Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Donnie Rog († 2012)
De buiten landelijke dagbladen
Teletragisch
Amsterdam, van onze verslaggever: Het headline nieuws van 22 juli 2013.
Royal baby-koorts in beeld
Hun liefde in beeld
Topteam voor Kate
Babyboy neemt de tijd
Kate bevallen van zoon
Naam baby nog onbekend
Royals kunnen geluk niet op
Prins Charles dolgelukkig
Charles niet in London
Bespaar op babyspulletjes
Volgend jaar baby nummer 2 voor Kate?
Het sprookje van William en Kate

Den Haag, van onze verslaggever: Het overige nieuws van 22 juli 2013.

Let u even op:
De hele voorpagina staat vol met kindergeluk van royalty Middleton. En maar een klein, maar wel opvallend hoekje over kinderdrama van het plebs, waarin verslaggeefster Saskia het belangrijkste Middlepunt is en de ouders maar agressief zijn: "Agressieve nabestaanden maaiden me mij opzij." Let u daarbij vooral op het woordje "agressief". Er staat niet: bedroefd, wanhopig, radeloos, door verdriet overmand, teleurgesteld, geschoffeerd, beledigd. Nee, er staat agressief. Hoe durven ze (in de ogen van gevoelloze en egoïstische Saskia) zo boos te zijn! Als ik nog een abonnement op de Telegraaf zou hebben zou ik hem direct opzeggen!

Transcriptie van het telefonisch verslag

Het sprookje van De Main Stream Media
Nee, dan liever het sprookje. Leuk en vrolijk nieuws. Gefeliciteerd. Een nieuwe the-artist-from-now-on-known-as-prince. Het zij ze van harte gegund. Net als die 1% van de Nederlanders die afgelopen jaar ook een kind hebben gekregen, omdat zij nog denken het zich te kunnen veroorloven. Als het aan de banken ligt zal iedereen voortaan een hypotheek moeten geven op hun kind om een trustfund op te richten voor studie en pensioen. Maar dat wetsvoorstel heeft de VVD nog niet door de kamer weten te loodsen. Het probleem waarbij de banken dan tegenaan lopen is de overwaardering van het onderpand.

Volgens het OM is een kinderleven slechts € 1.483,= (bruto) waard.

Na correctie voor overtredingen: € 833,20 of mogelijk € 133,20.

Volgens Wouter Bos hoort het eigenlijk nog minder te zijn.

En dat terwijl één jaartje studeren aan een universiteit al gauw het tienvoudige kost. Banken weigeren dan ook geld te verstrekken. Zij hebben onze belastingcenten nodig om te kunnen privatiseren. Dat levert namelijk lekkere aandelenwinst en bonussen op. En dat is natuurlijk belangrijker dan zo'n onnatuurlijk kind.

Het ongeval en de juridsche afhandeling
Op 9 juli 2012 is Donnie in de Van Boetzelaerlaan (Geuzenkwartier, Den Haag) aangereden door een automobilist die zonodig met zijn blauwe Seat gelijk op wilde rijden in het kielzog van een brandweerauto die met gillende sirenes op weg was naar een brandmelding. Hij heeft niet geremd, er waren geen remsporen, en de halve vooruit was kapot. Hij is niet eens gestopt om te kijken naar wat hij heeft aangericht maar is er gewoon vandoor gegaan.

Donnie is een dag later aan zijn verwondingen overleden. Zijn ouders Anton (37) en Miranda (34) en zusje Chelsea (4) hebben een website voor hem gemaakt.

Uit proeven bleek later dat de Bulgaar tussen 67 en 85 kilometer per uur moet hebben gereden, waar 50 kilometer per uur is toegestaan, aldus het AD. Het OM eiste de maximale werkstraf van 240 uur, een celstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar, en drie jaar rijontzegging. Hij mag dus drie jaar lang niet rijden en mocht hij binnen de eerste twee jaar (waarin hij niet mag rijden) opnieuw iemand doodrijden, dan moet hij alsnog die vier maanden zitten. Overigens ook, wanneer hij iets anders strafbaars zou doen.

De ouders waren verontwaardigd en beledigd en uitten hun ongenoegen. Dat de rechters vervolgens uit respect voor de familie opstonden, en de OvJ er links door de deur probeerde tussen uit te knijpen, geeft wel aan dat de voeling met de maatschappij ver te zoeken was.

Transcriptie van de videorapportage van SBS-6

Het onvermogen van justitie
Ik ga er deze keer niet eens serieus op in door de relevante wetsteksten aan u door te geven. Ik beperk me tot wat de overheid en rechters er zelf van vinden.

Eerst het OM zelf. "De hoogte van een verkeersboete hangt af van de overtreding. Hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger de boete." Wat zij onder gevaar verstaan kon ik niet terug vinden. Het blijkt dat onnodig claxoneren (dus niet om gevaar af te wenden, redactie) 350 euro kost. Je zou dan denken dat een situatie waarbij doden vallen als gevaarlijker wordt ingeschat. Niet door het OM. Het doodrijden van een blinde bejaarde levert geen gevaar op. Kost dus niks.

Misschien moet de bejaarde postuum een boete worden gegeven omdat zij bij een zebrapad wilde oversteken, terwijl ze toch had moeten weten dat een VOP (Voetgangers Oversteek Plaats) niet een plaats is waar auto's plegen te stoppen wanneer voetgangers plegen over te steken. Postuum veroordelen is een techniek die ze tegenwoordig in Rusland toepassen, en waarschijnlijk is afgekeken van de Chinezen die de nabestaanden van een ter door veroordeelde voor de kogel laten betalen.

De rechters begrijpen het (soms) iets beter: Omdat de waarde van een mensenleven dus in de buurt van een bos bloemen ligt heb ik in het volgende overzicht wat recente uitspraken opgenomen. Oordeelt u zelf...

schuldig aan alcohol
of drugs
materiële
schade
gewond dood straf bron
door rood lopen € 65 boete OM
handheld bellen € 20 boete OM
onvoldoende afstand € 260 boete OM
onnodig claxoneren € 350 boete OM
alcohol € 220-700 boete OM
 
Rechtdoor over rotonde € 250 boete RTV Drenthe
Ongeval € 250 boete Gelderlander
Ongeval 50 uur werkstraf RTV Utrecht
Ongeval   60 uur werkstraf rechtspraak.nl
Ongeval op zebrapad (1)  alleen voorwaardelijkRTV Noord
Ongeval (2)   240 uur werkstraf AD.nl
 
Meesleuren agent (3) 8 maanden cel RTV Drenthe
Spookrijden 18 maanden cel Telegraaf.nl

Bruto uurloon naar leeftijd per 1 juli 2013 bron: rijksoverheid
18 jaar € 3,88 19 jaar € 4,48 20 jaar € 5,24 21 jaar € 6,18 22 jaar € 7,25 23+ € 8,53
voetnootslachtofferleeftijddaderstraf (uur)waarde (€)
(1) blinde bejaarde70 jaar Nederlander 0 € 0,=
(2) kind 13 jaar Bulgaar 240 € 1.483,=
(3) politieagent ?? jaar Duitser13.149€ 112.161,=

NB: bovenstaande waarde daarvan moeten de kosten voor de begane overtredingen nog van af. Dus 30 km te hard binnen de bebouwde kom = 390 euro + onvoldoende afstand houden = 260 euro. Totaal komt een kinderleven dan op 1.483 - (390+260) = 833,20 euro. (Let op de 20 cent!) Doordat de dader in kwestie is doorgereden is een alcoholtest onmogelijk geweest. Het zou kunnen dat er nog eens 700 euro vanaf gaat, waarmee een kinderleven op € 133,20 euro uitkomt. Zeg maar voor een advocaat een half uurtje e-mailtjes schrijven of aan de telefoon leuteren. En dan zouden er volgens het OM later nog meer overtredingen hebben plaatsgevonden. Dus hij houdt er eigenlijkl geld aan over!

Samengevat: Wanneer de overheid geld aan u kan verdienen dan is plotseling van alles verboden. Maar wanneer iets verboden is en het levert geen geld op dan is het allemaal niet zo erg. En dan vinden ze het vreemd dat er weinig begrip is bij het volk. Het zal je eigen kind maar zijn!

Ik kan me de boosheid van de ouders dan ook heel goed voorstellen. Dat Wouter Bos het verschil tussen doodslag en een ongeluk niet begrijpt kan ik me voorstellen. Maar dat het OM willens en wetens negeert dat deze verdachte opzettlijk er voor gekozen heeft om het risico te nemen dat mensen door zijn gedrag zouden overlijden, vermeederd met zijn gedrag naderhand om geen verantwoording te willen afdragen en het slachtoffer in hulpeloze toestand achter te laten is onvergefelijk. Ik zou de betreffende OvJ direct aanklagen wegens belediging, onnodige leedtoevoeging, en minachting van het EVRM. Dat zo iemand überhaupt een universitaire studie (nou ja, rechten dan) heeft kunnen afronden. Onbegrijpelijk!

PS: Dit OM heeft overigens nog steeds een aangifte van mij (tegen de rechtbank Den Haag) af te handelen. En verder loopt er een zaak bij het Europese Hof tegen de Nederlandse staat vanwege de rechtbank Den Haag. U begrijpt dat ik weinig vertrouwen in ze heb ...

Verdachte Milen Y. is inmiddels ondergedoken.author: Ton   |   published: 23.07.2013   |   updated: 23.07.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources