Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kinderhandel in Nederland
Gisteren werd om 10:45 in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort door UNICEF en Defence for Children Nederland een rapport aangeboden aan minister Opstelten.

Kinderhandel in Nederland,
een onderzoek naar de opvang van
minderjarige slachtoffers van mensenhandel.


Kinderhandel in Nederland
Kinderhandel in Nederland is niet nieuw. Het zal van alle tijden zijn, maar in ieder geval van de laatste halve eeuw. We kennen inmiddels de verschrikkelijke verhalen van de Kerk, Jeugdzorg, Kinderopvang als 't Hofnarretje, de consul van Argentinië, en vele zaken die spelen rondom de affaire Demmink, waaronder het H.I.K. team, de Handel in Kinderen. Wir haben es nicht gewusst gaat dan ook niet op.

Een kenmerk van al deze rapportages is dat die door onze overheid actief ontkend, gesaboteerd of toch tenminste gebagatelliseerd worden.

Kosten noch moeite worden gespaard voor "rapporten", waar ex-ministers als Deetman (de man die met zijn "briljante" onderwijsplannen mij vele euro's heeft ontnomen en het volk haar onderwijsniveau) een dik betaalde "bijbaan" aan over hebben gehouden.

En daarnaast hebben we nog de specialisten die erop uitgestuurd worden om de staatspropaganda wereldwijd te prediken.

Het rapport
Helaas was ik niet aanwezig bij de presentatie van het rapport. Maar ik kan me wel ongeveer voorstellen hoe Opstelten het in ontvangst heeft genomen. Ik heb dat immers eerder gezien bij het aanbieden van het Handboek Cyber Crimes. En ik kan me ook wel een voorstelling maken wat er met dat rapport zal gebeuren. Mijn verwachtingen zijn niet hoog gespannen.

En ook de professionele (of moet ik zeggen commerciële?) instellingen lijken hun prioriteit niet te hebben liggen in de aanpak van het probleem. Het laatste persbericht van Defence 4 Children is van november 2012 en bij Unicef lijkt de focus voornamelijk te liggen bij het vergaren van donaties en legaten. Dat laatste is een verhaal apart, als u weet met welke assertiviteit notarissen worden ingezet bij het ronselen van achtergebleven geld. Wordt dat soms bedoeld met Handel via Kinderen?

Maar hoe dan ook, het rapport is nog niet downloadbaar, dus ik moet het voorlopig doen met het ANP persbericht:

De hulpverlening aan de ruim 200 slachtoffers van kinderhandel per jaar moet worden aangescherpt. Dat constateren Unicef Nederland en Defence for Children in het rapport Kinderhandel in Nederland, dat donderdag werd gepubliceerd.

Volgens de organisaties zijn er "cruciale zorgpunten" en is er te weinig aandacht voor de positie van minderjarige slachtoffers.

Uit het rapport blijkt dat het aantal slachtoffers van kinderhandel in 7 jaar tijd ruimschoots is verdubbeld. In 2006 werden 104 slachtoffers geregistreerd. Vorig jaar groeide dat aantal naar 223. Politie en hulpverleners geven aan dat het geregistreerde aantal slachtoffers waarschijnlijk het topje van de ijsberg is.

Op papier voldoet de Nederlandse aanpak, in de praktijk zijn verbeteringen noodzakelijk, zo staat in het rapport. De opsporing van de daders blijft bijvoorbeeld een probleem. De aandacht voor kinderhandel is namelijk ondermaats, ook al staat de bestrijding van mensenhandel hoog op de agenda.


Volgens Marcel Vervloesem gaat het binnen de EU om 7000 kinderen. En daarvan is bekend dat een groot deel van de "handel" via Nederland verloopt. Het Nederlandse Centrum voor Kinderontvoering meldt dat in 2012 maar liefst 286 kinderen bij hen zijn aangemeld, waarbij de daders meestal familie zijn. Ook in de rapportages over de Kerk en jeugdzorg gaat het om aanzienlijk hogere aantallen.


Het slachtoffer in bovenstaande rapportage van Omroep Gelderland spreekt zelfs van "Het had ook voordelen, ik mocht als enige een hondje hebben." Een soort van omkoping dus, van een psychisch vernietigde man. En zoals ik al schreef verdienen ook mensen als Deetman en organisaties als Jeugdzorg en Unicef aan dit probleem.

Het is dus maar net hoe je kinderhandel definieert.

De conclusie in het rapport "De aandacht voor kinderhandel is ondermaats." is dan ook niet juist. Er is aandacht genoeg. Alleen de politieke wil om het probleem aan te pakken ontbreekt. En dat maakt onze regering en politici (mede)schuldig aan kindermishandeling door nalatigheid.


Gerelateerde informatie:
blog 27.01.2013 - Demmink en het Duivelskind
blog 09.02.2013 - Kindermishandeling en de Helsinki Commissie
blog 11.02.2013 - Nederlandse Helsinki Commissie
blog 15.02.2013 - Ben van den Brink
blog 24.02.2013 - Kindermishandeling en de katholieke kerk
blog 23.03.2013 - Blijf van onze kinderen af
blog 31.03.2013 - Sven Snijer Jeugdzorg Dark Horse
blog 23.04.2013 - Child Abuse Specialists
blog 10.05.2013 - $astanische $ex
blog 11.05.2013 - de wet Joris
blog 20.05.2013 - Reality-TV

08.05.2013 - TV Gelderland - Onderzoek naar misbruik Kinderdorp Neerbosch
29.05.2013 - Omroep Gelderland - Samson: misbruik Neerbosch zeer ernstig
21.05.2013 - Talk2Myra - Marcel Vervloesem - Werkgroep Morkhoven
Jaarverslag 2012 Kinderontvoering.org




author: Ton   |   published: 30.05.2013   |   updated: 30.05.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources