Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Pedohalla
Pedo is niet afkomstig van het Latijnse pes, pedis = voet, maar van het Griekse παιδι [paidi] = kind. En in de Noordse mythologie was het Walhalla een speciale hemel, (van het Oudijslands Valhöll: val, wal = gevallenen en höll, halla = zaal).

Een pedohalla is dan ook geen peuterspeelzaal, zoals "'t Hofnarretje". Ook is het geen "speelparadijs" of een "Apollo-boot".

Wat het dan wel is? Een vrijhaven voor parafielen (παρα [para] = naast en φιλια [philia] = liefde).

Deze website richt zich voornamelijk op misstanden binnen wetgeving en justitie waarbij kinderen het slachtoffer worden, mede veroorzaakt door ons falende rechtssysteem. Ik heb er al vaker over bericht. Vandaag en gisteren en ... stond er weer eens een berichtje in de krant: 'Kans op herhaling bij Stefan P. is hoog'. Wat meer achtergrondinformatie is noodzakelijk om de problematiek te begrijpen.

Homofilie en Pedofilie
Moderne gedragswetenschappers stellen dat de mens een produkt is van nature and nurture. Daarmee wordt bedoeld dat een deel aangeboren 'in de genen zit' en een deel sociaal 'aangeleerd' is. Prof.dr. Dick Swaab is beroemd (en omstreden) om zijn anatomische hersenonderzoek. In 1988 ontdekte hij een anatomische afwijking in de hypothalamus, een centrale kern waar veel van onze hormoonproductie wordt gereguleerd. Wat later ontdekte Simon LeVay nog meer gebieden.

Zelf heb ik destijds aan de VU nog college gelopen bij prof.dr. Louis Gooren, de trans-gender specialist. Wij noemden hem "de ombouw prof", omdat hij met zijn team mannen in vrouwen en vrouwen in mannen tracht te veranderen. (Overigens vergoed door uw ziektekostenverzekering, maar dat is een andere discussie.) In een interview met de KNAW blikt Swaab 20 jaar later nog eens terug.

Of Swaab of Freud gelijk heeft, of de Kerk of de Rechter nou zegt of het zondig is of niet, feit is dat de sexuele drift ingebakken zit in de mens. En ieder mens gaat verschillend om met deze impulsen. Denk maar onze PVDA-SM-er Ad Melkert of VVD-jurkje Ed Nijpels.

Stefan P.
Met al die verschillende invalshoeken is het verhaal van Stefan P. een duidelijk (publiekelijk) praktijvoorbeeld. In zijn geboorteland Brazilië is Stefan als baby door zijn grootmoeder te vondeling gelegd. Toen hij 3 maanden oud was, adopteerde een Nederlands gezin hem. Op zijn 11e is hij stelselmatig misbruikt door een oudere jongen, die daarvoor is veroordeeld. Door dit misbruik is Stefan "seksueel getraumatiseerd" geraakt.

Stefan is homofiel, pedofiel, exhibitionist en lijdt aan een seksverslaving, aldus de deskundigen die hem onderzocht hebben. Uit angst om verstoten te worden heeft hij al die tijd zijn homoseksualiteit verborgen gehouden voor zijn omgeving. Hij werkte aan de onderwijsinstelling Visio in Huizen, een school voor blinde en slechtziende kinderen, en misbruikte daar kinderen. Vorig jaar is aangifte tegen hem gedaan en werd hij gearresteerd.

Dader of slachtoffer?
Eerst even twee opmerkingen:
1) Stefan is zelf vanf zijn geboorte in een pleeggezin terecht gekomen.
2) Stefan was zelf werkzaam binnen de hulpbehoevende zorg.

De conclusies uit de publicatie over jeugdzorg zijn dan ook snel herhaald. Wie ook de schuldigen mogen zijn in dit verhaal, feit is dat de overheid met haar nalatigheid tot bescherming de grootste schuldige is. En voor die nalatigheid lees ik weer een bevestiging in een ander artikel vandaag in de krant: 'Productiviteit ambtenaar holt achteruit' of 'Hulp aan jongeren in gevaar'.

Internationale rechtspraak
Is hij een slachtoffer van Jeugdzorg of een dader binnen Jeugdzorg? Mijn opinie is: allebei. Ik vind dat de meeste mensen een keuze hebben. Dan kan er in de krant wel staan dat hij "licht ontoerekeningsvatbaar" is, feit is dat hij zich (als volwassene) moet realiseren wat de betekenis van het gezegde "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet" moet begrijpen. Ik zou niet graag rechter in deze zaak zijn.

Ik wil de zaak, naast medisch en psychologisch, ook cultureel in perspectief zetten. Laten we eens een paar landen vergelijken. Hoe gaan andere culturen en nationaliteiten met deze problematiek om?

In Nederland gaat iemand die (tenminste) drie meisjes (4,6 en 7 jaar) voor het leven vernield heeft achttien maanden naar een vijf-sterren hotel op kosten van de belastingbetaler. En sommigen krijgen zelfs nog geld mee, zoals in het laatste voorbeeld van Sytze V., bekend uit de Demmink-affaire. Ik kan dan ook alleen maar Van Gaal parafraseren: "Ben ik nou zo dom, of zijn de Nederlandse rechters nou zo slim?".

Ik begrijp dat deze dader/slachtoffers hulp/behandeling nodig hebben. Maar om de maatschappij nou maar weer meteen bloot te stellen aan de risico's? Als de overheid en de rechtspraak faalt dan gaan de mensen het recht in eigen hand nemen. En dan worden de slachtoffers opnieuw het slachtoffer. Maar ditmaal van justitie...

OM eist acht jaar voor doden pedofiel

Nieuws.nl 25.06.2013
Justitie in Almelo heeft dinsdag acht jaar cel geëist tegen een 29-jarige man uit het Twentse Goor voor het doden van een Hengeloër die hem in zijn jeugd zou hebben misbruikt. De verdachte zou de 59-jarige Jan Diphoorn in augustus 2011 na een ruzie hebben geslagen, geschopt en gewurgd alvorens zijn lichaam in het Twentekanaal in Delden te dumpen. Het slachtoffer was eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens, maar niet voor misbruik van de verdachte.

Telegraaf 25.06.2013
De 28-jarige verdachte uit Goor wordt verdacht van doodslag op de 59-jarige Hengeloër, die hem in zijn jeugd seksueel heeft misbruikt. De Hengeloër stond bij de politie bekend als pedofiel en was wegens kindermisbruik in 2006 al eens veroordeeld. Hij lokte vooral jongetjes van Turkse komaf naar zijn huis in Goor, waar hij toen woonde. De verdachte was vanaf ongeveer zijn 12e tot zijn 15e door de man misbruikt.

In ieder geval moet het Walhalla voor pedo's in Nederland liggen, en niet elders op de wereld.Gerelateerde informatie:
19.06.2013 weblogThe Telegrap
09.02.2013 weblogKindermishandeling en de Helsinki commissie
12.06.2013 weblogMisbruik in jeugdzorg verdubbeld
websiteDe Joris Demmink Affaire

wikipediaWalhalla
wikipediaParafilie
youtubeDebat: Ad Melkert vs. Pim Fortuyn

december 2008 KNAWDick Swaab en het homokwabje
bol.comWij zijn ons brein
websitewww.VISIO.org

20.06.2013 TelegraafHulp aan jongeren in gevaar
25.06.2013 Nieuws.nlOM eist acht jaar voor doden pedofiel
25.06.2013 TelegraafEis van 8 jaar voor moord pedofiel
27.06.2013 Telegraaf'Kans op herhaling bij Stefan P. is hoog'
27.06.2013 Telegraaf'Productiviteit ambtenaar holt achteruit'
author: Ton   |   published: 27.06.2013   |   updated: 27.06.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources