Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Razzia Herdenking
Herdenking op 4 Mei
Met dit hypogram in de titel waag ik me in discussies die ik helemaal niet zoek. Door een conjunctie en contaminatie te maken van de Dodenherdenking en de Kroningsherdenking krijgt het woord razzia een bredere betekenis dan bepaalde groepen willen.

In de eerste plaats hebben we partijen als het Auschwitz Comité en Herman Loonstein met zijn beweging FJN, Federatief Joods Nederland, die het alleenrecht claimen. Gelijk patenttrollen die zeuren over afgeronde hoekjes op een telefoon.

Volgens deze Joodse vertegenwoordigers staat een ruimere interpretatie van de nationale dodenherdenking op 4 mei gelijk aan "geschiedvervalsing". Het zou "de boodschap overbrengen aan de tegenwoordige jeugd dat in een oorlog iedereen slachtoffer is en dat er geen duidelijk onderscheid bestaat tussen daders en slachtoffers". Herman Loonstein stapte met zijn beweging Federatief Joods Nederland, FJN naar de rechter maar kreeg uiteindelijk géén gelijk na vernietiging in beroep door het gerechtshof in Arnhem.

Antropometrie
Maar ook de gevestigde orde wil niet gepersonificeerd worden met een reputatie als fascisten. En de associatie met deze stroming uit de eerste helft van de vorige eeuw wordt snel gemaakt. Men geloofde dat aan bepaalde oppervlakkig uiterlijke kenmerken, zoals destijds de omvang van een "Joodse neus" of, tegenwoordig nog steeds, een "wiskundeknobbel op de schedel", iemands persoonlijkheid kon worden afgemeten. En onze Amsterdamse hermandad, onder aanvoering van Eberhard van der Laan, heeft zichzelf in staat geacht om alle "gevaarlijk eenzame gekken" te kunnen opspeuren en ieder een individueel plan-van-aanpak te kunnen geven.

Geschiedvervalsing
Geschiedvervalsing is van alle tijden. Dat heeft het Vaticaan met het Christendom gedaan, de Amerikanen met hun invasie van Irak, en ook nu doen de machtshebbers (lees: Eberhard van der Laan) daar driftig aan mee. Was het voorafgaande aan de Grote Dag nog een leger van 10.000 mand, een dag later sprak hij over 15.000 man. En daarbij wilde hij ook nog eens alle eer naar zichzelf toehalen, en kreeg daartoe alle gelegenheid van Pauw & Witteman. Ze zeiden het zelfs met zo veel woorden: "u heeft wel heel veel spreektijd gekregen", inclusief aandacht voor zijn vrouw en hun uitstapje onder de spotlights. Wat daarbij tevens opviel was de "sluikreclame" die Eberhard maakte voor de jurk van de Boschenaar Addy van den Crommenacker. Het commissariaat voor de Media en de WOB-verzoeken zullen zich er wel op storten, om uit te zoeken hoe iemand met een "Balkenende-norm" inkomen zich die luxe kan verantwoorden.

Gewel(da)dige dag
De (republikeinse) burgemeester oreerde: "Het was een geweldige dag geworden dankzij de inzet van zijn machtstroepen". Dat is een onjuiste voorstelling van zaken. Het is ondanks zijn machtstroepen. De prachtige dag kwam dankzij de opstelling van Het Volk. Zij hebben zich voorbeeldig gedragen. En het is juist een geweldadige dag geworden dankzij de inzet van zijn machtstroepen.

Een "klein smetje", aldus de burgemeester, maar wel eentje met een hele grote lading. En daarbij ben ik terug bij het begrip "RAZZIA". Dus laten we alle mooie praatjes, manipulaties en indoctrinaties maar eens ter zijde schuiven en naar de feitelijke uitspraken kijken. En om dat voor de hedendaagse lezer te vergemakkelijken doen we dat in stripverhaal vorm.

De feiten
Eva Jinek op zondag 28-04-2013 (vanaf 39:20 min.)
Pauw & Witteman op woensdag 1-05-2013 De leugen
En voor wie het het sprookje niet heeft begrepen en de uitleg op TV allemaal te snel ging kunnen ze het nog eens nalezen in de Telegraaf. Echt waar, puur toevallig wisten ze niet wie ze waren. Iedereen was gebrieft, onze mensen zitten er dichtbij en hebben een plan van aanpak per individu, de rijbewijzen waren vermoedelijk vals, en in de voorgaande gesprekken en TV-uitzendingen zagen deze mensen er heel anders uit.

Ik laat de discussie verder voor wat het is. Als u nog meer informatie nodig heeft om de ernst van de zaak te begrijpen, dan zult u het wel nooit doorkrijgen. Maar doe me een plezier en beantwoord de volgende vragen:

- Wie is deze man met het oortje, die klaarblijkelijk de politie instructies geeft?
- Waarom kan de naam van Joanna niet gecontroleerd worden aan de hand van de "blacklist"?
- Waarom duurt deze "vergissing" drie uur lang, tot alles voorbij is?
- Waarom vernielt het oortje het bord van de "vergiste" demonstranten?
- En nog vele andere vragen...


author: Ton   |   published: 04.05.2013   |   updated: 04.05.2013   |   comments: allowed

complotarchiveliteraturesources