Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

AIVD (5)
Cyber Security
Huidig Dreigingsniveau
1) MINIMAAL
2) BEPERKT
3) SUBSTANTIEEL <<<<<
4) KRITIEK
Service van uw toegenegen,
  • AIVD   Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst
  • NCTV  Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid
  • NCSC  Nationaal Cyber Security Centrum
  • FIOD   Fiscale Inlichtingen en Opsporigs Dienst


  • Cyber Spy
    Volgens het aloude Divide Et Impera (verdeel en heers) heeft Nederland heel veel inlichtingendiensten. En natuurlijk volgens hetzelfde principe als de "inlichtingen" van de telefoon (€ 0,90 p.m.) of de "inlichtingen" van het openbaar vervoer (€ 0,70 p.m. maximaal € 14,00, alleen een dagkaart parkeren is duurder). Het mag allemaal wat kosten. Maar de diensten hebben begrepen dat inlichtingen veronderstelt dat er wat gevonden is. Dus noemen ze het tegenwoordig maar liever "informatie". Dat is al-dan-niet-gestructureerde data zonder enige garantie op in-het-verleden-behaalde-resultaten. En van die clubjes hebben we er nog al wat. Stelt een club teleur dan richt je gewoon een nieuwe club op (compleet met eigen website), en laat je de oude voort bestaan voor de Melkert-banen en als opvanghuis voor uitgerangeerde politici.

    Opperhoofd Cyber Kop
    Aan het hoofd staat opperhoofd cyber-kop de minister van veiligheid (en justitie). Hij is de SD (Super-Deskundige) die alles weet over bangalijsten en SPAM. En anders zoekt hij het op in zijn Cyber Toolkit, een naslagwerkje waar de moderne cyberkop niet buiten kan.

    Voor het gewone volk hebben ze het iets eenvoudiger gemaakt. Zij kunnen belangrijke zaken over SPAM opzoeken op de website (ja alweer een nieuwe website, volgens mij is de overheid een ISP geworden) www.waarschuwingsdienst.nl. Daarop staat vanalles over veilig internetten. En mocht u liever echte informatie hebben dan kunt u natuurlijk ook op sites kijken als www.security.nl (niet van de overheid, dus wel zinvol).

    Opsporing
    En een beetje cyber-spy heeft natuurlijk handige gadgets gekregen van M (of zelf gekocht in de SpyShop™, zoals onze militairen ook hun eigen uitrusting moeten kopen). Een oortje bijvoorbeeld, om naar muziek te luisteren, want volgens de burgemeester was er op dat moment net even een storing in de verbinding (net zoals in het C2000 netwerk).

    Waarschijnlijk hadden de "terroristen" Hans en Grietje net hun scramblers aangezet. En daar waren onze professionele boevenvangers natuurlijk niet op voorbereid met van der Laan's draaiboek. Maar weest gerust: alles is onder controle.

    Nog meer draaiboeken
    Een beetje overheidsdienst doet het werk niet zelf. Die huurt weer consultants in. Vaak zijn dat ex-werknemers die als ZCP-ers boven de Balkenende-norm uit willen komen. Zoals het bedrijfsleven en de terroristen ex-militairen inhuren, koopt de overheid haar zorg in bij organisaties als COT (Instituut voor veiligheids- en crisismanagement) en het CTC (Centre for Terrorism & Contraterrorism).

    En dat levert natuurlijk weer prachtige rapporten op, nadat er eerst koldermodel-overleg is geweest, excursies naar het buitenland, en een plan is opgesteld.

    Dit plan staat in het schema: identificeren, monitoren, analyseren, communiceren. U kunt het allemaal nalezen op de website of in de documenten onderzoek casussen en hulpmiddel angstbeperking.

    Het gaat goed met Nederland
    - Ik herhaal: U hoeft niet bang te zijn.
    - Het dreigingsniveau is: substantieel.
    - Maakt u zich geen zorgen.
    - Onze banken en overheidsdiensten staan al weken onder een DDoS attack.
    - Er is echt niets aan de hand.
    - Maar er lopen terroristen op de Dam.
    - Alles is onder controle.
    - Namens de overheid citeer ik de Minister President:
    - Ga maar rustig slapen.


    author: Ton   |   published: 14.05.2013   |   updated: 14.05.2013   |   comments: allowed

    complotarchiveliteraturesources