Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Disclaimer: The views and opinions expressed and/or assumptions made within the analysis in this article are those of the sources provided and based only on very limited and dated open source information. They do not necessarily reflect the official policy or position of the author and/or website owner.

Italiaanse maffia duikt onder in Nederland
In het programma Editie NL van 23.09.2013 werd in een reportage de aanwezigheid van de Italiaanse Maffia in Nederland toegelicht. Zij zouden zich low-profile houden om hun regeringen te ontlopen. Franceso Nirta zou, volgens Editie NL, lid zijn van een van de succesvolste criminele organisaties ter wereld. Gerlof Leistra, de misdaadverslaggever van Elsevier, wordt opgevoerd als deskundige.

Volgens RTL zouden meerdere Italiaanse gangsters in Nederland een ogenschijnlijk rustig leven leiden. Maar ze doen graag zaken vanuit Nederland. "Met een dure villa in het Gooi val je meteen op", aldus Gerlof. "Nederland is de grootste coke markt van Europa. In Rotterdam komt het merendeel van het spul binnen. Van daaruit wordt het verspreid. Amsterdam is de marktplaats. Daar worden de deals gesloten."

RTL zegt dat de Italiaanse overheid wil dat Nederland veel meer werk maakt van de gangsters hier, maar justitie ziet daar geen aanleiding voor. De maffia is hier een minder groot probleem dan in Italië. Volgens de Telegraaf woonde de 39 jarige Francesco al jaren in Nieuwegein, liet hij zich maar weinig zien, en zat hij een frietje te eten.



Met dit soort nieuwsberichten heb ik nogal wat moeite. Geen villa in het Gooi, maar een gallerijflatje. Geen haute-cuisine in een 5-sterren restaurant maar een frietje in een snackbar. Al jaren lang.

Waarom zouden mensen dit 'werk' dan doen? Wat heb je aan veel zwart geld als je daarvoor geen Italiaans maatpak, Italiaanse maatschoenen en een Italiaanse maatbolide kan kopen?

"Deskundige" Gerlof weet het antwoord. De ene journalist gebruikt de andere journalist als "bron". Dat kan natuurlijk, maar daarmee ben je niet bij de bron-oorsprong. Het is slechts een doorgeefluik van niet verifieerbare informatie.

Andere "bronnen" melden mij namelijk dat alle grote maffiose-multi-nationals een postbusfirma in Amsterdam vestigen vanwege het gunstige belastingklimaat en niet vanwege de Rotterdamse haven of de Amsterdamse effectenbeurs.


  Turkse   maffia   duikt onder in   Engeland 
In Engeland hebben ze de London Stock Exchange, ook met heel veel gangsters. De Turkse overheid wil dat Nederland veel meer werk maakt van de gangsters hier, en justitie ziet daar wel aanleiding voor. De zoganaamde "grootste maffiabaas van Europa" (op Franceso Nirta na dan), Hüseyin Baybaşin, wordt dan ook op 24.12.1995 naar Nederland gelokt en (in isolatie) gevangen gezet.

Je vraagt je af waar de prioriteiten van Nederland liggen, als ze zich zo met zaken gaan bemoeien waar Nederland helemaal niets mee te maken heeft. Het staat ook in schril contrast met de hierboven genoemde Italiaanse maffiabaas. Er is nog een groot verschil: de Italiaan was al veroordeeld tot levenslang, de Turk was nog niet eens een verdachte.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat er een IAB in elkaar is geknutseld om deze Turk een drugshandel in de schoenen te kunnen schuiven, vanwege een zaak die in Turkije zelf al lang was afgesloten, en waarin Baybaşin géén verdachte was.

Via een WOB verzoek tracht HHC het bewijs boven water te krijgen. Het is vrijwel onmogelijk dat iemand die op de "international most wanted" lijst staat, rustig Engeland kan verlaten, de grens passeren, probleemloos in België in een hotel registreren, nergens tegengehouden te worden, maar op de grens met Nederland "bij toeval" gearresteerd te worden.

'Mafia' threatens UK Turks and Kurds
BBC-archief van 14.11.2002

Keeping tabs on the Turkish connection
BBC-archief van 14.11.2002

Opvallend is dat Hüseyin Baybaşin in de BBC artikelen de zwarte piet krijgt toegespeeld, terwijl hij in Nederland in isolatie zit. Niet één journalist heeft zijn kant van het verhaal genoteerd (hoor en wederhoor), of het moet door de doofpotters professioneel zijn weggemoffeld. Maar uw verslaggever van het HHC heeft de toedracht volgens Baybaşin wel uit zijn mond opgetekend en zal deze met u delen. Maar eerst nog het volgende.


  Turkse   maffia   duikt onder in Nederland
In het verhaal van The Turkish Connection in Engeland komt naar voren dat er diverse groeperingen met elkaar in de clinch liggen. Moorden en drugshandel zouden hierbij op de voorgrond treden.

In het artikel drugsmaffia-moorden zijn er al een aantal in Nederland besproken. Bekijken we de lijsten van moordzaken, liquidaties en onopgeloste moorden dan valt het Turkse aandeel hierin nogal mee. Om nu ervan te spreken dat Baybaşin de grootste drugsbaron van Europa is volgt (althans voor Nederland) niet echt uit de feiten. Ook de uitspraak van burgemeester P. Scholten dat de drugshandel in Arnhem gewoon doorgaat terwijl Baybaşin in isolatie in de gevangenis zit, past niet bij het door de MSM geschetste beeld. Er moet iets anders aan de hand zijn.

Zowel de verslagen van de BBC als uit de verslagen op deze website bevestigen dat er wel een machtsstrijd bestaat tussen verschillende Turkse partijen. Er zijn reeds een aantal hoofdrolspelers genoemd met ieder hun eigen agenda en methode van doelverwezenlijking: En deze machtstrijd wordt klaarblijkelijk niet alleen op het Taksim-plein in Istanbul, maar ook internationaal gevoerd. Betrokken landen lijken te zijn de USA, UK, NL, BE, DU, FR, IT. Maar de belangrijke vragen voor ons land zijn: Hoe past Nederland in dit plaatje, wie zitten er achter, wat wil men bereiken en waarom kijkt de AIVD alleen naar de PKK? In ieder geval is één ding zeker: de Nederlandse justitie zit er tot over hun oren in. Tot de volgende keer...

Meer informatie over de Turkse Connectie

Meer informatie over Mabel-gate




author: Ton   |   published: 24.09.2013   |   updated: 24.09.2013   |   comments: allowed