Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De moord
10.09.2013: politiebericht Politie onderzoekt misdrijf
Een 19-jarige vrouw uit Zweden kwam dinsdagmorgen om het leven gekomen door vermoedelijk een misdrijf. De hulpdiensten werden om 8.20 uur gebeld dat er in een brandgang die uitkwam op de Leonardus van Veghelstraat een gewonde vrouw lag. Politie en ambulance troffen inderdaad een gewonde vrouw aan. Ze is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is ze korte tijd daarna overleden.

De politie gaat uit van een misdrijf en is op de plaats van het delict een onderzoek begonnen. De straat is hiervoor afgezet. Van enkele buurtbewoners kwam er informatie dat er een man in straat was gezien rondom het tijdstip van het misdrijf. De politie wil graag in contact komen met deze man omdat hij een mogelijke getuige kan zijn. Verder zoekt de politie getuigen die meer over het misdrijf of de mogelijke achtergrond zouden kunnen vertellen. Het rechercheteam is te bereiken via 0900-8844.



11.09.2013: politiebericht Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood vrouw
De politie heeft dinsdagavond 10 september een man van 22 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 19-jarige vrouw uit Zweden. Het gaat om een ex-vriend van het slachtoffer.

De vrouw werd diezelfde ochtend rond 8.20 uur gewond gevonden in een brandgang die uitkwam op de Leonardus van Veghelstraat. Ze overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie is meteen een onderzoek begonnen en kon op basis daarvan de verdachte rond 18.45 uur in zijn woonplaats aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De zaak is dinsdagavond (en woensdag in de herhaling) aan bod gekomen in het TV-programma Opsporing Verzocht. Dat heeft tot op heden drie tips opgeleverd, die door het rechercheteam verder worden onderzocht. Mensen die getuige zijn geweest en/of meer over de zaak weten, kunnen nog steeds contact opnemen met de recherche in 's-Hertogenbosch via 0900-8844.

Vermoedelijk wordt donderdag 12 september op het lichaam van de vrouw sectie verricht om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen. Meer bijzonderheden over de zaak worden in dit stadium van het onderzoek niet gegeven.



12.09.2013: politiebericht `Sectie op slachtoffer afgerond
De sectie op het slachtoffer van het misdrijf van afgelopen dinsdag 10 september in de Leonardus van Veghelstraat is afgerond. Het stoffelijk overschot is overgedragen aan de familie. Inhoudelijk gaan wij niet in op de uitslag van deze sectie.

De verdachte zal vrijdag 13 september voor de rechter-commissaris te Oost-Brabant worden geleid.

Het 19-jarige slachtoffer is vorige maand bij de politie geweest en heeft gemeld dat ze bedreigd werd door haar ex-vriend. Enkele dagen later is er een aangifte opgenomen van deze bedreigingen. We hebben haar geadviseerd en enkele afspraken met haar gemaakt. De aangifte moest verder nog in behandeling genomen worden.



De aangifte
Er zijn twee zaken die opvallen in dit drama:
  1. De sectie is binnen één dag afgerond. Vergelijkt u die snelheid even met die van de "weken durende" sectie op Anass Aouragh.
  2. Het 19-jarige slachtoffer is vorige maand bij de politie geweest en heeft gemeld dat ze bedreigd werd door haar ex-vriend." Geen onbekende dus die veel speurwerk oplevert, maar een bekend adres.

Je stapt dan in de auto en binnen een uur heb je een verklaring van de man opgenomen. Zo gemakkelijk gaat het echt. Het is mij althans in Turkije meerdere keren overkomen. Binnen 15 minuten was de politie bij mij en kon ik mee (taxi-service) naar het bureau. Maar in Nederland werkt dat niet zo. Als je hier aangifte wilt doen moet je eerst een afspraak maken.

Geachte agent,

Ik ben zojuist ernstig bedreigd.
Ik vrees voor mijn leven.

Graag zou ik volgende week een keer bij u langs willen komen om hiervan aangifte te doen.

Kunt u mij doorgeven welk tijdstip u het beste schikt?

In afwachting van uw antwoord,

Zeer hoogachtend,
...

PS: laat maar zitten, ik ben net neergestoken.

Normaliter weigert de politie om je aangifte op te nemen. (Zie ook: Menschenroof.) Dat is allemaal lastig en vervelend, veel typewerk, en bovendien slecht voor de statistieken. De burger moet zich veilig voelen. Het misdaadcijfer moet laag blijven.

Maar lukt het uiteindelijk dan toch om je aangifte na dagen gewacht te hebben geregistreerd te krijgen dan krijg je een foldertje mee van "bureau slachtofferhulp", het als-het-kalf-verdronken-is instituut van onze overheid voor nog meer Melkertbanen (het werkeloosheidscijfer moet namelijk óók laag blijven).

Deze voortvarend [x] geschikt, [ ] ongeschikt handelende politieagent had echter initiatief getoond. Hij had advies meegegeven. U weet wel dat van onze minister Donner.

Helaas blijkt dat niet altijd te werken. Op die manier kan nog-geen-spoor-van-rook Donner zijn medewerkers intimideren om alles in de doofpot te stoppen, maar het Nederlandse volk gelooft er niets van, en pikt die onzin van Donner ook niet.

Het zoveelste geval van medeplichtigheid aan moord door justitie wegens grote nalatigheid en het slachtoffer in een hulpeloze positie aan haar lot overlatende, ondanks een grote wettelijke zorgplicht.

In Man Bijt Hond geeft spookhuismedewerker Erwin van Veldhoven een beter advies: de wippende neus. Het Ultimum Refugium, als niets meer werkt, om de doelstellingen alsnog te behalen. Binnen ons kabinet moet dat geen probleem zijn.



UPDATE 1: Op verzoek van een lezer extra info vanuit het Maaskantje:


UPDATE 2: Op verzoek van een andere lezer: het nieuwe uniform De kleren van de keizer

PS: De redactie behoudt zich het recht voor foto's te weigeren. Deze site is geen mode-advies blaadje.






author: Ton   |   published: 13.09.2013   |   updated: 13.09.2013   |   comments: allowed