Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Aangifte tegen NUjij.nl (2)
** UPDATED **
complotarchiveliteraturesources
Op NUjij vormen alle lezers samen de redactie. Iedereen kan zelf links naar interessante, leuke en spannende artikelen insturen en reageren op het nieuws van de dag. Veel plezier op NUjij!


Het probleem
In de publicatie van 9 maart j.l. zijn de trollen van het NUJIJ platform ontmaskerd. En het beste bewijs vindt u niet alleen terug in de gebeurtenissen zoals die beschreven zijn in dat artikel maar zeker ook in de diverse scherm-afdrukken.

Op zich kan me niet veel schelen wat er gebeurt op andere websites. Het is net als in een winkel: als het product of de service me niet bevalt kom ik er niet meer terug. Om die reden ben ik ook van De Telegraaf naar NU.nl overgestapt. En ook nu zou ik naar de volgende ANP-propaganda-website kunnen overstappen. Dan is iedereen blij.

Maar mijn probleem met deze gang van zaken is veel fundamenteler. Voor mij is het een aantasting van mijn vrijheid. Mijn democratie. Mijn meningsuiting. En het meest ernstige: ik wil niet geïndoctrineerd en gehersenspoeld worden met eenzijdigheid en mogelijke leugens. Ik houd niet van leugenaars. En waneer het principieel wordt dan zal ook de reactie fundamentalistischer worden. Mijn ongenoegen is dan ook geculmineerd in een aangifte tegen de redactie van NUJIJ.nl.

En zoals te verwachten in Nederland komt er dan een standaard Pavlow-briefje dat alles ontkent (zie hieronder). Nee mijnheertje, U mag niets, en wanneer wij het zelf doen mag het wel.

De beslissing
Het bezwaar
En wanneer het principeel wordt accepteer ik dat niet, en vecht ik door tot de Hoge Raad en het Europese Hof. Vanaf dat moment begint "De Procedure" te werken. Om enig gehoor te vinden bij de hogere instanties, moeten er eerst vaste stappen worden doorlopen. Dat lijkt mij een techniek om mensen vroegtijdig te laten afhaken. Rechtzaken kosten veel tijd en geld. Vaak geven het mensen het vroegtijdig op. De kool is de sop niet waard. Tenzij het fundamenteel is. En dat is precies waar het om gaat: "De Fundamentele Rechten van de Mens", zoals o.a. vastgesteld in het EVRM.

Alea Iacta Est
We mogen er dan ook vanuit gaan dat er nog wel een deel 3, 4, 5 zal volgen. In ieder geval maak ik u hierbij getuige van deel 2. En van het vervolg houd ik u op de hoogte op deze blog.

Aan:Raad voor de Journalistiek
t.a.v. mr. C.A. Streefkerk, voorzitter
Postbus 12040
1100 AA Amsterdam-Zuidoost
e-mail: raad@rvdj.nl
 
c.c.Sanoma Uitgevers
t.a.v. redactie NUjij.nl
e-mail: info@nujij.nl
 
Betreft:    BEZWAARSCHRIFT ex. art. 4a lid 4
Datum:8 april 2013


Geachte Raad,

In mijn brieven van 16 februari 2013 en 16 maart 2013, alsmede in mijn publicaties van 17 februari, 9 en 18 maart 2013 (u alles reeds aangereikt, en hier als ingelast en herhaald te beschouwen) heb ik uitgebreid, aangetoond en onderbouwd aangegeven dat mijn klacht verder rijkt dan een "simpele redactionele vrijheid/verantwoordelijkheid." Ook in mijn e-mail van 19 maart 11:27u aan secretaris mevr. mr. Koene heb ik expliciet aangegeven dat mijn klacht aanzienlijk verder rijkt dan hetgeen waar zij in uitspraak 2008/38 naar refereert, en u nu opnieuw tracht te doen.

Onder kopje "standpunt van klager" herhaalt u dat ik de redactie beticht zich schuldig te maken aan "gedrag passende bij censuur, discriminatie, willekeur, belemmeren van de vrijheid van meningsuiting, intimidatie en chantage, alsmede het onbevoegd opleggen van strafmaatregelen." Dat dit de omvang van mijn klacht betreft is juist. En daarmee geeft u aan dat u wetenschap heeft van het feit dat mijn klacht niet beperkt is tot hetgeen uw raad in haar "gegrondheidstoets" heeft gewogen. Daarmee heeft u mijn klacht evident miskent, althans misgetoetst.

Mijn bijlagen, alsook mijn publicaties met schermafdrukken, tonen een buitengewoon groot maatschappelijk probleem aan, dat aanzienlijk verder rijkt dan u in uw "ontvankelijkheid- en gegrondheidsoordeel ex. Art. 4A lid 1" toetst. De gegrondheid van mijn klacht vloeit immers voort uit de aard en omvang van de klacht, mede in relatie tot wetgeving en internationale verdragen., hetgeen ik ook in mijn stukken heb aangegeven.

U geeft verder geen "standpunt van verweerder" aan (zoals bedoeld in artikel 5), waardoor ik niet weet welke argumenten van die zijde zijn ingebracht. De vraag doet zich zelfs voor of er überhaupt enige reactie van de Nujij.nl redactie is betrokken in uw oordeel, of dat u op voorhand meent eigenmachtig "namens NUjij.nl" te kunnen spreken. Mocht dit laatste het geval zijn dan ontvang ik van u graag een schriftelijk bewijs waaruit deze machtiging kan blijken. Mocht u die niet kunnen overleggen dan voer ik bij deze reeds aan dat uw oordeel (let op: dat is iets anders dan uw raad, ex. art. 4A lid 2a) evident onbevoegd is geweest in plaats van het door u aangehaalde art. 4A lid 2 b en c. Enkel op grond daarvan al dient uw raad een herziening van het oordeel te nemen.

Mij bekruipt sterk het gevoel dat uw raad zich er met een niet toepasselijk standaardbriefje van af probeert te maken. Ik ervaar dit als en flagrante belediging van mijn gerechtvaardigde belangen. U laat niet alleen na dit alles te motiveren, maar nu u in ieder geval wetens, en mogelijk ook willens, mijn argumenten en bezwaren botweg negeert oordeel ik dit als onvolledig, onbetamelijk en mogelijk zelfs onzorgvuldig en nalatig.

Zoals ik schreef in mijn eerste alinea heb ik genoegzaam aangetoond dat er voldoende grond is voor een zorgvuldig en inhoudelijk oordeel op alle aspecten van mijn klacht. Het enkel er uit lichten van een "reactie mogelijkheid onder een artikel" doet geen recht aan de zeer ernstige situatie die door de redactie van NUjij.nl willens en wetens is geschapen. Het moge zelfs duidelijk zijn dat dit strafrechtelijke implicaties heeft, hetgeen voor u een extra incentief dient te zijn met de grootst mogelijk zorgvuldigheid en maximale motivering tot een inhoudelijk oordeel te komen van alle door mij verzochte aspecten van mijn klacht.

Voor de volledigheid deel ik u mede dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds ongegrond en onrechtmatig ben buitengesloten op Nujij.nl.

Ik herhaal dan ook mijn verzoek aan uw raad mijn volledige klacht in behandeling te nemen.

Hoogachtend,




Conclusie


Wij leven in een vrij land.
Laat u niet manipuleren door de on-vrije media!



** UPDATE **
Het beroep
Zojuist binnen gekregen...





author: Ton   |   published: 10.04.2013   |   updated: 10.04.2013   |   comments: allowed