Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Serious Request
3FM Serious Request 1 is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM 2 waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode geen vast voedsel maar alleen maar fruit- en groentesappen.

Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild 3. Eén van die bekende Nederlanders en veilbare items is minister Frans Timmermans. In mijn blog-posting van afgelopen zondag 4 kondigde ik aan de minister graag een keer een dagje op zijn Balkenende's te willen laten door-het-land-touren om te zien wat er nou echt onder de bevolking leeft.

Op dit moment van schrijven loopt de actie nog, maar er zijn wel al wat items afgesloten 5. Ik pik even alleen de politici uit de lijst:

€ 11.111   6 - Shoppen met minister Lilianne Ploumen (buitenlandse handel)
€   6.300   7 - Lunchen en helikoptervlucht met minister Hennis-Plasschaert
€   3.100   8 - Lunchen met Lodewijk Asscher (sociale zaken en werkgelegenheid)
€   2.100   9 - Lunchen met Ronald Plasterk (binnenlandse zaken)
€   2.020 10 - Lunchen met Diederik Samsom (PVDA fractie leider)
€   1.500 11 - Naar PinkPop met Frans Timmermans (buitenlandse zaken)
€   1.000 12 - Eten met Emile Roemer (SP fractie leider) *
€      975 13 - Lunch Pechtold (D66), Buma (CDA), Klein (50plus)
€      525 14 - DJ Emile Roemer (SP fractie leider) *
€      250 15 - Biertje met Bram van Ojik (GL fractie leider) *
€      200 16 - Vogels kijken met Linda Voortman (kamerlid Groenlinks) *
€      190 17 - Lunchen met Liesbeth van Tongeren (kamerlid Groenlinks) *

* Laatste update 26.12.2013 13:30u (Eindbedrag niet bekend gemaakt: De actie is afgelopen)Pinkpop
PinkPop 18 is sinds 1970 het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld dat in de regel in het weekeinde van Pinksteren plaatsvindt te Landgraaf. Van de 43 keer dat het is gehouden zou minister Timmermans er 28 keer aan hebben deelgenomen (als bezoeker).

Dit jaar vindt het plaats in het tweede weekend van juni, de week voor vaderdag en drie jaar nadat een stelletje psychopaten in Turkije mijn dochter ontvoerd hebben en haar sindsdien mishandelen (wat is vastgesteld door de Turkse rechter!) Ik heb dus alle reden om minister Frans eens aan zijn jasje te trekken en hem aan het werk te zetten in plaats van feestjes, recepties en festivals te laten bezoeken.


Omkoping
Zoals ik had aangekondigd heb ik Serious meegedaan. Zo rond 19:00u stond de teller op een raar bedrag van zo'n 770 euro. Ik ben toen vervolgens ingestapt met direct een bod van 1000 euro. Maar meteen daarop volgde er een "autobod" die de prijs ging opdrijven. Iedere keer 50 euro erbij.

In de laatste seconde verhoogde ik mijn bod, maar vervolgens werd de tijd met 5 minuten verlengd. Ik heb even overwogen om dan ook maar een autobod in te stellen. Dat betekent dat wat een ander ook biedt, je daar altijd 50 euro meer voor overhebt. Maar de vraag is natuurlijk wie mijn tegenbieder was. Tijdens de bieding weet je dat niet, waarmee het eigelijk een soort van Poker-Kans spel wordt. Jawel, onze ministers houden zich bezig met illegale (onbelaste) kansspelen buiten de Staatsloterij om!

Naar mijn inschatting zal het niet gaan om een particulier. Dan blijven er twee partijen over:
  1. MinBuza zelf, die helemaal geen zin hebben om hun minister een dag lang bloot te stellen aan zo'n "staatsgevaarlijke gek" als ik ben. De beveiliging kost hen meer. En het geld komt toch uit de belastingpot, net als het helikoptervluchtje met Plasschaert.

  2. Een of ander bedrijf dat niet met de laatste handelsdelegatie mee was, maar wel bereid is om honderden miljoenen euro's aan steekpenningen 19 te betalen, zoals ook blijkbaar een (vermoedelijk) bedrijf 11.111 euro overheeft voor een kopje koffie met minister Lilianne Ploumen (van Buitenlandse Handel).

Wat ik er voor over heb om Frans eens een bijlesje diplomatie te geven nadert het begrip "omkoping". En dat is nu net het laatste wat ik wil. Dan zou ik net zo'n corrupte crimineel zijn als anderen, die ik dat juist verwijt en waar ik me tegen verweer. Daar doe ik dus niet aan mee. Bij de 1500 euro (mijn bod is telkens blauw gekleurd) ben ik afgehaakt en heb ik een beter idee gekregen.

In plaats van dat ik Frans ga betalen en nog een half jaar ga wachten om met hem te mogen praten, haal ik hem voor de rechter en mag hij mij gaan betalen om zijn excuses aan te bieden! Niet dat ik dan denk aan Ballast-Nedam bedragen, maar slapeloze nachten zal hij er toch wel van gaan krijgen...Post Scriptum: de zaak ligt inmiddels bij de DJZ, Dienst Justitiële Zaken. Maar zoals ik ook al schreef in mijn artikel over het Hof van Discipline 20 werken die lui zo traag dat de schade (en dus ook de schuld) alleen maar verder oploopt! Misschien moet ik maar eens een Kort Geding tegen de rechters starten? Ohnee, dat kan niet. Daarvoor moet je eerst toestemming van ze krijgen...
author: Ton   |   published: 26.12.2013   |   updated: 24.12.2013   |   comments: allowed

30.12.2013 09:00u
Micha Kat
tussenuitspraak graffiti
Rechtbank Den Haag
 
15.01.2014
AD & De Roestige Spijker
Uitspraak voeging AD
Rechtbank Rotterdam
 
21.01.2014 11:00u
Julio Poch
KG rechtsbijstand
Rechtbank Den Haag
 
23.01.2014
Mauritz en Dankbaar
Boekpresentatie
hetVerbodenDagboek.nl
 
27.01.2014
slachtoffers Turkije
uitspraak art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag