moet worden afgedekt en de Staat moet worden gevrijwaard van aansprakelijkheid dan ben je bij Janneke aan het goede adres.

Dat is nu weer gebleken in deze Q-koorts zaak, waarbij vele doden zijn gevallen.

Maar ook al eerder, bijvoorbeeld in de zaak van het bloedbad in Alphen met 51 slachtoffers 8. Inderdaad, de rechter oordeelde dat "de politie in strijd met de wet heeft gehandeld (...) Maar het verkeerd toepassen van de regels leidt niet tot aansprakelijkheid. Denkt u daar verder zelf maar even over na!


Larissa Alwin
Een andere oude bekende is Larissa (1965). Vroeger heette ze Larissa de Loor-Alwin. Tegenwoordig heeft ze een nieuwe partner. En als u eens wist wie dat is... !!! (meer in deel II). Larissa is een betrouwbare Staat- en pedo-verdedigster. Volledig "onafhankelijk" oordeelt zij ook nu in deze Q-koorts affaire.

Zoals ze dat ook al "onafhankelijk" deed in de zaak van de Dutchbatters waarbij genocide werd gepleegd, de zaak van waxine-lichtje-demonstrant Erwin Lensink, en in de zaak van de bescherming van de Haagse pedo's. (Meer onthullingen komen nog.) Dat is geen toeval meer, dat is een patroon.

HPdeTijd overdenkt het correct: "Zolang er rechters als mevrouw De Loor-Alwin actief zijn, die intussen zelf voor een tbs-maatregel in aanmerking komt ..." 9




author: Ton   |   published: 26.01.2016   |   updated: 26.01.2016   |   comments: allowed

??.??.2017
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.??.2017
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.2017
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM