Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries, volgens GeenStijl de nieuwste geit van Erdoğan, wordt in de commentaren even een lesje geleerd: "Niet met 'als' speculeren Petertje, maar eerst ff kijken naar de feiten." 1.

Want als na al die jaren van media-exposure één ding duidelijk is geworden is het wel dat Peter makkelijk iets aanneemt maar weinig controleert. Het proto-type van een anti-complotter. Heb je twijfels over de integriteit van justitie? Dan is Peter daartegen. Per definitie.

Peter komt graag in het nieuws. Althans, zolang hij daarvoor betaald wordt. En zolang hij de regie in handen heeft. Gesprekken neemt hij over, interrumpeert en leidt de aandacht af. Als Micha het al niet was dan kon Peter zo solliciteren als Complotter des Vaderlands. Totdat ... hij de regie kwijt is wanneer hij als insluiper betrapt wordt. Dan krijg je verschillende versies van de feiten: (1) Crimesite 2 (2) Slebs 3 (3) RTL Boulevard 4.

Een insider, iemand die bij Peter een gevoelige snaar raakt, is Steve Brown. Op zijn site kunt u alles lezen over zijn ervaringen met Peter. 5. Steve spreekt van een misdaadgroep en in zijn organogram 6 legt hij dat uit.

Zelf windt Peter er geen doekjes om. De grootste criminelen die Nederland de afgelopen decennia heeft voortgebracht 7 behoren tot Peter's beste vrienden. Van Mabel's "zeilvriendje" Bruinsma tot de chauffeur van Demmink.


Marianne Vaatstra
Peter werd in Nederland beroemd met zijn "onderzoek" naar de zaak Vaatstra 8. Je zou dan ook verwachten dat hij dat vol trots op zijn website heeft staan. Maar helaas, de links naar zijn "Dossier Vaatstra" zijn verdwenen. Nu begrijpt het HHC dat wel, want er was werkelijk niet één uitspraak van Peter die klopte. En dan is het natuurlijk genant als je dat jaren later nog steeds terug kunt zien.

Nou, bij het HHC kan dat gelukkig wel 9. Zeker, onze publicaties zijn in een bepaalde tijdsgeest en contekst geplaats. Vandaar ook dat ze van een datum voorzien zijn. Op dat moment golden ze als beste inzicht. Ook al kunnen nieuwe inzichten later soms tot nuanceringen en aanpassingen leiden. Maar laten we eens kijken wat Peter R. de V. door de jaren heen heeft verzonnen en nu kennelijk wil verbergen:
  1. In het begin maakte Peter het wel heel erg spectaculair. De moord was duidelijk niet-Europees. Het was gedaan door een kille, ervaren, berekenende moordenaar, die wel zo dom was om een minuscuul haartje in het mechaniek van de aansteker achter te laten.
  2. Daarna werd het een tweede vriendje met wie Marianne een afspraakje had en die haar opwachtte. Ze was vrijwillig meegegaan om achter de bosjes te flikflooien.
  3. En ten slotte mocht hij namens het Openbaar Ministerie een powerpoint presentatie houden, die alle voorgaande theorieën weer overboord zette.
  4. Om tot slot heel triomfantelijk te claimen dat hij dankzij zijn roep om DNA onderzoek de zaak had opgelost.
Met die tegenstrijdige warboel kun je dus helemaal niets. Je kunt nog beter luisteren naar wat er op 28 maart 2013 in de rechtszaal werd besproken. Op het Youtube-kanaal van Talk2Myra staan ze: deel 1 10 deel 2 11.


Joris Demmink
Maar die hoogtepunten van Peter zijn allemaal niet interessant meer. Vindt hij zelf. Kijken we op zijn actuele site (7 mei 2017) dan zijn er nog maar twee dossiers beschikbaar. Om maar met de meest belangrijke numer 1 te beginnen: Hans Bakker, de chauffeur van Joris Demmink. Jawel, Peter heeft een mening over de zaak Demmink. En is deskundoloog omdat hij met de-chauffeur-van gesproken heeft. Welnu, dat heeft het HHC ook 12. En al eerder. Pas nadat het HHC er niet intrapte ging hij naar Peter R. die alles gelooft, zolang de overheid maar goed betaald.

Inderdaad. Peter R. heeft heel grondig onderzoek gedaan. Want als de chauffeur het zegt is het waar. Nog geen spatje van bewijs is er gevonden. En hij heeft toch echt heel goed gezocht. Maanden lang is hij er mee bezig geweest om "Demmink achterover te trekken". Het is hem niet gelukt.

Waaruit dat onderzoek dan bestond? Tja, eehhh, echt maanden mee bezig geweest. Okay, op het laatst werd dat nog maar 2,5 maand. En wat deed je dan zoal? Heb je bijvoorbeeld de getuigen gesproken? Misschien kunt u het antwoord maar het beste rechtstreeks uit de mond van Peter horen.

En let even goed op de gezichtsuitdrukkingen. Hans Bakker is boos dat de vraag gesteld wordt. Peter schrikt dat de vraag gesteld wordt. En slaat uiteindelijk van schaamte zijn ogen neer. Want het antwoord is ...

Zie de gehele compilatie op JD-TV: Afl. 160 De Complot-maffia 13

POST SCRIPTUM: En hij heeft nog wel meer onderzoek nagelaten.
Morgen grote onthulling bij JD-TV in aflevering 159 en op de site HHC.




author: Ton   |   published: 08.05.2017   |   updated: 08.05.2017   |   comments: allowed

??.??.2017
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.??.2017
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.2017
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM