Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Corruptie perceptie index 2013
   8  - Gisteren heeft het HHC de resultaten van Nederland gepubliceerd. 1. Opmerkelijk daarbij is dat het onderzoek gesponsord is door (o.a.) het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken èn dat Nederland helemaal niet onderzocht is. Er zijn ook geen data van beschikbaar en tòch zou Nederland op de achtste plaats staan?

 53  - Omdat het HHC tussen de duizenden bezoekers per dag gemiddeld ook meer dan 200 vistors uit Turkije krijgt geef ik u ook de cijfers van Turkije. Dat land staat op de 53e plaats (score: 50) tussen landen als Rwanda en Croatië.

Zoals gezegd ontvang ik gemiddeld meer dan 200+ bezoekers per dag uit Turkije. Dat is een beetje vreemd, want deze website is in het Nederlands opgesteld en richt zich daarmee op het Nederlandse publiek. Maar ik zal u dit weekend leren hoe u zelf NSA kunt spelen en een paar leuke trucs vertellen, waar Plasterk met zijn AIVD-tje, of de Turkse overheid met hun MIT, nog wat van kunnen leren.

In ieder geval is het altijd goed om een disclaimer te vermelden. Zoals in het artikel Eerwraak 2 beschreven kunnen mensen in andere culturen snel op hun teentjes getrapt zijn en kunnen ze vervolgens met paranoïde denkbeelden van alles inlezen wat er helemaal niet staat. Zeker als ze de Nederlandse taal niet op voldoende niveau beheersen. Vandaar dat ik wil benadrukken dat de onderstaande gegevens niet van het HHC afkomstig zijn, maar "objectief" verzameld, o.a. in opdracht/gesponsord door de Nederlandse overheid. U kent het wel: iedere gelijkenis met bepaalde personen is puur toevallig en...


Het rapport over Turkije
Het onderzoek in Turkije betrof 1027 mensen uit geheel Turkije die zijn geïnterviewed per telefoon volgens het CATI-systeem (Computer Assisted Telephone Interviewing) door het ISO-gecertificeerde bedrijf Barem Research 3 uit Istanbul. De gespecificeerde resultaten voor Turkije vindt u hieronder.

Ook het bedrijf Transparancy International hanteert een disclaimer en copyright notice 4 waarbij het stelt dat deze gegevens voor informational, or academic purposes gebruikt mogen worden, mits niet uit hun context gehaald. Voor de volledige context (in het Engels) verwijs ik u dan ook naar hun eigen website 5. Dat is ook de reden waarom het HHC de teksten in de afbeeldingen niet vertaald heeft naar het Nederlands, omdat dat buiten de aan het HHC verstrekte licentie valt.

66%55%30%34%56%41%50%42%43%43%38%42%

Het HHC richt zich primair op corruptie binnen de politiek en rechtspraak. Laten we eens naar deze scores kijken, zoals die volgens dit rapport voor Turkije gelden:

66% van de respondenten vinden dat de politieke partijen corrupt/extreem corrupt zijn.
55% van de respondenten vinden dat het parlement/wetgeving corrupt/extreem corrupt is.
43% van de respondenten vinden dat het rechtssysteem corrupt/extreem corrupt is.
42% van de respondenten vinden dat ambtenaren corrupt/extreem corrupt zijn.

Een ander verontrustende uitkomst is die van de omkoping. Maar liefst 13% van de mensen hebben wel eens een justitieel medewerker omgekocht! En uit persoonlijke ervaring kan ik u vertellen dat er ook corrupte mensen zijn die niet willen betalen en daarom rechters, officieren van justitie en getuigen gewoon botweg bedreigen! Maffia praktijken dus.

Ik heb werkelijk fantastische bewijsstukken en die gaat u ongetwijfeld nog allemaal van mij krijgen. Maar ik hanteer daarbij de Edward Snowden strategie: gedoseerd naar een climax werken, en voldoende achter de hand houden als wisselgeld. Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. "Bir delik bulunca, en iyisi kazmamaktır."


Het rapport over Nederland
Helaas bestaan de cijfers van Nederland niet, maar mijn verwachting is dat het hier niet veel anders is. Gisteren hebben we nog een fraai staaltje corruptie gezien door Kamerleden. Het is dan wel van belang hoe we corruptie definiëren 6. Doordat de heersende pluche-zitters hun baantje niet willen kwijt raken hebben ze gisteren de motie van Pechtold (D66) verworpen 7. Aanname had immers betekend dat Rutte en Plasterk hadden moeten aftreden. En dat willen de zittende regeringspartijen niet. Dus gaan ze verder met kuilen graven en voorliegen. Het zal slechts uitstel betekenen, in de hoop dat de pluche-zitters hun termijn kunnen volmaken.

Wat ze niet realiseren is het spreekwoord: "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel." Alle criminelen gaan alsnog vervolgd worden. En in de tussentijd maken ze alleen maar meer fouten en loopt de schade (in de miljoenen) alleen maar verder op. Het is dan ook goed om een lijstje bij te houden van de tegen-stemmers, omdat deze daarmee aantoonbaar lid zijn van een criminele organisatie, en dich daarvoor alsnog voor de rechter zullen moeten gaan verantwoorden. Ze kunnen persoonlijk vast gaan sparen voor de schadeclaims.
author: Ton   |   published: 06.12.2013   |   updated: 06.12.2013   |   comments: allowed

11.12.2013 09:30u
KG Maaike Vaatstra
Verbod dagboek publicatie
Rechtbank Haarlem
 
16.12.2013
slachtoffers Turkije
art.12 procedure Joris D.
Rechtbank Arnhem
 
17.12.2013 09:00u
De Roestige Spijker
Regiezitting getuigen
Rechtbank Utrecht
 
15.01.2013
AD & De Roestige Spijker
Voeging Demmink-AD
Rechtbank Rotterdam
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag