Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Cyber War
Op het moment van schrijven heeft op de enquête van de Telegraaf 72% geantwoord dat Snowden een held is. Van de meer dan 45.000 respondenten. Da's wat meer dan de nog geen 2.000 van Maurice de Hond die gisteren nog zeiden dat "De Nederlander gaat akkoord met aftappen". Ondertussen beschuldigen de Amerikanen de Chinezen en de Russen (als in de koude oorlog), de Duitsers de Britten (als in de Tweede Wereldoorlog) en wil Jeanine Hennis 4.500.000.000,00 euro uitgeven aan de Amerikaanse JSF, die natuurlijk óók allang gehackt is. Dat is € 100.000,00 per respondent subsidie voor de potentiële vijand. Jammer dat de vraag niet gesteld was of ons geld niet beter kan worden gebruikt.

Oorlogvoering
In mijn tijd bij het KCT ging het nog iets anders. Bierbuikjes en muisarmen kweken zat er niet in. Aanvullende uitrusting kochten we zelf, omdat we de PSU (Persoonlijke Standaard Uitrusting) te "standaard" vonden. Kon je niet veel mee. En de overheid gaf ons geen fatsoenlijk spul. Geld werd liever aan bureaustoelen voor het ministerie besteed. Encryptie deden we nog met de hand en codeboeken. Verzenden ging met een gespannen draad en een morsesleutel: -.-   -.-.   -   .-.-.

* TOP SECRET *HIGHLY CONFIDENTIAL
target...
objective...
method...

Tegenwoordig gebeurd veel vanachter het bureau. Boots-on-the-ground doen nog steeds het echte werk, maar veel intel komt binnen via de PC. En het doel is nog steeds niet veranderd. Wilden ze vroeger vliegvelden, havens, sporen en wegen controleren, tegenwoordig gaat het om de internetschakelpunten en de glasvezelkabels.

De slogan van het vrachtverkeer "zonder transport staat alles stil" gaat ook op voor militairen. Zelfs het geld gaat via een draadje. Wie wil er nog een kluis opblazen met dynamiet, als je het geld gewoon kunt fishen uit de computers van nit-wits? Of door bonus-bankiers een paketje high-risk-high-bonus waardeloze hypotheken van de USA aan te smeren en de EU-belastingbetaler vervolgens er voor op te laten draaien? Dan nog wat koers-manipulaties en dollars bij printen en klaar is kees. Zo'n methode om de bezittingen van andere landen te krijgen is toch veel sneller, praktischer en "schoner". Dat heet toch wit-wassen en niet zwart-wassen?

De Snowden hype / mythe
De heksenjacht op Edward Snowden begrijp ik dan ook niet helemaal. De man heeft ons (nog) niets nieuws verteld. En een powerpoint presentatie met een logo zie ik niet als bewijs maar als aannemelijkheid van iets wat al aannemelijk was en iedereen (behalve natuurlijk onze regering) al lang weet.

Sterker nog: we weten nog veel meer. We weten dat onze energiemeters zijn aangesloten op internet. Iedereen krijgt daar zelfs een "gratis app" bij. Handig om je meterstanden uit te lezen. (Of om de stroom op afstand af te sluiten.) Dan hoef je geen groene baretten meer te sturen om de energiecentrale op te blazen. Je laat de commando's gewoon via een XML-berichtje "infiltreren". Daar komt geen HAHO-inzetsprong meer aan te pas.

Waar onze minister van defensie nog 4,5 miljard wil uitgeven aan vliegtuigjes, heeft "de vijand" al bij voorbaat controle over het toestel. Zelfs de moderne auto's zijn al volledig computer gestuurd. Het remmen (ABS), gasgeven (cruise-control), zelfs het sturen (parking-assistance) gaat via computers. Een virusje installeren in uw de boardcomputer van uw auto kan gewoon via een muziek CD-tje. En als u ANWB lid bent krijgt u die helemaal *** GRATIS ***, plus een fles ruitenspoelstof en een gouden ventieldopje. Snel halen, want op-is-op. En anders drukt de FED ze wel bij.

Natuurlijk gelooft u mij niet. Want ik ben maar een "complotdenker" met drie academische titels. Maar misschien gelooft u dan wel dr. Kathleen Fisher, DARPA Program Manager High Assurance Systems. (Zij is overigens niet naar Hong Kong gevlucht! Dat hoeft alleen maar als je zegt dat de AIVD jouw telefoondata opslaat. Want dat wisten we nog niet.)


Cyber army
Okay, dus ze kunnen controle krijgen over uw koelkast, wasmachine, televisie, telefoon, rolluiken, alarmsysteem, gps-in-telefoon, pacemaker, insulinepomp, en ... De lijst is eindeloos. Een beetje EMP-wapen kun je dan weliswaar (nog) niet uitprinten maar de tijd dat uw smartphone alleen maar als afstandbediening voor uw TV werkt ligt al achter ons. Naast een ingebouwde zaklamp-app, een pepper-spray-app, en een taser-app kunt u er binnenkort ook mensen mee besturen. Ja, u leest het goed, geen robotten maar mensen. U kunt zelfs met uw "app" voelen wat andere mensen voelen. En de spieren van andere mensen aansturen. Dat heet "Targeted Muscle Re-innveration (TMR) for Advanced Prosthetic Control". Wat zegt U? U gelooft me alweer niet? Okay, kijk dan maar weer zelf.

Daar wordt je wel een beetje stil van, nietwaar?
En u denkt nog steeds dat Obama zich druk maakt om wat opgeslagen e-mailtjes?




Gerelateerde informatie:
07.05.2013 weblogHet terroristen wapen
19.05.2013 weblogWeb stalking
24.06.2013 weblogSpam or Fish?

youtubeProgram Manager High Assurance Systems
youtubeTargeted Muscle Re-innveration (TMR)
websitedr. Kathleen Fisher, DARPA Program Manager
websiteMorsecode generator/translator
websiteKorps Commando Troepen
websiteUS Department of Defense Non-Lethal Weapons Program
websiteImpactguns webshop: non-lethal weapons

25.06.2013 NU.nlSnowden nog steeds in Moskou
25.06.2013 Telegraaf'Britten houden Duitsers in de gaten'
25.06.2013 TelegraafLeger moet wereldwijd inzetbaar blijven




author: Ton   |   published: 26.06.2013   |   updated: 26.06.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources