Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Grenzen
Het idee van een grens komt voort uit macht en controle over je directe omgeving. Dat geeft een veilig gevoel. Dit gebied is van mij en daar moeten anderen van afblijven. Je bakent je territorium af door op de hoekjes je achterpoot op te tillen en je amoniakspoor achter te laten, er een Berlijnse- Chinese- of andersoortige muurtjes om heen te bouwen en naar het kadaster te gaan om er een tekening van te laten maken.

Met de huidige overbevolking is grondbezit veel (honderden euro's per vierkante meter) waard. Hoe je aan grond moet komen is tegenwoordig lastig. Nog niet zo lang geleden was dat een stuk simpeler. Je stapte op je paard, hakte je buurman zijn hoofd af, en klaar is kees. Of je stapte in je boot, schoot de indianen overhoop, en klaar is kees. Maar tegenwoordig willen we dat niet meer. We willen de zwakken beschermen tegen de sterken en daarom hebben we collectieven met hun eigen wetsregeltjes gesticht.

En die muurtjes werden steeds langer en dorpen en steden werden bij elkaar geplaatst. In graafschappen met een haag eromheen ('s Graven-hage) en hertogdommen met een bos eromheen ('s Hertogen-bosch). En landen werden aan elkaar gekoppeld tot een unie (zoals die van de Sovjets, de States of America en de EU), waarbij dat "muurtje bouwen" 1 of "slotgrachtje graven" 2 in de 21e eeuw nog steeds doorgaat. Darwin's theorie faalt dus. Mensen ontwikkelen zich helemaal niet.

Eigenlijk is dat laatste wel bijzonder. In 2006 sloopten de Turken nog een omstreden brug over de Ledrastraat in Nicosia (Cyprus) waarna de Grieken in 2007 op hun beurt een stuk van de muur weghaalden 3. Maar op 9 januari reisde onze minister Timmermans van Buitenlandse Zaken naar de Cypriotische hoofdstad Nicosia om zich er mee te gaan bemoeien en zijn steentje bij te dragen over onder meer de al 40 jaar bestaande deling van het eiland 4. Hij overlegt daarover met president Nicos Anastasiades en minister Ioannis Kasoulides van Buitenlandse Zaken.

De vraag is dan of die "bijgedragen" steen uit de muur wordt weggehaald of juist weer wordt teruggeplaatst, zoals de Grieken thans bij Evros doen. We zullen het wel niet te weten komen, want BuZa wil geen verantwoording afleggen aan de burgers over haar daden. En ook de Turken willen dat niet, zoals we twee maanden geleden nog zagen bij de Turkije journalist 5 of vandaag in Rusland met de Rusland journalist 6. Het maakt ook niets uit, zolang onze bobo-delegatie maar naar het Sotsji feestje kan 7.



Grensoverschrijding
Uit het gegeven dat overheden geen antwoorden willen geven op vragen of informatie wil verstrekken over waarom journalisten het land worden uitgezet is op te maken dat er veel mis is met de politiek. Overheden hebben kennelijk veel te verbergen. Zij zijn degenen die compleet paranoïde zijn en die overal complotten in zien. En zij zijn degenen die er vervolgens allemaal doofpotten van maken.

Complotter + Doofpotter in één. Dat komt op mij over als behoorlijk schizofreen.

Is het nog langer verantwoord om dit soort mensen zoveel macht te geven dat zij over ons mogen regeren? Het controle systeem faalt. De rechter, die onafhankelijk behoort te zijn en de wetgever en de uitvoerder in het gareel moet houden loopt veel te veel aan de leiband van de wetmaker. Of beter is het om te zeggen van de belastinginner en gelduitdeler. Helaas wijken principes nog steeds voor geld 8, reden waarom ik de Quater Politica 9 voorstel.

Maar moet u zich even voorstellen hoe het "vroeger" was. U wilde van het ene naar het andere dorp om boodschappen te doen. Dat kon, maar dan moest u wel tol 10 betalen. Of je bent een Amsterdammer en komt daarom Den Haag niet binnen. Aan de grens wordt uw identiteitskaart gecheckt en als u niet net als Wim Deetman in Den Haag geboren bent of een visum hebt wordt u teruggestuurd 11 naar uw stad van herkomst.

Het is de onmacht, onbegrip en onkunde van de moderne regeringen. Waar onze overheden hun legitimatie gekregen hebben om het individu te beschermen tegen machtsmisbruik, misbruikt het juist de macht tegen het (zwakke) individu.

In plaats van machtigen (bijv. de banken-collectieven, kartels of -binnen VN verband- andere overheden) aan te pakken draaien ze zich liever 180 graden om en schieten ze heel laf een Rishi 12 neer. Dat durven ze wel. Maar een vuist maken tegen andere machtswellustelingen of machtsmisbruikers is er niet bij.

De hele Verenigde Naties, Mensenrechtenverdragen, en andere geldverslindende onzin heeft dan ook weinig zin als van overheden niet wordt verlangd dat zij zich aan de afspraken houden en worden afgerekend op misbruik zonder verantwoording af te leggen. Of dat nu gaat om NSA-diefstal, het bouwen van nederzettingen in bezette gebieden of het uitzetten van journalisten zonder rekenschap te geven maakt daarbij niet uit. Het hele systeem van "internationaal toezicht" werkt niet. Gefaald! Dikke onvoldoende!

Eerst wanneer internationale instanties hun leden ter verantwoording roepen en rekenschap verlangen kan het weer wat worden met ons sociaal-justitieel systeem. En als ze dat niet doen, doch zich enkel richten op de appelboer die appeltjes tracht te verkopen met een diameter van minder dan 6cm, in strijd met de EG-verorderning 510/2006 13 dan kan niemand deze internationale instanties meer serieus nemen. Als men het vreemd vindt dat de burger zich afkeert van de politiek (reactie), dan is het aan de politiek zelf om daar verandering in te brengen (actie): naleving van de verdragen opeisen, met een blinddoek voor, dus ongeacht de overtreder.




author: Ton   |   published: 14.01.2014   |   updated: 14.01.2014   |   comments: allowed

21.01.2014 11:00u
Julio Poch
KG rechtsbijstand
Rechtbank Den Haag
 
23.01.2014
Mauritz en Dankbaar
Boekpresentatie
hetVerbodenDagboek.nl
 
27.01.2014
slachtoffers Turkije
uitspraak art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
 
28.01.2014
AD & De Roestige Spijker
Concl.van antwoord RS
Rechtbank Rotterdam
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
19.02.2014
Baybaşin en HHC
Deadline uitspraak
College P-G
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag