Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

24 December 1995
Zondag 24 December. De dag voor Kerstmis. De dag daarvoor kwam Arafat aan in Betlehem. Vanwege het nieuw verkregen zelfbestuur was er een grote doorbraak in de onderdrukking van de Palestijnen door Israël en vormde daarmee wereldnieuws 1.

Zelfbestuur dat was iets wat de Koerden op de grens van Turkije, Syrië, Irak en Iran ook heel graag wilden. Het was vier jaar na de eerste Golfoorlog en de meer dan 200.000 Koerden die door Saddam Hoessein waren afgeslacht (o.a. met mosterdgas) zaten nog vers in het geheugen.

Die zondag waren er ook de verkiezingen in Turkije, waarbij prof. Tansu Çiller (hoogleraar economie) werd herkozen tot (eerste -en enige- vrouwelijke) president van Turkije. Tot het Susurluk-incident. Daarna werd ze collega van Hans van Mierlo, als minister van het Turkse BuZa. Een (mede) door Baybaşin op te richten Koerdisch Parlement in Ballingschap konden zij niet gebruiken. En al helemaal niet door iemand die alles wist over de corruptie en drugshandel binnen de Turkse overheid, en waarin ook de Nederlandse overheid (Justitie en BuZa) was betrokken. Beide regeringen hadden er belang bij om Baybaşin het zwijgen op te leggen.

Het meest belangrijke voorval van die dag was dan toch wel de arrestatie van Hüseyin Baybaşin. Als we alle persberichten, kranten, nieuwszenders, en websites (van jaren later) mogen geloven dan was deze man de Capo di tuti capi. De grootste drugslord ooit, die heel Europa in zijn greep had. Echt waar, lees alles (wat 10 jaar later verzonnen is) er maar op na. Deze man was volgens de MSM een vele malen grotere crimineel dan de "sap-man" (die niet vervolgd is) uit de IRT-affaire 2.

Nu wist onze Nederlandse overheid "toevallig" (dankzij onze, toen al, eigen NSA/AIVD schandalen) precies waar deze drugslord zich bevond. Naar eigen zeggen (achteraf) hadden zij (als enige staat in Europa) een week daarvoor een Internationaal Arrestatie Bevel ontvangen vanuit Turkije, voor iemand die (op uitnodiging van de Engelse overheid) in Engeland woonde en voor zaken in België was.

Deze drugslord met teveel kennis moest kost wat kost gevangen worden. En wat dacht u? Op zondagochtend, de dag voor Kerst stonden onze "waakzaam en dienstbare" dienders in vol ornaat klaar bij de grensovergang Hazeldonk 3 om 's-werelds grootste maffiabaas gevangen te nemen en daarmee de grootschalige Europese drugshandel de genadeslag toe te brengen.


Wereldnieuws
Onze gretige politici kennende zou je verwachten dat ze meteen met hun snuffert voor de camera zouden verschijnen om de eer op te strijken voor deze grootste-vangst-in-hun-leven. Winnie Sorgdrager 4, voorheen Procueur-Generaal in Den Haag en daarmee (naast Joris Demmink) bij uitstek op de hoogte van alle criminele activiteiten in Den Haag, was overgelopen van VVD naar D66, waarna ze in het kabinet Kok (Paars I) minister van justitie werd.

Nu was corruptie binnen de overheid "heel normaal". En dan hebben we het nog niet eens over de exorbitante gouden handdrukken, maar over het drugsbeleid. Nederland lag met Frankrijk overhoop over het gemak waarmee drugsrunners bij ons over de grens konden shoppen. De IRT-affaire, waarbij Nederland tot 's-werelds grootste doorvoerhaven van drugs gold, was allemaal goedgekeurd èn uitgevoerd door ons ministerie van "justitie". Drugsboeven dienden niet gevangen te worden, en Hans van Mierlo zorgde er enkele jaren later persoonlijk voor dat, de door het Haagse gerechtshof veroordeelde, Desi Bouterse niet werd gearresteerd. (Over strafbaar frustreren van de rechtsgang gesproken...)

Maar Baybaşin 5 werd wel gearresteerd. Puur "toevallig" bij een (zoals gewoonlijk) op zondag, kerstavond, gehouden grenscontrole (met groot materieel) kwam daar puur "toevallig" de grootste bedreiging voor de Turkse premier Tansu Çiller (en van onze medeplichtige minister van BuZa Hans van Mierlo, ook D66) aangereden. "Toevallig" achtervolgd vanuit Brussel met politie op motoren. En yes... 5 meter over de grens kon Winnie zeggen "We've got him!". Maar dat deed ze niet. Een buitenkansje om haar beschadigde imago t.o.v. Frankrijk op te poetsen liet ze liggen.

Het NOS-journaal besteedde er geen aandacht aan 6. Ook in het archief van de Turkse staatszender TRT 7 is (online) niets terug te vinden. En wanwege de zondag waren er ook geen meldingen in de kranten 8, ook niet nadat de Kerst voorbij was. Deze mega-vangst was wat minder mega dan ons tien jaar later werd wijsgemaakt via geschiedsvervalsing.


Het internationale arrestatiebevel
Hans en Tansu voerden de man gelijk af, zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven. Een beetje het Ali Hassan verhaal uit de Vaatstra zaak. Niemand die iets weet. Het gebeurt gewoon, en plop... foetsie. Baybaşin kwam terecht in de gevangenis-vergeetput. Vervolgens wilden ze hem, net als Ali, snel het land uitsmokkelen en op het vliegtuig naar Turkije zetten. Maar dat liep eventjes mis. Om uitlevering te voorkomen werd een asielaanvraag gestart, en vanaf dat moment waren er meer mensen betrokken en konden de duistere praktijken niet langer worden doorgezet. Hoezeer Justitie in Den Haag het ook probeerde, uiteindelijk mocht Baybaşin niet worden uitgeleverd. Èn ons land niet verlaten! Na een jaar in de gevangenis kreeg hij huisarrest in Nederland. En inmiddels zit hij al 18 jaar onschuldig vast.

Kijk, en dat begrijp ik nou niet. De "grootste crimineel" van Europa mocht (uiteindelijk) de gevangenis uit. Er was helemaal niets wat ze tegen hem konden gebruiken. Pas nadat onze overheid, geholpen door Turkse spionnen, met de vervalsing van de tapverslagen begonnen, hadden ze nog vele jaren nodig om een (leugenachtige) zaak tegen hem te construeren.

Het is onmogelijk om daarbij geen vraagtekens te zetten. Zelfs al zou Baybaşin zich schuldig hebben gemaakt aan drugshandel (vergelijk dit eens met Desi Bouterse, of Etienne Urka -de erven Bruinsma-) dan nog is de opstelling van onze overheid disproportioneel. Ze hebben wat te verbergen dat is duidelijk. En werkelijk niemand van de MSM heeft daar enig onderzoek naar gedaan, althans gepubliceerd.

Welnu, het HHC doet dat wel. Inmiddels meer dan twee maanden geleden hebben wij d.m.v. een WOB-verzoek 9 het bewijs opgevraagd waaruit zou moeten blijken dat de arrestatie van Baybaşin rechtmatig was. Er werd tegengestribbeld, uitstel gevraagd, en smoezen verzonnen. En zoals u uiteindelijk in de laatste brief 10 kunt lezen lijkt dat bewijs niet te bestaan. Er wordt nog wat gesuggereerd over een archief, maar ook daar zitten wij achteraan. De overheid komt hier niet mee weg.

Nu het aannemelijk is geworden dat de Nederlandse overheid, in samenzwering met de Turkse overheid, onrechtmatig heeft gehandeld gaat dit zeer grote en schadelijke gevolgen krijgen. Vooralsnog mogen (moeten/willen) we er van uitgaan dat in een "betrouwbare" rechtsstaat het recht zal zegevieren. Maar (zeker in dit geval) zal het de Nederlandse belastingbetaler heel veel gaan kosten. De overheid heeft er dan ook belang bij hun (vermeende) frauduleuze en criminele handelen voort te zetten en te verergeren, in de hoop dat ze er mee weg kunnen komen.

Het zal ze niet lukken. En al die escalaties van (vermeend) crimineel handelen zal uiteindelijk alleen maar tegen ze gaan werken en tegen ze worden gebruikt. Die overheidsjuristen hadden beter moeten weten: Alles wat ze zeggen en doen zal tegen ze worden gebruikt bij de rechtbank. Van uitstel komt geen afstel. Maar van uitstel komt wel een exponentiële toename van de schade. Het kan daarbij niet zo zijn dat de belastingbetaler daarvoor op moet draaien. Via de pluk-ze-wetgeving dienen alle leden van deze (vermeende) criminele organisatie persoonlijk te worden aangepakt. Deze cold-case gaat een verhitte winter opleveren...

Meer lezen?
DOSSIER: Hüseyin Baybaşin 11
DOSSIER: Joris Demmink 12
ARCHIEF: Turkse Spionnen 13


PS: Ik meld me hierbij aan als inquisiteur voor het parlementair onderzoek. Dit kunnen we niet aan inteelt-figuren overlaten, zoals we dat hebben gezien bij de kerk-schandalen. Alle leden van deze (vermeende) criminele organisatie zullen zich moeten gaan verantwoorden.
author: Ton   |   published: 19.11.2013   |   updated: 19.11.2013   |   comments: allowed

21.11.2013 13:30u
KlokkenluiderOnline
Micha-claim vs. NL
Rechtbank Amsterdam
 
03.12.2013 14:30u
AD & De Roestige Spijker
Voeging Demmink-AD
Rechtbank Rotterdam
 
11.12.2013 09:30u
KG Maaike Vaatstra
Verbod dagboek publicatie
Rechtbank Haarlem
 
16.12.2013
slachtoffers Turkije
art.12 procedure Joris D.
Rechtbank Arnhem
 
17.12.2013 09:00u
De Roestige Spijker
Regiezitting getuigen
Rechtbank Utrecht
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag