Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Ruttes zonnesteek
Komkommertijd
Op de voorpagina van de Telegraaf.nl: Patatjes worden korter Maar niet getreurd: als de volgende oogstronde grote aardappels opleveren, worden ook de frietjes weer langer.

Typisch komkommertijdnieuws met grote profetische waarde. Als de volgende oogstronde betere journalisten opleveren, worden ook de oplages weer hoger. Alleen dat als... Voorlopig blijft het treurig nieuws.

Maar er is ook veel vrolijk nieuws: Vakantietijd. De overheid heeft voldoende budget om vakantiegeld uit te betalen. Even niet denken aan crisissen, maar lekker veel lachen en leuke zomerkiekjes maken.

Vakantietijd
Gewoon lekker er tussen uit. Dat denken veel mensen met dit warme weer. En Frankrijk is nog steeds het favoriete vakantieland voor Nederlanders. Maar ook voor de Fransen zelf. Deze week besloot ook een gevangene op weg naar de gevangenis van Sequedin (Lille) er even tussen uit te gaan. Zijn broer zei tegen de regionale krant La Voix du Nord dat "hij vakantie heeft opgenomen en daarna in zijn cel zal terugkeren". Een zegsman van de politievakbond reageerde verontwaardigd "Dit is Frankrijk". Wat hij daarmee bedoelde weet ik niet.

Ook journalist Micha Kat van KlokkenluiderOnline heeft zich opgeworpen als martelaar. Nu dankzij van Agt en Lubbers bekend is geworden dat Nederland nucleaire wapens heeft, en Nederland tenminste 75 drones bezit die bewapend kunnen worden, tracht hij als een ware zelfopofferende held het gevaar uit Nederland weg te trekken in een soort van Michael Hastings actie. Alles voor het goede doel!

Werktijd
En dan heb je er nog wat bij die doen alsof ze werken. Het type dat krantje lezen tijdens het woon-werk-verkeer-met-chauffeur beschouwt als werk en dat vindt dat door de baas betaalde lunchvergoedingen aan arbeiders belast moet worden, maar hun eigen werk-gala-diners (geen één-gangen dubbele boterham) als overuren declareren.

Zo ken ik iemand die graag wil praten met Koninklijke Shell, u weet wel, met zo'n postbusvenootschap in Amsterdam zodat ze geen belasting hoeven te betalen. En waar kun je beter met ze afspreken dan op 8.000 Km afstand? Dat heet dan "handelsmissie". Daarbij bezoekt een Nederlandse premier Nederlandse bedrijven als Shell. En dan niet in Amsterdam, maar in Texas. Logisch toch?

Premier Rutte zegt hierover dan ook: "De Amerikaanse cultuur spreekt mij enorm aan. Mensen kijken minder naar de overheid."

Ook ging de missie langs bij lokale bedrijven. Bijvoorbeeld bij ExxonMobil waar Rutte keek naar nieuwe boortechnologieën voor olie en gas. Waarschijnlijk was de uitleg van Discovery Channel (gratis) wat te hoog gegrepen voor een geschiedenisleraar. Dan kun je beter ter plaatse gaan kijken. Al was het maar voor het leuke speelgoedje wat je bij Mc.Donalds™ Happy Meal™ krijgt. Als een kind zo happy is hij met zijn nieuwe hoed.

De baas zijn tijd
Als een PVDA-er zonder stropdas en in spijkerbroek bezocht hij de Carribean. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten, die zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden vormen en Bonaire, Saba en Sint-Eustatius, die gelden als een bijzondere gemeente sinds de staatkundige hervormingen van 10 oktober 2010.

Daar was onze premier dus geen toerist, zoals in Texas, maar in functie. Maar het zijn maar Nederlanders, dus dan geldt kledingetiquêtte niet. Achterlijk Hollands plebs, dat altijd maar zeurt over de overheid.

Sint Maarten
Het zelfstandige land Sint Maarten werd door onze premier flink aangepakt. "Over integriteit mag geen twijfel bestaan", aldus Rutte op een persconferentie. Sint Maarten moet ernst maken met het terugdringen van corruptie, fraude en machtsmisbruik. Premier Rutte heeft oud-gouverneur Eugene Holiday gevraagd een onderzoek in te stellen naar integriteitsschendingen en daarover te rapporteren. Minister-president Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten zal Transparency International, een internationale anti-corruptie waakhond, vragen de kwaliteit van het bestuur te onderzoeken.

Ook justitieminister Ivo Opstelten liet, op het verzoek van de VVD om een rijksofficier aan te stellen n.a.v. een mogelijke omkoping van een parlementariër, weten weinig te voelen voor de benoeming, omdat het Openbaar Ministerie op het eiland zelf al bezig was aan een onderzoek. We kunnen dus drie rapporten verwachten. Eentje van de regering van het land zelf, een speciaal rapport voor Mark, en eentje van Ivo. Dat moet toch genoeg zijn om de problemen op te lossen. In ieder geval de "werk"eloosheids problemen voor oud-politici-rapporteurs.

Curaçao
De Curaçaose politicus Helmin Wiels werd op 5 mei j.l. vermoord. De hiervan verdachte Raul Jacinto M. zou op zijn beurt ook weer vermoord zijn maar dan door de Curaçaoënaar Luigi Lorenzo F. In verband hier mee zijn op Curaçao uitgebreide huiszoekingen verricht. Nederland bood direct na de moord op Wiels op 5 mei al haar hulp aan bij de zaak en stuurde Nederlandse experts met honden. U weet wel van type kan-Anass-Aouragh-op-50-meter-afstand-nog-niet-vinden hond. Die beesten moeten er af en toe ook even tussenuit.

Bonaire
Rutte was wel (alweer) stil over de bestuurscrisis op Bonaire. Een meerderheid in de Eilandsraad heeft geen vertrouwen meer in eiland's burgemeester Lydia Emerencia. De afgelopen weken protesteerden honderden mensen tegen de politieke crisis. "Maar dat is een zaak van anderen", zo zei Rutte, mogelijk doelende op zijn collega Plasterk? Solidariteit heet dat. Dan kan hij volgende week ook op (werk)vakantie.

Een gedeputeerde (wethouder van het UPB) is door het OM beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting en een andere is betrokken in een langlopende zaak naar fraude en verduistering. En ook burgemeester Emerencia wordt verweten dat ze niet integer. De oppositie noemt de huidige situatie 'een schande voor Bonaire' en is van mening dat alleen Nederland duidelijkheid kan brengen.

Yeah, right! Zodar het over corruptie gaat hoor je onze regering echt niet meer. Of het nou over een JORIS D. of een mensenrechten schendende AIV D. gaat, een reactie, laat staan onderzoek, hoeft niet verwacht te worden.

Aruba
"We kijken zakelijk naar de toekomst", zei Rutte, die positief was over het bezoek. Hij had ook adviezen klaar. Uit zijn werkbezoeken had hij geleerd dat "we samen veel geld moeten gaan verdienen". En hij wist ook al hoe. Onze econoom had bedacht dat je de munt moest slaan uit de kracht van de eilanden: het toerisme! Niemand die daar nog aan had gedacht. Oja, en net als in Nederland, wanneer je verder niets anders meer te bieden hebt: tada..., het ei van Columbus,... IT. Zo, dat is nog eens oplossingen aandragen zeg.

Als laatste van de CBA-eilanden deed hij Aruba aan. En weer zei hij: "We kijken zakelijk naar de toekomst", die inmiddels niet meer zo positief was over het bezoek. Zijn "American Dream" van mensen die vroeger nog begonnen als krantenjongen, maar met de huidige oplagen zijn die vacatures ook niet meer beschikbaar, en daarom maar het billion dollar imperium opzetten vanuit de garage, was niet haalbaar. Dat had hij na twee weken vakantie wel door.

Dus heeft hij een nieuwe oplossing verzonnen. 'Antillen mogen direct vertrekken' en Nederland zal zonder morren de stekker uit de samenwerking met de Antillen trekken. Caribische eilanden die definitief de banden willen verbreken met Nederland krijgen onmiddellijk groen licht van premier Rutte.

De man is duidelijk vergeten zijn nieuwe hoed op te zetten en heeft een zonnesteek opgelopen. Of het moeten de bijwerkingen van de vaccinatie voor zijn tropenvakantie zijn. Zo'n "diplomatieke" opmerking maak je als premier niet. Nog los van het feit dat hij daar helemaal geen klap over te zeggen heeft. Waar Rutte op Bonaire nog zei "Dat is een zaak van anderen" komt hij hier met zijn vermeende cowboy "daadkracht" aanzetten. Wedden dat hij bij zijn afscheid straks ook nog op zijn Schwarzenegger's zal zeggen:

Sun, Sex and Suspicious plebs
Een schofferende, premier onwaardige, opmerking. Te veel pina colada gehad misschien? Als hij dat soort dingen wil zeggen moet hij ook maar een blog beginnen. Dan zullen we eens kijken of hij ook meer dan 10.000 bezoekers per dag weet te trekken.

Blijkbaar denkt hij, ver weg van moeders, zich als een Benidorm Bastard te kunnen gedragen. Zulke dingen hoort hij niet, zonder enige aanleiding of verzoek, over een van onze gemeenten in het openbaar te zeggen. Als hij dat wil doen hebben we nog wel een TV-programma waarvoor het knulletje zich kan aanmelden:

Veronica TV's Sun, Sex and Suspicions (afgekort: 6-6-6)
(Suspicion is een ander woord voor complot)

Elke droom van een tiener: zonder ouders op vakantie. In deze serie volgen we tieners die voor het eerst alleen op vakantie gaan. Ze genieten in het buitenland van de zon, alcohol en sex, maar wat zij niet weten is dat hun ouders ze in de gaten houden.



author: Ton   |   published: 20.07.2013   |   updated: 20.07.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources