Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De zaak Vaatstra
De zaak Marianna Vaatstra is zo'n voorbeeld'. Na 15 jaar "intensief" speuren, "tientallen" rechercheurs, "duizenden" manuren, vele TV-uitzendingen en publicaties, diverse boeken en tonnen aan belastinggeld mag de burger toch verlangen dat er wat verantwoording wordt afgelegd. Helaas heeft de ontknoping via de rechtszaak tegen Jasper Steringa vele vragen onbeantwoord gelaten. Met name ten aanzien van het functioneren van het opsporingsorgaan. Het HHC heeft dan ook om info gevraagd 1.

In het totaal zijn er (slechts) 53 vragen gesteld. En er is natuurlijk nog veel meer te vragen. De antwoorden bij elkaar zoeken kost tijd. Logisch dus, dat het parket om wat uitstel heeft gevraagd 2.


De beantwoording
Op 23.09.2014, de exacte vervaldatum van het uitstel (en geen dag eerder), is het antwoord 2 van het parket ontvangen. Ruim acht weken hebben ze nodig gehad om te zeggen dat ze weigeren zich aan wet WOB te houden.

Eerst wordt er iets uitgelegd waarvan men kennelijk aanneemt dat het HHC dat nog niet wist. Er heeft reeds een veroordeling plaatsgevonden waardoor de zaak gesloten is. Vervolgens meent het parket dat ze aan het HHC moet uitleggen wat de wet WOB inhoudt. Een beetje dom. Nee, een beetje achterlijk eigenlijk.

De wet WOB is er niet zo zeer voor de burgers maar voor de overheid. Het bepaalt dat de overheid uit eigen beweging verantwoording moet afleggen. En wanneer het dat niet doet kan de burger een "herinnering" sturen.

Het antwoord is dan ook ronduit schofferend en beledigend. Alweer een typisch geval van een staatshufter. Eerst onnodig laten wachten en het proces frustreren (wettelijk strafbaar). En vervolgens niet eens de moeite nemen om de reeds van te voren gegeven argumenten te lezen en ze botweg (zonder enige motivatie) te negeren. En dan ook nog eens weigeren om ook maar één vraag van de 53 te beantwoorden.

U kunt er op rekenen dat we het hier niet bij laten zitten. De gang naar de rechter wordt momenteel voorbereid. Het is genoeg geweest met al die staatshufters die menen dat de wet op hen niet van toepassing is. Dat ze maar kunnen aanklooien met belastinggeld en denken dat hun wangedrag zonder consequenties zal blijven. Dat gaat echt niet gebeuren.




author: Ton   |   published: 28.09.2014   |   updated: 28.09.2014   |   comments: allowed

28.09.2014
vervaldatum uitstel WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014