Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Observe - Hack - Make
7e Hackers Festival
Hackers Community Netherlands

De mens (sommigen althans) zijn leergierig. Het begint als baby: kijken hoe je ouders of grote broertje/zusje het doen en dan proberen na te apen. Het credo van de programmeur: "Beter goed gejat dan slecht verzonnen". En dat zien we ook terug bij succes verhalen als Steve Jobs: van logo tot en met devices is het allemaal afgekeken van de ideëen van anderen en vervolgens gemoderniseerd en verbeterd met toepassing van de laatste technieken.

En naast het kopiëren bestaat er de behoefte tot vereniging. Het willen horen bij een club. Erkenning, bevestiging en legitimatie zoeken bij gelijkgestemden. Van Minerva tot krakerscollectieven. De kracht en bescherming van de groep wordt opgezocht. Want als je er alleen voor staat dan krijg je Manning, Assange en Snowden taferelen. De mensen die de wapens beheersen willen je dan domineren. En wij sukkels, hebben vanuit de democratie hen het geweldsmonopolie nog gegeven ook. We dachten namelijk dat ze er wel eerlijk mee om zouden gaan en zich aan de (grond)wetten zouden houden. Wat een naïeve vergissing...

Rop Gongri.jp
Een half jaar geleden beschreef ik in het artikel over Rop Gongri.jp mijn eerste keer. In die tijd (we hebben het over 1989) vond de Galactic Hacker Party plaats in Paradiso te Amsterdam. Het idee was afgekeken van de Duitse zustervereniging CCC (Computer-Chaos-Club). Provocerend, maar tegelijkertijd jammer bedacht. het woord "chaos" doet namelijk geen recht aan de intenties van de club. De sfeerfoto links is van HAR2009, 20 jaar later. In geen enkel opzicht te vergelijken met de pioniers van 34 jaar geleden.

Wegens succes herhaald
  1. 1989: Galactic Hacker Party
  2. 1993: Hacking at the end of the Universe (HEU1993)
  3. 1997: Hacking in Progress (HIP'97)
  4. 2001: Hackers at Large (HAL2001)
  5. 2005: What The Hack (WTH2005)
  6. 2009: Hacking at Random (HAR2009)
  7. 2013: Observer Hack Make (OHM2013)
U ziet dat het iedere vier jaar herhaald wordt. Daardoor mogen we het vergelijken met de Olympische Spelen voor Nerds. En als u wilt weten waar editie 2017 zal worden gehouden dan moet u de website van de organisator in de gaten houden. En niet vergeten: wees er snel bij, want OP === OP. Dit jaar waren er slechts 3500 kaartjes te vergeven en dat was niet voldoende.

Een manier om uw positie en deelname zeker te stellen is sponsor worden. Het evenement 2013 heeft € 725.000,= gekost. Dus als u nog een miljoentje heeft liggen dan kunt u wellicht 2017 veilig stellen. Voor uzelf en de deelnemers. Aanmelden bij de organisatoren van IFCAT.



Gerelateerde informatie:
author: Ton   |   published: 31.07.2013   |   updated: 31.07.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources