Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.


De Telegrap
www.telegraph.co.uk
www.telegraph.com
www.nashuatelegraph.com
www.coventrytelegraph.net
www.dailytelegraph.com.au
www.dailytelegraph.co.uk
www.thetelegraph.com
www.belfasttelegraph.co.uk
www.telegraphindia.com
www.paltelegraph.com

telegraph.cs.berkeley.edu
software
telegraphchicago.com
wine-bar
www.telegraphbrewing.com
brewing company
www.telegraphcoveresort.com
cove-resort
Logo
Een niet nader te noemen Nederlandse uitgever heeft in 1893 (38 jaar later dus) het "logo" van de in 1855 opgerichte Britse krant The Daily Telegraph nageäapt. Het bureau voor merkenrecht heeft bij haar onderzoek dus een steekje laten vallen.

Font
De gebruikte font is een oud Engelse stijl. Deze zit standaard in MS-word onder de naam:
Old English Text.

Het lettertype is ontwikkeld door de firma Lanston in Philadelphia USA. De originele matrijzen zijn eigendom van het Britse Museum of Science.

Begrip
Het woord tele-grafie staat voor op afstand schrijven en bestaat al sinds 1793. Dit woord™ kent geen merkrecht ©
Kapot schrijven
In een niet nader bepaalde e-krant stond vandaag dubbelkoloms op de voorpagina:


Zo zijn er vele voorbeelden te noemen, bijv. onlangs nog de kickbox kampioen Badr Hari die, mede dankzij een bepaalde krant, de wereldtop is uitgedreven.

Live feeds
Afgelopen week werden De rellen in Turkije "verslagen". De live feed van de Russische Televisie zender werd direct 1-op-1 doorgegeven, maar wel met daaroverheen een Telegraaf-logo geplaatst.

Wat u zegt
En de commentaar sectie, voor zover dat al wordt toegestaan, is een verhaal apart waar ik verderop nader op inga.
Op-gemerkte video's
Gejat van anderen, en dan door gelinkt met eigen reclame.


Enge man

Vieze man

Pedograaf
© copyright Arrogant Nederlands Persbureau
Overal afblijven, bla, bla, bla, alleen van mij!
RECLAME
zonder royalties


Morgen vindt er in Amsterdam een rechtszaak plaats. De diverse producties van eiser en verdediger zijn beschikbaar. Waar gaat de zaak eigenlijk over?

In mijn artikel Demonstreren voor Vrijheid heb ik dat al enigszins toegelicht. Iemand of iets (het kan namelijk ook een rechtspersoon zijn) heeft een domeinnaam aangeschaft. In dit voorbeeld "pedograaf.nl". Dat is volkomen wettig. Net zo goed als ik een website zou kunnen reserveren onder de naam "Mark Rotte". Maar, u voelt hem al aankomen, het kan een beledigend karakter krijgen als deze gebruikt gaat worden voor smaad(schrift). Een ander punt kan de ongewenste associatie zijn. Zowel het woord "pedo" als "rot" zijn geen termen waar je aan verbonden wilt worden.

Maar wat is er gebeurd? Er is een technisch foefje uitgehaald waardoor je een andere site te zien krijgt dan je zou verwachten. Hackers doen dit bijvoorbeeld door op de legitieme site van een overheid of multinational de voorpagina te veranderen. Fishers doen dit bijvoorbeeld door u op een link te laten klikken die eruit ziet als vertrouwd. Ook dat is een makkelijke truc, en werkt alsvolgt:

Een weblink bestaat uit twee delen. 1) de feitelijke koppelingsopdracht en 2) de gepresenteerde tekst. Door een programmeercode "<a link naar= nep-site >" te verbinden aan een "betrouwbare-tekst" krijg je zo'n afleiding. Als u namelijk hier nu op Rabobank klikt, komt u in werkelijkheid bij de Abn-Amro bank uit (of op een door mij op de abn-amro lijkende, nagebouwde site). En u tikt braaf uw pincode in...

Mag dit? Ik weet het niet. Ethisch is het niet, maar juridisch ontoelaatbaar lijkt het me ook niet, en is afhankelijk van het geval. Er wordt wel vaker iets gezegd wat onwaar is, en die mensen worden ook niet bestraft. Dan zou je immers ook vrijwel ieder reclamebureau moeten gaan vervolgen.

De rechtszaak zal snel klaar zijn. De rechtbank moet zich niet-ontvankelijk verklaren, omdat niet is aangetoond dat de gedaagde in rechte betrokken had moeten worden.

En dan begint het interessant te worden. Beide partijen willen een ander gevecht gaan voorleggen, namelijk die van de reputatieschade over-en-weer. Het zou me verbazen als de rechter zo dom zou zijn om hierin mee te gaan. Maar goed, ik heb al meer domme rechters gezien, dus het zou zomaar kunnen gebeuren. Het kan dus nog leuk worden morgen. Ik zal erbij zijn.

Wat ik niet ga doen is demonstreren tegen de MSM-media. Ik ben helemaal niet tegen de MSM. Ik vind ze zelfs wel grappig. In ieder geval kijk ik dagelijks naar het nieuws. Niet alleen die van de ANP-doorgeefluiken, maar ook die van onderzoekers als Nieuwsuur, Eenvandaag, De VijfdeDag en diverse anderen. Ook de "alternatieven" zoals KLOL, IntelliHub, Guardian, The Post Online, RT. En veel nieuws neem ik met een korreltje zout. De Russiche RT is net zo propagandistisch als de Amerikaanse Fox. Ik vertrouw ze geen van beiden.

Waar ik wel tegen ben is de censuur in en muilkorven van de MSM. En dat wil ik effectief bestrijden, niet door alleen maar wat te klagen. Een motto van mij is: Of je doet er wat aan, of je accepteert het. Alleen maar klagen is zinloos. Mijn zaak tegen NU.nl kent u al, maar ik geef u nog een recent voobeeld van de Telegraaf. Gisteren testte een collega van mij de commentaar mogelijkheid. Hoewel er wettelijk gezien vooraf geen toestemming vereist is, mag je van de Telegraaf niet zeggen dat je het "onthouden van beroep" in rechte een domme keus vind. Hij schreef dan ook licht provocerend:

"Een domme stelling met een nog dommere respons. 65% van de 10.000 respondenten zijn voor? Totdat ze zelf geconfronteerd worden met justitie. Onze democratische samenleving bestaat dankzij de Trias Politica en de wetten die wij als Volk over ons hebben afgeroepen. Justitie is nu al amper te vertrouwen. Als ze een vrijbrief zonder enige controle achteraf krijgen dan is dit geen land meer waar je nog wilt wonen."

Het mag van de Telegraaf niet gezegd worden. Ik hoop dat, mocht Micha winnen en de Telegraaf in beroep gaan, ze hier goed nota van zullen nemen!Gerelateerde informatie:
17.02.2013 weblogCensuur in de media
20.02.2013 weblogMicha Kat: de laatste der journalisten
13.04.2013 weblogTelegrof hot-case team
13.05.2013 weblogMMM-WWW
25.05.2013 weblogJournalistiekem
26.05.2013 weblogBeroep KLOL versus Telegraaf
07.06.2013 weblogDemonstreren voor vrijheid
13.06.2013 weblogDe Onware Overheid
18.06.2013 weblogKlokkenluiders

18.06.2013 klolproducties eiser
18.06.2013 klolproducties verweerder
18.06.2013 klolOngekende provocatie pedograaf zaak
wikpediaMonotype-lettertypen
wikpediaTelegrafie
GoogleThe Telegraph logo's
19.06.2013 TelegraafStaal moet bloeden
author: Ton   |   published: 19.06.2013   |   updated: 19.06.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources