Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Hans en Michaman
Het cabaretduo Van Kooten en de Bie 1 had decennia geleden een fenomenale parodie met 'Keek op de Week'. Velen anderen hebben daarna geprobeerd het nieuws te belichten, al dan niet met een iets serieuzere formule. De vraag is of de boodschap van die nieuwkomers is overgekomen. Het laatste duo, Pauw en Witteman, hebben inmiddels de handdoek in de ring gegooid. Tijd dus voor een invulling van de ontstane lacune.

Micha Kat van Klokkenluider Online had tot nu toe een vlog (video-blog) waar hij de presentatie alleen deed. Met de nieuw ontstane ruimte is hij deze week echter begonnen met een duo-presentatie 2. De pilot aflevering vond ik een leuke aanvulling. Een aardig decor met een erudiete inslag, te bespreken onderwerpen voorbereid, kortom het lijkt een vooruitgang op de 'selfies' van daarvoor. Mijn complimenten. Het heeft zelfs de aandacht en reactie van Barracuda 3 getrokken. Dan moet je toch emoties losmaken.


Synchroonzwemmen
Sinds de pilot zijn we inmiddels al aan de vierde aflevering toe. En ik mis nu toch iets. Gisteren keek ik naar Badr Hari in de Global Fighting Championship 4. Ondanks een prachtige zege, toch licht teleurstellend. Ik had wat meer vuurwerk willen zien. Maar dat was in ieder geval nog mijn favoriete sport. Tegenstanders van gelijkwaardig formaat die proberen de ander te overtuigen door een directe op de juiste plaats, of desnoods met een omweg via een hoek.

Maar bij deze duo-presentatie krijg ik een beetje het gevoel naar synchroonzwemmen te kijken. Dat is de eerste vijf minuten leuk, maar daarna begint het te vervelen. Op zijn eentje maakt Micha meer kabaal. Ik wil beslist niet voorstellen dat ze dan maar wat nichterige DWDD types aan tafel moeten laten schuiven. Dan zou ik helemaal niet meer kijken. Maar een fellere discussie waarbij tegengestelde uitgangspunten worden neergezet zou het voor mij wel interessanter maken. Maar het zijn pas de eerste pilots en Micha kennende schroomt hij niet om controversiële onderwerpen controversieel te presenteren. In de toekomst is mogelijk nog het nodige vuurwerk te verwachten. We blijven het volgen.


Redactionele ondersteuning
Wat daarbij natuurlijk ook een handicap is dat de meeste bloggers niet over ondersteuning van een redactie kunnen beschikken. Een groep mensen die onderwerpen, achtergrondinformatie en feiten voor ze uitzoekt, zodat ze zelf alleen nog maar met een belastingbetaald salaris de 'auto-cue' hoeven voor te lezen.

Zo werd in de derde aflevering gesteld dat de overheid tegenwoordig zelf alle regels aan hun laars lapt, behalve dan misschien nog de verkeersregels 5.


De verkeersregels
Het HHC heeft dan ook geheel belangenloos haar wetenschappelijke redactie ter beschikking gesteld om dit in twijfel te trekken en uit te zoeken. Meten = weten. Want wat blijkt? Op of omstreeks 30 september 2011 heeft de hoogste baas van justitie aantoonbaar 6 een aantal verkeersregels aan zijn laars gelapt. Tenminste vier overtredingen zijn door JD-tv met de camera en getuigen vastgelegd:

1 • tegen het éénrichtingsverkeer inrijden.
2 • met een motorvoertuig over een voetgangersgebied rijden.
3 • de ter plaatste toegestane maximum snelheid overschrijden.
4 • voetgangers onnodig in (levens)gevaar brengen.

De aflevering is meer dan 3000 keer bekeken. Ongetwijfeld zitten daar mensen van justitie of de AIVD bij die vallen onder de verplichtingen van art. 162 Sv: het doen van aangifte. En ook onze opeenvolgende ministers hebben zoveel "oriënterende" onderzoeken gedaan dat hen dit niet goed te keuren gedrag niet kan zijn ontgaan.

Toch zijn er geen kamervragen over gesteld. Een reden dus om onze bronnen bij justitie te raadplegen of zij daar enige registratie van hebben die nog niet door de schredder is gegaan. Het navolgende bewijs kunnen wij u, met dank aan onze klokkenluiders en spionnen, presenteren:

tabel Atabel Btabel C

In tabel A ziet u de diverse dienstvoertuigen staan. Via tabel B weten we dat Ivo Opstelten een Audi A6 rijdt / laat rijden, Fred Teeven een BMW 5, en dat de betreffende top-ambtenaar JD een Volvo S80 gebruikt voor zijn 35.000 km woon-werkverkeer. Raadplegen we daarna tabel C dan zien we dat er voor een Volvo enkel registraties zijn gemaakt door snelwegcamera's. Niks geen parkeerovertredingen, voetgangersgebieden, pogingen tot doodslag van voetgangers.

Het doet me toch een beetje terugdenken aan de grote mond tegen ambassadepersoneel nadat Pownews daar een hoop ophef over had gemaakt. Maar onze eigen voorbeeldfuncties worden ongemoeid gelaten. In ieder geval kan de stelling van Hans en Michaman verworpen worden. De stelling dat Justitie zichzelf alleen aan de verkeersregels houdt is onjuist. Dan blijven er niet veel regels meer over die nog wel voor hen gelden.
author: Ton   |   published: 30.05.2014   |   updated: 30.05.2014   |   comments: allowed

01.06.2014 14:00u
Open Dag ISVW
Ton Derksen/Gerritsen
aanmelden
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
17.06.2014 10:00u
Micha Kat
Graffiti/Nout Wellink
Gerechtshof Amsterdam
 
23.06.2014 09:30u
Micha Kat
zaak Bart Mos
Gerechtshof Amsterdam
 
05.08.2014 13:00u
Baybaşin
Civiele zaak
Rechtbank Den Bosch
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 

-----------------------------
zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014