Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

EVRM - ECHR
Het hele landen-concept, compleet met grenslijnen, bewakingscamera's, slagbomen, en de rest van het rataplan is nogal kunstmatig en heeft volgens mij als belangrijkste doel om controle over de staatsbijdragen te houden. Behalve natuurlijk voor de witte boorden criminelen die nu juist gebruik kunnen maken van de zgn, "Dutch Sandwich", een truc om het grootste deel van de belastingafdracht in eigen zak te kunnen houden.

Ook op het gebied van recht leveren die grenzen 1 enorme beperkingen op. In beginsel ben je onderworpen aan het recht conform het verblijfsbeginsel: Het land waar je je bevindt kan over je beslissen. Je kunt niet, zoals in de geneeskunde, een behandelaar van jouw klacht uitkiezen in een land dat je beter geschikt acht, omdat daar betere artsen (of rechters) en voorzieningen zijn.

Uw verslaggever heeft meerdere processen tegen de Nederlandse Staat lopen. Op 29 januari a.s. komt er eentje voor. Soms ben je uitbehandeld in je eigen land en dan houdt het meestal op, tenzij, bijvoorbeeld wanneer de Staat de rechten van het individu niet respecteert, je nog naar de "baas" van jouw land kun gaan om die voor een second opinion en behandelplan te vragen. Je moet dan naar het Europese Hof, het ECHR, European Court for Human Rights. Ook dat heeft uw verslaggever gedaan 2.


Internationaal recht
Landen onderling zijn al direct aangewezen op instanties in unie-verband. En ook daarmee is het een slecht geregeld zooitje, zoals we onlangs nog hebben kunnen lezen over het internationaal zeerechttribunaal 3 in de aan-de-ketting-legging in Rusland (de Greenpeace affaire) en Senegal 4.

En ook al krijg je dan een uitspraak dan is het nog maar de vraag of een land zich er aan houdt. Als je je recht niet met geweldsmiddelen wilt afdwingen, en vanuit beschaving is dat voor de meer ontwikkelenden meestal niet de eerste keus, dan moet je een beroep doen op de integriteit en het eergevoel van je tegenstander. En soms hebben ze het in hun vooringenomen onwetendheid niet eens door en dan komt de publiciteit om de hoek kijken. De publieke opinie als onofficieel referendum.


Introspectie is niet iedereen gegeven. En al helemaal niet wanneer de vinger op de zere plek wordt gelegd. Bovendien zijn er consequenties, zoals schadecompensatie, verbonden aan de erkenning van je fouten. Overheden hebben daar geen zin in. Kijk naar de bochten waarin Nederland zich draait t.a.v. het Indonesië en Srebrenica schandaal. Liever laten ze de misdadigers wegglippen 5, rekken ze processen tot in den treuren 6, hopende nog honderd jaar te kunnen wachten, totdat alle slachtoffers verdwenen zijn, om vervolgens dan wel een keer een monumentje op te richten tegen bijv. de slavernij, met een jaarlijkse kranslegging en veel speeches met krokodillentranen. "Met de kennis van nu..."



Publieke opinie
En als introspectie niet werkt moet je een spiegel voorhouden en hopen dat de kijker zich herkent in het hem/haar voorgehouden beeld. Wat niet wil zeggen dat dat beeld juist is. Een spiegelbeeld blijft virtueel, maar je kan daarmee wel naar jezelf kijken en zonodig een keer een (stof)kam halen door wat je ziet.

Tussen alle homo-discussies die Joost-mag-weten-waarom het MSM nieuws domineren zijn er berichten waar we wat van kunnen leren. Zoals Rusland bijvoorbeeld (vermeende) misdadigers niet laten wegkomen met de dood 7.

Moet je je voorstellen dat de Nederlandse Staat dat ook zou doen. En dan denken we niet alleen aan de oorlogsmisdadigers uit de diverse (Wereld)oorlogen of de Decembermoorden 8, maar ook bijvoorbeeld dat de Regering een proces zou beginnen tegen Prins Bernhard. Dat zou pas nieuws zijn, ook al was hij geen homo!

De kapitalistisch/materialistisch georiënteerde Amerikaanse CIA leggen in hun (althans openbare) "fact"book 9 het accent van hun beeld over Nederland voornamelijk op geld (drugs en witwassen). En Nederland staat er daarbij behoorlijk gekleurd op. Het schaamrood op de kaken.

Maar ook hun wereldse tegenhanger heeft een gekleurd regenboog beeld van Nederland. En dat gaat heel wat verder dan de uitgebreide nationale discussies over de delegatie naar Sotsji, aangewakkerd door types uit COC-groeperingen die uitgebreid geïnfiltreerd zijn in de media.

Net als de Verenigde USA geeft ook de Russische Federatie een rapport uit over het Verenigd Europa 10. Omdat uw Russisch wellicht wat beperkingen heeft stelt het HHC voor u de onderdelen over Nederland in de Engelse taal beschikbaar.



Russische rapportages over de EU
In het Доклад (rapport) Fin239/ДЛО МИД РФ (Ministerie van Buitenlandse zaken) van 19-12-2013 11 heeft Rusland de sectie over Nederland verdriedubbeld t.o.v. het rapport uit 2012 12.

En het aardige van hun rapport is dat ze zich baseren op Nederlandse bronnen, waaronder naast het HHC ook de jaarlijkse rapportage 13 van het Nederlandse College voor Mensenrechten, de kritiek van de Ombudsman, de rapportages binnen de Helsinki Commissie 14.

Zo wijzen de Russen ons fijntjes op de doofpot van "In October 2013, the Secretariat of the Council of Europe notified the national delegations of the withdrawal from discussion of draft replies to the questions of PACE deputies L. Volonte and R. Farina in the CE Committee of Ministers on formal grounds. As a justification for the decision not to respond to these inquiries the Secretariat indicated that both Italians are no longer members of the national parliamentary delegation to the PACE", iets wat u niet leest in de Nederlandse MSM 15.




author: Ton   |   published: 16.01.2014   |   updated: 16.01.2014   |   comments: allowed

21.01.2014 11:00u
Julio Poch
KG rechtsbijstand
Rechtbank Den Haag
 
23.01.2014
Mauritz en Dankbaar
Boekpresentatie
hetVerbodenDagboek.nl
 
27.01.2014
slachtoffers Turkije
uitspraak art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
 
28.01.2014
AD & De Roestige Spijker
Concl.van antwoord RS
Rechtbank Rotterdam
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
19.02.2014
Baybaşin en HHC
Deadline uitspraak
College P-G
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag