Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Piketdienst
Piketdienst - Regeling dat elke verdachte, vreemdeling of psychiatrische patiënt die in bewaring wordt gesteld op het politiebureau of in een psychiatrisch ziekenhuis automatisch wordt bezocht door een advocaat om zijn of haar rechten te bespreken. (bron: De Rechtspraak 1)

Als patiënt ben je maar wat blij dat je met de ambulance niet eerst langs de huisartsenpost wordt gebracht, misschien onderweg nog even moet pinnen 2, daarna een uur in de wachtkamer moet zitten of onderweg in de taxi moet bevallen. Bij een dringende en levensbedreigende situatie wil je graag de beste specialist onmiddelijk aan je bed hebben staan en niet eerst in de wacht worden gezet of bloot gesteld aan een stagiaire.

Vroeger in Turkije had ik zo'n nummer. Het was van mijn schoonvader. Strafrechter bij de Turkse Hoge Raad, lid van de Anadolu Kulübü 3, een soort Sociëteit 'De Witte' 4. Mocht ik ooit in de problemen komen dan zou een enkel telefoontje voldoende zijn om het voor me op te lossen.

Ik heb het nooit hoeven te gebruiken. Nee, dat is niet juist. Eén keer had ik het wel nodig. Dat was op 18.10.2011. Ik zat met mijn hoogbejaarde ouders rustig ergens te eten. Plotseling werden we ingesloten door politie. We waren verdachten van "poging tot ontvoering". Ik heb daarvoor zelfs nog voor de rechter gestaan 5 en werd uiteraard vrijgesproken.

dagboek 18.10.2011

De hoofdagent, of hoe die rangen aldaar ook maar mogen heten, kwam bij mij aan tafel zitten. Hij snapte er helemaal niets van. Drie bejaarde toeristen die rustig aan een tafeltje zaten te eten. Geen psychotisch bloeddoorlopen ogen, heftig zwetend op het voorhoofd, angstig om zich heen kijkende mensen, maar wat oudjes met een bord rijst en döner voor hun neus. Hij wist niet hoe hij het gesprek moest openen, en bovendien sprak hij geen Engels.

Dus ik begon het gesprek maar in het Turks. "Ne istiyorsunuz?", "wat wilt u" of "wat is er", vroeg ik hem. En dit is in het Turks een gewone beschaafde vraag, en niet zoiets van "Wat mot je?" De agent was ook nog steeds verbaasd en antwoorde: "Nee dank je, ik heb al gegeten." Ik had met mijn vraag helemaal niet bedoeld om hem eten aan te bieden, maar wilde deze kans om vriendjes met hem te worden niet laten glippen. "Echt niet?" vroeg ik, "Misschien iets drinken?" Nee, hij bedankte vriendelijk voor het (in tweede instantie gedane) aanbod.

Aan hem was doorgegeven dat er een probleem was. En ik zei dat hij voor problemen maar bij mijn advocaat moest zijn. Ik haalde de business- card van mijn professor (van de Bilkent universiteit, de wijk waar we nu waren) tevoorschijn en gaf die aan hem. Hij begreep het niet en was zichtbaar geschrokken. Een advocaat? En dan nog een bekende professor ook? Dat moment wilde ik even uitbuiten, dus ik haalde mijn windows-GSM telefoon te voorschijn, waarin [*naam*], compleet met foto, onder speed-dial stond en belde haar op. ('savonds om 20:00u, gewoon dag en nacht bereikbaar.) Ik legde in het Engels aan [*naam*] uit wat er zojuist gebeurd was en gaf de telefoon aan de agent. En vervolgens legde de prof aan de nu nog heviger verbaasde agent uit dat ze onmiddellijk twee advocaten zou sturen om ons bij te staan. Naar welk bureau zouden we gaan? En inderdaad, mijn advocaten stonden ons al bij de ingang van het bureau op te wachten, nog voordat wij er met de politie aankwamen. Dat was prima geregeld.
Alleen uitgerekend die ene keer dat ik het nodig had kon ik het niet gebruiken! Degene die me valselijk beschuldigde van de vreselijkste dingen, meineed en valsheid in geschrifte pleegde, getuigen bedreigde, rechters intimideerde, en nog een rits andere strafbare feiten, was namelijk mijn schoonfamilie zelf! Dan heb je aan zo'n piketnummer niet veel.

Gelukkig had ik nog een reservenummer. Je moet er altijd twee hebben! Deze was van een hoogeleraar internationaal recht. Een soort Adèle van der Plas, iemand die nog echt geeft om haar cliënten die onrecht wordt aangedaan, en bereid is haar nek uit te steken om te helpen.


De cavalerie - Reddingsbrigade
Als je een 'happy-ending' wilt, en dat is in de context van pedofilie een ongepaste opmerking, sorry, is het maar wat makkelijk als je de cavalerie tijdig kunt oproepen. (Ik heb in mijn jeugd teveel Arendsoog boeken gelezen en cowboyfilms gezien.) Nu is het niet iedereen gegeven om zulke top-piketnummers van de reddingsbrigade te hebben. Dat ik die in Turkije had is goed verklaarbaar. Maar hier in Nederland heb ik helaas niet het nummer van mijn goede vriendin Trix onder speed-dial staan. Maar wel het kentekennummer van haar cavalerie-auto.

bron: Foto's met dank aan een Katwijkse bezoeker van deze website.

Hoewel ik vrij veel contact heb met Adèle van der Plas heb ik zelfs haar 06-nummer niet. En ook niet die van Fred Teeven of Herman Bolhaar. Nu ben ik natuurlijk maar een eenvoudige burger en geen jongens-pooier. Dat verklaart alles. Was ik wel een verdachte van de verkrachting van een twaalf jarig meisje geweest (aldus Ficq), dan zou het een stuk logischer zijn als ik die nummers wel had. Ik mag helaas niet opschrijven wat ik bij deze context denk: "Wij criminelen onder elkaar?"

Het is altijd leuk om een kleine enquête te houden. Wie van jullie heeft het piketnummer/spoednummer/06-nummer van Holthuis en Wooldrik? Of anno 2014 het nummer van Bolhaar en Hillenaar? Let op het moeten er wel twee of meer zijn. Eentje is toeval, twee is een patroon 6. U mag de nummers doormailen aan news@theHagueConspiracy.com. Ik zal het niet publiceren, maar wel checken. Ik verwacht niet veel reacties. Of er moeten nog een paar echte criminelen loslopen...
author: Ton   |   published: 09.03.2014   |   updated: 09.03.2014   |   comments: allowed

10.03.2014 09:00u
Roestige Spijker
Getuigenverhoor
Rechtbank Utrecht
 
15.03.2014 19:00u
Wake voor Baybaşin
Gevangenis Veenhuizen
Norhaven Groningen
 
25.03.2014
Micha Kat
Uitspraak beroep Pedograaf
Gerechtshof Amsterdam
 
02.04.2014
Baybaşin en HHC
Beschikking WOB verzoek
Ministerie van Justitie
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
-----------------------------
zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014