Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

      Homo
Het begrip homo-filie/homo-seksualiteit, het houden van hetzelde geslacht, komt relatief veel voor. Studies laten zien dat zo'n 10% van de westerse mensen wel eens homofiel contact hebben gehad, en dat er tot zo'n 5% actieve "beoefenaars" zijn. Een nadere maatschappelijke discussie over dit onderwerp is te vinden op de wikipedia pagina.

Zowel vanuit de gedragsleer als de medische wetenschappen worden er verklaringen voor aangedragen. Met name de medische aspecten beginnen aan overtuigingskracht te winnen.

Zoals het mannelijke (XY) en het vrouwelijke (XX) geslacht wordt bepaald door chromosomen, kunnen ook variaties daarop voorkomen (zoals XXY - Klinefelter, en nog vele andere).

Een bekende chromosoom afwijking is de trisomie-21, het syndroom van Down. Daarbij is aan de buitenkant makkelijk te zien (net als het verschil tussen man en vrouw) dat het genetisch materiaal afwijkt van het gemiddelde.

Verder zijn er heel veel genetische afwijkingen (van het gemiddelde) die je aan de buitenkant niet ziet. Denk dan bijvoorbeeld aan stofwisselingsziekten als diabetes. Suikerziekte valt niet op, maar manifesteert zich wel. En tussen de afwijkingen van een complete chromosomen en een enkele gen zit een hele reeks aan variaties die de verschillen tussen de mensen bepalen.

In een uitzending van KRO-Brandpunt tonen Jorge Ponseti en prof.dr.Swaab aan dat pedofilie (maar ook homofile) te zien is op een hersenscan. Dat gegeven veroorzaakt bij sommigen onrust over de positie van homofielen, mede omdat er in het verleden slechte ervaringen zijn geweest met de "behandeling van de ziekte". En wanneer je iets niet leuk vindt is ontkennen (en boos worden) een gangbare strategie. Lees meer in het artikel Pedohalla.



   Pro- Homo


Anti- Pro- Homo

Het is allemaal heel kleurrijk, nichterig, schreeuwerig, exorbitant, extrovert, exhibitionistisch. Als mensen uit de kast willen komen vind ik dat best. Maar doe wel de deur achter je dicht. Theatraal de deuren open gooien met een "", dat is eens een keer grappig, maar hoeft van mij niet iedere dag op de voorpagina te staan. Poppetje gezien, kastje dicht. Maar nee hoor, ze gaan maar door.

Het hoeft ook weer niet allemaal grijs en somber te zijn, maar er zijn nog veel meer schendingen van mensenrechten die minstens zo veel aandacht verdienen, maar dat niet krijgen. Denk aan de indiase bus-verkrachting, de kinderarbeid, de gelijkheid van man/vrouw en vice-versa van vrouw/man. Zijn deze onderwerpen te grijs voor de media? Of zijn ze soms bang voor al die  duistere krachten  die daar weer achter zitten?

Discriminatie is ongewenst, maatschappelijk onacceptabel, en het verbod daarop staat daarom • met stip op nummer 1 • in onze Grondwet. En dat geldt zowel voor negatieve als positieve discriminatie. Ik denk niet dat de homo's in Nederland te klagen hebben. Wereldwijd geldt Nederland als een voorbeeldland voor de homo tolerantie/acceptatie/bevoordeling. Dat is allang bereikt. Stop dan je energie in de Jostiband of zo, maar blijf geen open deuren intrappen (die ze zelf open hebben laten staan).



Waar ik nog veel meer moeite mee heb is het bestuurlijke niveau en het prioriteitenlijstje van onze regeringslijders. Een Amsterdams burgemeestertje heeft natuurlijk niets met Rusland te maken. Dan kan hij wel makkelijk willen scoren en politiek zichtbaar proberen te zijn op allerlei feestjes maar wij zijn het handelen van hem rondom de troonswisseling niet vergeten. Leest u in het archief nog maar eens de artikelen rondom 30 april van dit jaar (24-04 t/m 05-05) over Erwin Lensink, Joanna en Hans Maessen. Of de artikelen over de politiek gevangene Baybaşin. Inderdaad, gewoon in Nederland. Een typisch geval van balk in het eigen oog versus de splinter bij andere landen. En Putin corrigeert dat heel netjes. Raar dat dit niet de Nederlandse MSM-media aandacht krijgt.




author: Ton   |   published: 26.08.2013   |   updated: 26.08.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources