Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De Terrorist Test
Doden in Afganistan in de eerste week van Mei
In de headlines van NU.nl:
AMERIKANEN OMGEKOMEN DOOR BOM IN AFGHANISTAN

Op de voorpagina, dus heel belangrijk. En vooral nieuwswaardig. Zeker voor Nederlanders. Lezen we even verder dan lezen we dat het die dag om maar liefst vijf man gaat. Zeg maar gelijk aan het gemiddeld aantal doden per dag in Nederland door medische missers en zelfs het dubbele van het dagelijkse aantal verkeersdoden in Nederland. Maar toch vind ik het niet zo heel erg toepasselijk op 4 Mei dodenherdenking, waarop we juist met name de Nederlandse doden herdenken die tijdens een "vredesmissie" of een "veiligheids- en ontwikkelingsmissie" zijn gestorven.

Maar er staat dan ook bij: "Dat maakte een woordvoerder van het Amerikaanse leger zaterdag bekend." Pure propaganda dus vanuit het land dat (via het Amerikaanse FOX-NEWS) ook het Nederlandse ANP persbureau aanstuurt.

De analyse
Pakken we de volledige feiten erbij dan wordt het verhaal veel genuanceerder. Er staat namelijk ook dat sinds begin April 21 Amerikanen zijn omgekomen, mede door een vliegtuigongeluk en twee helicoptercrashes. Operationele fouten dus. En ook staat er niets in het bericht over de enkele honderden burgers in dezelfde periode of bijvoobeeld dat twee burgers die de coalitie hielpen in de provincie Herat een arm en een been werden geamputeerd.

Als de gemiddelde (onbetaalde) blogger wel in staat is om andere bronnen, zoals de International NGO Safety Organisation te raadplegen, dan is het vreemd dat de "professionals" van onze nationale kranten maar snel even genoegen nemen met één enkele, propaganda, bron. Maar Edwin de Roy-van Zuydewijn legt dat goed uit. Inderdaad, de ex-man-van, die inmiddels wèl gelijk heeft gekregen en daarmee, net als Micha Kat de Nederlandse Pers ontmaskert.

De test
Om te kunnen beoordelen of u het dagelijkse nieuws op zijn juiste waarde weet in te schatten moeten we eerst een test doen. U krijgt een aantal keuzevragen waarvan u per groep van twee steeds eentje moet kiezen. U moet aangeven wie (volgens u) van die twee de grootste terrorist is, door te klikken op het juiste plaatje. Afhankelijk van uw keuzen krijgt u aan het eind van de test een leesadvies.

VRAGEN
1

Hoe ziet een terrorist er uit?
2

Hoeveel vingers steekt een terrorist op?
3

Waar woont een terrorist?
4

Hoe spel je zijn/haar naam?
OSAMA OBAMA
5

Hoe brengt hij/zij schade toe?
6

Wat is zijn/haar favoriete wapen?
7

Wie zijn de slachtoffers?
8

Voor wie moet u bang zijn?
9

Wat leest u om zich te oriënteren?
RESULTAAT
hier komt de uitslag van de test te staan...



author: Ton   |   published: 06.05.2013   |   updated: 06.05.2013   |   comments: allowed

complotarchiveliteraturesources