Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kerstmis
De 52e midweek van dit jaar is weer voorbij. De Kersttoespraak 1 zit er weer op. Prof.dr. Smalhout heeft ons weer zijn moraliserende lesje gegeven. De kaarsjes zijn gedoofd en de slachtoffers 2 zijn vakkundig buiten het gezichtsveld gehouden. Het feest en de illusie van wereldvrede mag, net als op 30 April 3, niet verstoord worden. We kunnen over gaan tot de orde van de dag en ons voorbereiden op de oliebollen, champagne en het vuurwerk.

Kerstmis staat symbool voor heel veel zaken. De geboorte van een jongen, die volgens Dan Brown's Da Vinci Code later weer een kind zou krijgen van Maria Magdalena, die hij echter nooit heeft mogen opvoeden. Daarmee is het kind de toekomst onthouden die de vader het toewenstte. Pure kindermishandeling dus, door hun handen-in-onschuld-wassende Pontius Pilatussen. Twee millenia later is er niet veel verbeterd.

Kerstmis is eigenlijk het feest van de ambtenaren voor de eerste NSA-actie ooit. Mensen moesten gecontroleerd en bespied worden. Een verplichte registratie in het GBA-systeem (Gemeentelijke Basis Administratie), waarbij iedereen een traceernummer kreeg, een BSN (Burger Service Nummer). Omdat internet met Digi-D nog niet bestond moesten de mensen daarvoor naar hun geboortestad reizen. Niet dat het nu met Digi-D wel is opgelost, integendeel.

Kerstmis staat ook symbool voor het als gezin bij elkaar komen. Verlicht door de Ster van Bethlehem 4 komen zelfs de 3 Wijzen uit het Oosten driving home for Christmas. Het hele gezin knus en warm bij elkaar waarbij het kind wordt gewaardeerd en geadoreerd, tenminste... als je kinderen hebt en daar bij kan en mag zijn.


Hüseyin Baybaşin
Sommige mensen hebben speciale herinneringen aan Kerstmis. Bijvoorbeeld omdat 25 December ook hun eigen verjaardag is. Of bijvoorbeeld omdat zij 18 jaar geleden illegaal werden gearresteerd 5. Of omdat ze geen contact kunnen/mogen opnemen met hun eigen kinderen. Of dat zelfs allemaal tegelijk!

Hüseyin Baybaşin is zo iemand. Door pure corruptie, zowel in Nederland als in Turkije, is deze man zijn leven vernield. En terwijl AG Diederik Aben zich vermoedelijk zit vol te schransen, even geen tijd heeft (al twee jaar lang, en nog een jaar te gaan), om de zaak naar behoren te bestuderen en zijn werk te doen, wachtten de slachtoffers van de "justitiële dwalingen" gelaten in machteloosheid af. De daders zullen, in al hun onwetendheid en onverschilligheid, nimmer beseffen wat voor beesten ze zijn. Niet waardig genoeg om zelfs maar als ezel in de Kerststal te mogen figureren.

Het moet Hüseyin erg hebben aangegrepen, ondanks de huidige ontwikkelingen, gelijk in 1456 onder het licht van Halley 6 met de val van Constantinopel (thans Istanbul) waarbij de Turken hun eigen zeggenschap weer terug wilden hebben en wilden afrekenen met de corruptie 7 van de machthebbers.

Een ieder die Hüseyin wel eens op de radio 8 heeft horen praten weet dat deze man niet om woorden verlegen zit. Ook wanneer ik hem opzoek in de gevangenis kan hij probleemloos twee uur vol praten.

Mensen die leiden aan PTSS 9, bijvoorbeeld doordat ze gemarteld zijn of jarenlang is isolatie (in Nederland !) zijn opgesloten zijn soms zo bang voor hun eigen gedachten en emoties dat ze daar logorrhoea 10 van krijgen, een diarree aan woorden.

Gisterenmiddag belde hij me, en het gesprek duurde amper 2 minuten. Hij wilde slechts mij een hart onder de riem steken. Mijn reciproke felicitaties met zijn verjaardag en steunbetuiging bij deze, ook voor hem, moeilijke dagen werden genegeerd. En ook mijn poging om het onderwerp te wijzigen in de huidige ontwikkelingen over de corruptieschandalen in Turkije werd snel van tafel geveegd. Binnen twee minuten was het gesprek over en hing hij op.

En ondertussen vreten en zuipen Demmink, Donner, Opstelten, Aben en de andere medeplichtigen aan deze misdaad tegen de menselijkheid zich vol. Voor Hüseyin geen KerstTurkey (kalkoen). Hij wil überhaupt geen gevangenisvoer. Hij heeft al eerder een poging tot vergiftiging weten te voorkomen, en maakt liever zijn eigen eten klaar met verse ingrediënten. Ik kan alleen maar als wens voor het nieuwe jaar uitspreken dat: Alle misdadigers zullen vervolgd worden en zich moeten verantwoorden!


De goede mensen
Ondanks al mijn cynisme, sarcasme en boosheid op een incompetente en corrupte overheid realiseer ik me terdege dat je niet mag generaliseren. Het zijn maar een paar rotte appels die het hele systeem aantasten. Wanneer je als een verantwoordelijke vertegenwoordiger en deelnemer aan onze democratie die eruit haalt dan zou de wereld er een stuk beter uitzien, en de World-Peace een stukje dichterbij komen.

Er zijn nog genoeg mensen die zich wel inzetten voor rechtvaardigheid in een betere wereld. Te veel om op te noemen zelfs. Maar ik wil in ieder geval een paar personen noemen en bedanken die de afgelopen dagen niet uitsluitend aan zichzelf hebben gedacht:

• mr. Adèle van der Plas, de advocate van Hüseyin Baybaşin
• mr. Addie Stehouwer en mr. Marjolein Bannier van de Nationale Ombudsman
• mr. I.F. Schouwink van het Hof van Discipline

En daarnaast nog vele anderen, ook (of juist) in Turkije, ook al wordt hen het werk zeer moeilijk gemaakt. Uiteraard denk ik daarbij aan mijn eigen uitstekende advocatenteam die, met gevaar voor zichzelf en als slachtoffer van inbraken in hun kantoor, zich onvermoeibaar inzetten voor gerechtigheid.

Aan mensen zoals avukat / savcısı Muammer Akkaş 11 die net als hier bij het Rolodex-onderzoek plotseling van de zaak is gehaald door Turan Colokkadi Hoofd Officier van Justitie te Istanbul, toen Bilal Erdoğan 12 (inderdaad zoon van) in beeld kwam bij het onderzoek.

En niet te vergeten alle goede mensen (onder de natuurlijk ook oproerzaaiers) die zich inzetten voor gerechtigheid door gebruik te maken van hun recht te demonstreren. Zoals dat ook vanmiddag zal gebeuren in Den Haag.




author: Ton   |   published: 28.12.2013   |   updated: 28.12.2013   |   comments: allowed

28.12.2013 12:00u
Rishi Chandrikasing
Demonstratie
Stadhuis Den Haag
 
30.12.2013 09:00u
Micha Kat
tussenuitspraak graffiti
Rechtbank Den Haag
 
15.01.2014
AD & De Roestige Spijker
Uitspraak voeging AD
Rechtbank Rotterdam
 
21.01.2014 11:00u
Julio Poch
KG rechtsbijstand
Rechtbank Den Haag
 
23.01.2014
Mauritz en Dankbaar
Boekpresentatie
hetVerbodenDagboek.nl
 
27.01.2014
slachtoffers Turkije
uitspraak art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag