Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kankerbestrijding

OPMERKELIJK

Bijzonder is dat Rob, kort nadat hij hoogleraar aan de VU werd, in 1988 zelf lymfklierkanker kreeg, met destijds een levensverwachting van 8 jaar. Chemokuren, bestraling en een beenmergtransplantatie hadden niet het gewenste resultaat. De kanker bleef terugkomen.

Rob zocht vervolgens antwoorden voor zijn probleem buiten de reguliere geneeskunde. Heel ongebruikelijk voor een arts. Hij ging op onorthodoxe, omstreden manier de strijd aan met kanker. Wesdorp koos voor een totaal andere leefwijze, stopte met werken en ging voor een stressloos leven. Nu de kwantiteit van zijn leven was ingekort, ging hij voor het verhogen van de kwaliteit daarvan. Het verdubbelde zijn levensverwachting.

Samen met de sociologische econoom Tjerk Huppes maakte hij de CD-rom 'Met kanker kun je leven' 3.
De trouwe bezoekers van deze site weten dat uw HHC-verslaggever arts is 1. De oncologisch chirurg prof.dr. Rob Westdorp was aan het OLVG mijn opleider chirurgie. Een citaat van hem: "When in doubt, cut it out!" Behalve het "ruim excideren" is nabehandeling (chemotherapie of bestraling 4) een vereiste om de boel "goed schoon" te krijgen.

Metastasen (uitzaaiingen 5) zijn namelijk een groot probleem. Zoals onkruid zijn sporen door de lucht verspreidt, zo verplaatsen en nestelen kankercellen zich in de meest duistere hoeken van het (overheids)orgaan. Sluimerende "sleeper-cells", als GLADIO-stay-behind saboteurs, kunnen ze van daaruit hun destructieve werk voortzetten en het organisme alsnog ten gronde richten.

Nu, met het ontslag van de eindverantwoordelijke (onder)ministers de uiterlijke tumorknobbel ruim is weggesneden, wordt het tijd om de uitzaaiingen te bestrijden. Dat kan door:
• van binnenuit gif (chemo) toe te dienen.
• van buitenaf aan te stralen.

En dat bestralen zijn geen "duistere krachten", zoals de complotdenker 6 Edith Schippers stelt, maar openlijke toegepaste grotere krachten dan zijzelf. Wanneer goed en langdurig uitgevoerd is de kanker kansloos. Nu nog maar hopen dat we niet te maken krijgen met "operatie geslaagd, patiënt overleden".


Licht uit, spot aan!
Stereotaxis is precisiewerk. Je wilt alleen dat de kwade, slechte cellen verdwijnen. De goede moeten in stand worden gehouden om het orgaan te behouden. En om die specifieke ruotte cellen te vinden moet je ze aanstralen. Met een kleine, doch sterke spot volg je de instructies van Mies Bouwman op: Het verblindende en afleidende licht doe je uit en de spot doe je aan. Gericht op exact de juiste plaats. Daar waar het gebeurt of moet gaan gebeuren.

Commando's zijn daarop getraind 7. Als een (behind-enemy-lines) forward-air-controler gebruik je de reconnaissance and Target Acquisition Systems om het object aan te stralen. Met onzichtbaar rood, zodat Edith Schippers denkt dat het om een complot gaat. Om vervolgens door de super-power van het Parlement er een bombardement van gamma-straling op te gooien. Het rotte DNA vernietigend zodat het zich niet meer verder kan verspreiden.


Demmink's opvolger
Tot die uitzaaiingen behoren sommige top-ambtenaren. Ministers komen en gaan, maar de SG's blijven altijd bestaan. Joris Demmink (VVD) heeft het (te) lang volgehouden 8. Het heeft de belastingbetaler miljoenen gekost. Opvallend is dat JD door Piet Hein Donner is aangesteld tegen beter weten in 9. Zijn voorganger Harry Borghouts 10 heeft daar expliciet voor gewaarschuwd. Maar er was een trouwe en (onder)koningsgezinde "fietsen-uit-de-wind-houder" nodig 11.

Op 11.12.2012 werd JD 65 en ging hij met penisoen. Elf dagen daarvoor (op 01.12.2012) werd er een nieuwe ambtenaar als SG aangesteld. En opnieuw een "partij-onafhankelijke" VVD-man 12. De wind van donderende Donner was immers aangewakkerd tot de bliksemende orkaan van Opstelten. Een lichtgewicht als JD volstaat niet meer. Er moest een zwaargewicht voor Opstelten worden geplaatst die zich niet zomaar omver laat blazen. Een doofpot-professional.

En opnieuw werd er, tegen alle advies in 13, een in opspraak geraakte VVD-er aangesteld. En opnieuw eentje die in korte tijd al miljoenen heeft gekost 14. Hij is afkomstig van BOER & CROON 15 Management Consultants.

Er stonden in 2012 maar liefst 33.561 FTE's op de loonlijst van MinJus 16. Althans, voor zover deze niet geheim waren.

GEHEIM
A)Verplichtingen€ 2.976.000,=
B)Uitgaven € 2.976.000,=
C)Inkomsten € 35.000,=


Maar niemand van hen kon de klus klaren. Dus werden er "externe consultants" ingehuurd. Associate Jo van den Hanenberg (à € 65.000,= per maand) voor de ICT en ongeveer hetzelfde voor partner Pieter Cloo voor het "toezichthouden".

Er werden geen offertes aangevraagd bij andere consultants. Het ministerie betaalde voor de twee jaar dat consultant Jo werkte maar liefst € 1,3 miljoen euro aan salaris. Daarnaast kreeg hij een dienstauto met chauffeur ter waarde van € 384.000,=

Pieter Cloo ontving van mei tot december 2012 (7 maanden) € 400.000,=. De kosten voor zijn auto met chauffeur waren nog niet beschikbaar.

Nu is Pieter C. al een oude bekende van Ivo O. Volgens het NRC regelde Cloo (in samenspanning met burgermeester Opstelten) in 2004 een omzeiling van de Europese aanbestedingsregels, waardoor de verbouwingskosten bij het UWV uit de hand liepen en Tjibbe Joustra (nu voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid 17) moest opstappen. Ook toen al werd Minister de Geus (CDA, sociale zaken) verkeerd voorgelicht.

De beschaving bij deze "notoir verkeerd" of beter "geen commentaar" voorlichter lijkt ver te zoeken, getuige de registratie van JD-tv 18. Ronduit onbeschoft negeert hij de journalist die hem vragen stelt die hij eigenlijk, krachtens artikel 2 van de WOB, uit eigen beweging had moeten mededelen. Actueel, nauwkeurig en vergelijkbaar. Maar een jurist van het Ministerie van Justitie die zich aan de wet houdt? Op de HHC-sympathiserende spionnen en klokkenluiders na zijn die niet te vinden.

Maar ook de integriteit lijkt ver te zoeken bij het Ministerie van Justitie. De Volkskrant spreekt zelfs van "hapsnap beleid" 18.

En wat doe je dan als professioneel doofpotter? Je neemt, zoals Rutte dat afgelopen dinsdag ook probeerde, de controle in eigen hand en start een "integriteitsonderzoek".

Als dan de conclusie luidt dat "de ambtelijke top heeft géén goed overzicht van de aantallen integriteitsschendingen en van de manier waarop die worden afgehandeld" dan is dat precies wat je nodig hebt en neem je de voorstellen tot verbetering natuurlijk niet over.


Aanvullende vragen op de Kamervragen
Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (SP) heeft Kamervragen 19 aan de (ontslagen interim) Minister van Veiligheid en Justitie gesteld over het inhuren van dure ICT-specialisten. Er zou maar liefst € 50.000,= zijn betaald 20 voor het opstarten van een oude computer om een screenprint te maken.

Compleet van de pot gerukt natuurlijk. En wel om meerdere redenen:

1 • Fred Teeven beschikte zelf al over de benodigde info.
2 • Het HHC is zo behulpzaam geweest om een backup toe te mailen.
3 • Pieter Cloo noemt zich zelf ICT-deskundige.
4 • Een uurtje werk tegen een maandsalaris is oplichting.
5 • Het gaat niet om een bonnetje maar om de deal zelf.

De 850+ reactie bij het Telegraaf bericht spreken boekdelen.

De burger pikt deze onzinnige oplichting niet. Corruptie, een beter woord is er niet voor te bedenken. Welke volslagen idioot heeft dit nu weer goedgekeurd? Hem/haar dient de verklaring van onbesproken gedrag (VOG) te worden ingenomen en is ongeschikt om ooit nog voor de belastingbetaler te mogen werken.

Helaas voorzien de vragen van lid Gesthuizen niet in de specifieke duidelijkheid. Om te beginnen is er tot op de dag van vandaag nog steeds niet één screenprintje getoond. We moeten het dus hebben "van horen zeggen" van iemand die aantoonbaar onbetrouwbaar is en verkeerd voorlicht. Die vicieuze cirkel gaat niet werken. Nogmaals, het bonnetje zelf is niet het probleem, maar het waarom en hoe van de Teevendeal.

Verder wil het HHC graag weten wie die "deskundoloog" dan is geweest. Toch niet "toevallig" soms onze oude bekende 65000-euro-per-maand-excl. chauffeur Jo van den H.? Of zijn oude ex-partnership bureau? Bekijkt u eens de gastenlijst voor de Nieuwjaarsreceptie van zijn oude (?) bedrijf. Namen van oude bekenden als Plasterk, Asscher, Demmink, Donner, Harm Brouwer moeten toch wenkbrauwen doen fronsen. Borrelen in de baas zijn tijd? En dan uitgerekend bij de toekomstige opvolger van Joris D.?

Tijd dus voor een aanvullend WOB-verzoek. Of nog beter: een sollicitatie naar lid van de onderzoekscommisie die a.s. dinsdag door de Tweede Kamer ingesteld gaat worden. Uw HHC-verslaggever heeft via een open sollicitatie zijn kandidatuur aangemeld. Zoal Pim Fortuyn zei: "Ik heb er zin in. At your service!"
author: Ton   |   published: 16.03.2015   |   updated: 16.03.2015   |   comments: allowed

23.03.2015
Baybaşin vs. Wladimiroff
Uitspraak
Raad van Discipline
Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014