Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Interactieve TV
Dit weekend zijn de ontzielde lichamen van twee onschuldige kinderen gevonden. Ruben (9) en Julian (7) hebben de echtscheiding van hun ouders niet overleefd. Net als de twee kinderen in Lyon. En alle overige kinderen die het wel overleven zijn zwaar getraumatiseerd.

Ook staat vast dat dit geen incidenten meer zijn, zoals de MSM ons wil doen geloven. Het is een groot structureel probleem waarvoor de overheid direct verantwoordelijk is en desondanks toch haar ogen sluit en daarmee crimineel nalatig is.


Trial by Media
Het summum van Reality-TV is Interactieve-TV. In een slap aftreksel heeft het Endemol-concern "sms-stemmen" geïntroduceerd bij uitzendingen als Big-Brother en Idols. Maar wat nu gebeurd is met de "Holland's Next Terrorist" verkiezing is natuurlijk de natte-droom van John. Als ik net zo pervers was zou ik daar nu direct de TV-rechten van claimen: Interactieve-Reality-TV en doorverkopen aan John.

Wat de afgelopen weken gebeurd is zie je eigenlijk alleen in Amerikaanse Westerns. De sherrif roept een Posse bij elkaar en kamt het bos uit, op zoek naar de dader. En iedereen doet mee aan de heksenjacht. Hadden we al deze mensen ingezet in de klopjacht van de grotten van Afganistan, dan was Bin-Laden binnen twee weken gevonden. En natuurlijk hoort daar het lynchen bij. De schurk moet worden opgeknoopt, en vervolgens moet zijn lichaam boven zee worden uitgegooid, zodat zijn graf geen bedevaartplaats kan worden.

Het tribunaal van Trial-By-Media heeft het reeds vastgesteld. Jeroen Denis heeft het gedaan. Er zijn maar weining mensen die zich realiseren dat Jeroen net zo'n groot slachtoffer is als zijn zoontjes. Terroristen worden niet geboren, ze worden gemaakt. Wanneer ze denken dat ze met de rug tegen de muur staan en er geen uitweg meer is, dan kunnen ze (in hun wanhopige gedachten) de passiviteit net zo goed omzetten in activiteit. Een allerlaatste poging. Een (zelf)moord missie. Dat daarbij collateral damage optreedt is natuurlijk vervelend. Maar het geeft wel media-aandacht.

Wetenschap
In mijn blog van gisteren (Reality-TV) heb ik een aantal bekende zaken genoemd. Er zijn er veel meer. En wat deze zaken gemeen hebben lijkt te zijn:
  1. Valse beschuldigingen (vaak door de moeder)
  2. Een strijd om het voogdijschap
  3. Een tekortschietende Kinderbescherming
  4. Een falend rechtssysteem
  5. Een overheid die de Grondwet aan zijn laars lapt
Alvorens een conslusie te trekken moeten we (volgens de wetenschappelijke normen) eerst een traject doorlopen: ❶ Hypothese opstellen; ❷ Data verzamelen; ❸ Analyseren; ❹ Conclusies en aanbevelingen.

De hypothese hebben we kunnen opstellen dankzij de reactie van de lezers van gisteren. Collega-arts Nico Mul geeft in feite de oplossing al aan. Laten we dat (nog) niet doen, ook al is er veel haast, en is iedere dag dat deze wansituatie voortduurt er eentje te veel.

❶ Werkhypothese
De overheid is primair verantwoordelijk voor deze menselijke drama's

Dit is een goede werkhypothese. Niet ambivalent. Het antwoord kan enkel luiden: Ja of Nee. Op naar stap ❷ Data verzamelen. Nu ga ik een klein beetje smokkelen, zoals ook in de medicijnindustrie vaak wordt gedaan. Eigenlijk zou je een dubbel-blind prospectief onderzoek moeten doen. Maar dat zal de ethische commissie niet passeren (tenzij daar uitsluitend politici in zitten). We doen dus een retrospectief onderzoek en maken gebruik van de reeds door het Centraal Bureau voor de Statistiek verzamelde data. Die zal verre van volledig en betrouwbaar zijn voor ons doel, maar voor politici is het goed genoeg. Ze geloven immers ook in de economische beleidsanalyses en cijfers van het Centraal Planbureau.

❷ Data verzamelen
Redenen voor echtscheiding
Wat het CBS opgeeft is wat ook duidelijk blijkt uit allerlei comedy-series. Dharma en Greg of According to Jim, allemaal hebben ze gemeen dat ze de tegenstellingen tussen de man-komt-van-mars en vrouw-komt-van-venus uitvergroten en relativeren.

Of je nu getrouwd bent geweest of niet, botsende karakters die moeizaam met elkaar praten is oorzaak nummer één (55%). Onenigheid over kinderen (8%) is er nauwelijks. Vóór de scheiding althans. Wat daarna gebeurd is een verhaal apart.


Aantal (echt)scheidingen
Er is weinig toe te voegen aan de getallen van het CBS: 36,5%. Waar wel wat over valt te zeggen is de gehanteerde definitie. Totaal echtscheidingspercentage: Het percentage huwelijken dat door een echtscheiding zal worden ontbonden als de in het verslagjaar waargenomen huwelijksduurspecifieke sterfte- en echtscheidingskansen blijven gelden. Tot en met 1997 werd bij de berekening van het echtscheidingspercentage onder andere gebruik gemaakt van cijfers over echtscheidingen. Vanaf 1998 wordt gebruik gemaakt van de van echt scheidende vrouwen.


Aantal kinderen per ouder
Het aantal geboorten per jaar was in 2011 177.648, oftewel 1,76 per vrouw en 1,70 per man. Wat ik nu ga doen is niet helemaal juist, maar geeft wel een goede indicatie. Bij een scheidingspercentage van 36,5% en een geboortetal van 177.648 zijn er jaarlijks zo'n 64.842 nieuwe kinderen betrokken in een echtscheidingsprocedure. 65.000 kinderslachtoffers per jaar!

Civiele rechtszaken over voogdij
Vervolgens wordt er een hoop gebakkeleid. Los van enige oorzaak/schuld/causaliteitsvraag zijn de keiharde cijfers alsvolgt: 44.100 rechtszaken per jaar over voogdij. Oftewel 68% van alle scheidingen zijn "vechtscheidingen".

Voogdij en OTS
Maar daarmee zijn we er nog niet. Er zijn ook ouders die niet uitelkaar gaan. Ook daarmee bemoeit de overheid zich. Per jaar komen er 1.592 "pupillen" bij en gemiddeld staan er 8.151 pupillen per jaar onder controle en verantwoording van de overheid.
(Onder "pupillen" verstaat het CBS: Minderjarigen die onder (voorlopige) voogdij van een instelling zijn geplaatst of onder toezicht van een instelling staan.)

Daarbovenop komen jaarlijks nog eens 270 nieuwe voorlopige voogdijzaken.
(Daarvan is sprake als de kinderrechter in een crisissituatie het gezag over een minderjarige (voorlopig) overdraagt aan een Bureau Jeugdzorg of een landelijk werkende instelling voor (gezins)voogdij. Dit ter voorkoming van ernstig gevaar voor de zedelijke of geestelijke belangen of voor de gezondheid van een minderjarige.)

10.554 nieuwe pupillen komen per jaar onder toezicht van de overheid (OTS) waardoor er jaarlijks 30.606 kinderen onder toezicht staan.

Aantal zelfmoorden
Het aantal zelfmoorden door huiselijke omstandigheden was in 2011 151 naast de 444 gevallen van zelfdoding waarvan het motief niet bekend is, maar waarvan de leeftijd van betrokkenen wel correleert met de (echt)scheidingen.

Aantal moorden
En dan hebben we nog de schrijnende gevallen zoals afgelopen week. Radeloze vaders die in hun refugium finalis hun geliefden meesleuren. In 2011 wegens "huiselijke omstandigheden" 13 stuks, waarvan 3 kinderen, en daarnaast 81 waarvan het motief onbekend is, maar waarvan in het algemeen bekend is dat de dader in de regel dichtbij het slachtoffer moet worden gezocht.


❸ Analyse en ❹ Conclusie
Na het lezen van bovenstaande cijfers moet u geschokt zijn. Waarschijnlijk is dit al te veel informatie. Komt u even rustig bij en laat dit bezinken. Morgen ga ik hiermee verder en krijgt u mijn analyse en conclusie.



author: Ton   |   published: 21.05.2013   |   updated: 22.05.2013   |   comments: allowed

complotarchiveliteraturesources