Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Hof van Discipline
complotarchiveliteraturesources
HORENZIENZWIJGEN
mr. Bram Moszkowiczmr. Germ Kempermr. Edwin de Roy van Zuydewijn


mr. Bram Moszkowicz | mr. Germ Kemper | mr. Edwin de Roy van Zuydewijn De uitdrukking "Horen, zien en zwijgen" zou van oorsprong komen uit de leer van Confucius (551-479 BC). "Kijk niet naar, luister niet naar, spreek niet uit en richt je niet op wat in strijd is met welvoegelijkheid." De Japanse beeldhouwer Hidari Jingoro zou twee duizend jaar later deze wijsheid in houten panelen hebben vastgelegd in Nikkò Tòshò-gù via de afbeelding van apen. Mizaru (handen voor de ogen: see no evil), Kikazaru (handen over de oren: hear no evil), Iwazaru (handen over de mond: speak no evil) en soms een vierde Shizaru (handen op de buik of over de genitaliën: do no evil).

Bij de afbeeldingen van bovenstaande primaten wist ik niet goed welke handeling ik bij wie moest plaatsen. Deze week bleek uit de media dat geen van allen van onbesproken gedrag zijn. Dat is op zich niet vreemd. Alle drie hebben ze namelijk zelf de media opgezocht om besproken te worden. En dan kun je daarna niet langer verwachten dat je onbesproken of onzichtbaar zult zijn.

Ook weet ik niet goed welke volgorde ik moet aanhouden. Want de Roy van Zuydewijn heeft Kemper aangeklaagd en Kemper op zijn beurt heeft weer een tuchtklacht tegen Moszkowicz ingediend bij zichzelf. En dan zijn er nog publieke figuren als de broer van Willem Endstra, Estelle Cruijff, Keith Bakker en ongewtijfeld nog vele anderen met aanklachten. Begrijpt u dat ik dan geen kop noch staart kan vinden?

Hof van Discipline Wanneer u ontevreden bent over uw advocaat, omdat hij zich niet aan de regels houdt, dan kunt u een klacht indienen bij de Deken van de Orde. (En natuurlijk kunt u opzoeken of uw eigen advocaat al geregistreerd staat bij www.tuchtrecht.nl.) Daarna kunt u nog naar de Tuchtrechter. Deze heet "De Raad Van Discipline" en kan vier sancties opleggen aan advocaten:
  • een waarschuwing.
  • een berisping.
  • een schorsing van maximaal een jaar.
  • en schrapping. Dat laatste houdt in dat hij niet langer als advocaat mag werken.

  • Dit laatste hangt Bram boven zijn hoofd. En als je (Bram dus ook) het daar niet mee eens bent kun je alsnog in beroep bij het "Hof van Discipline".

    Het tij lijkt te keren mr. Brenninkmeijer, beter bekend als de Nationale Ombudsman, heeft vorige week het College van Procureurs Generaal aangesproken op hun stalking gedrag tegen de Roy, ondanks een uitspraak van de rechter. De Amsterdamse hoofdofficier Theo Hofstee (niet te verwarren met auteur dezes, Ton Hofstede) stelt:
    "De heer De Roy van Zuydewijn heeft dezelfde uitingsvrijheid als ieder ander".
    (Voor wat dat waard is, gezien de vele bannen op NUjij.nl.) Desondanks probeert het OM hem nog steeds te vervolgen voor "smaad", een klacht die bij iedere gewone burger al aan de kant wordt geschoven, ruim voordat de politie het PV heeft opgenomen. Er bestaan zelfs standaard voorgedrukte afwijsbriefjes voor (FORM NR 867906 - BRALG).

    En warempel deze week een tweede overwinning. Micha Kat zegt daarover: "Eindelijk een winnende advocaat (de elfde op een rij)", omdat de Deken (als advocaat van de tegenpartij van de Roy) zelf onzorgvuldig was, terwijl hij degene was die de tuchtklacht tegen Moszkowicz indiende. U begrijpt dat ik incest/inteelt gedachten krijg bij swingers die het met iedereen doen.

    En eb levert de strandjutters materiaal voor speculaties Wanneer je zoals ik in meer dan 30 rechtszaken persoonlijk bent betrokken, bestaat de kans dat je vroeg of laat met "De Discipline" of het "HSYK" te maken krijgt. En zeker wanneer je tegenstanders uit het juridische circuit komen. Denk daarbij aan Westenberg/Kalbfleish affaires, maar ook aan zaken waarbij het ministerie van justitie en haar top-ambtenaren (op kosten van de staat) zijn betrokken.

    Het is goed dat er streng toezicht wordt gehouden op het functioneren van de magistratuur. Zowel zittend als staand. Deze rechtsmacht heeft zoveel macht, en geen enkele concurrentie, waardoor de afhankelijkheid van de betrouwbaarheid de conditio-sine-qua-non is. Uit persoonlijke ervaring kan ik u vertellen dat het functioneren van deze toezichtsorganen de laatste strohalm is. En voor zover ik (en nu ook de Roy van Zuydewijn) kan zien, nemen zij hun taak serieus.

    Zorgelijk is het dan ook om te lezen dat er onzichtbare krachten zijn die dat alsnog trachten te ondermijnen. Zo meldde Haber Türk:
    Super PG Murat Gök dood aangetroffen

    De van Izmir tot aan Samsun benoemde Super Aanklager, Murat Gök is dood aangetroffen in een logement voor gerechtsdienaars. Hij werd in 2009 benoemd tot Officier van Justitie te Samsun en was thans werkzaam als Super Procureur Generaal te Izmir. Hij zag toe op speciale operaties en was verbonden aan de Hoge Raad en de HSYK (het toezichtsorgaan op Rechters en Openbaar Aanklagers). Er is een onderzoek gestart naar dit incident.
    Volgens KlokkenluiderOnline zou deze PG onderzoek doen naar de affaire Demmink.

    Het vergt niet veel fantasie om hier complotten op te bouwen. Zonder nadere aanwijzingen en onderliggende feiten wil ik me daar vooralsnog niet aan wagen. Toch raad ik u aan om de speciale websites in de gaten te blijven houden. U weet maar nooit hoe dit zich ontwikkelt...



    author: Ton   |   published: 19.04.2013   |   updated: 19.04.2013   |   comments: allowed