Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kauwgombel
Als iets ergerlijk en schofferend voor de slachtoffers is zijn het wel die quasi grappige bedoelde postbus 51 overheidsreclamespotjes. Allerlei trivialiteiten worden, de dure reclamebureaus zijn dankbaar, met belastinggeld door de strot gedrukt. De moderne aflaat uit de Rooms Katholieke Kerk: als je maar betaalt (van andermans geld) dan kun je zelf gewoon door gaan met je zonden.

Zo ook het Openbaar Ministerie, een mooie naam voor vazallen van een corrupte overheid, dat populair wil doen met tweets en kauwgombubbels. "Laat ze niet barsten." 1.

De bubbels dan. Want zelf laten ze Bart wel barsten 2. En Manuel Schadwald 3. En Rojin. En vele, vele andere kinderen. Jaarlijks tienduizenden. 4. Maar daarvoor zijn er geen verlichte kerktorens in égalité kleuren. De Pavlov facebook berichten van "diep geschokte" 5 regeringslijders gaan altijd alleen over de nalatigheid van anderen. Nimmer enige zelfreflectie.


Taskforce!
Het Openbaar Ministerie weet verdraaid goed wanneer ze moeten ingrijpen. Met "Amber Alert" snelheid! Want bij kindermishandeling telt iedere dag. Iedere seconde. Trauma's die worden opgedaan in de jeugd nemen ze een leven lang mee. De meesten komen het nooit meer te boven. Een leven vernield. In termen van maatschappelijke "financiële" schade: een zeer zware aanslag.

Het OM heeft dan ook een "taskforce" opgericht 6. Jawel, doortastend. Slagvaardig. Alert. Verantwoordelijk. Rapportages en vergaderingen. Maar hun poot uitsteken als een misstand bekend wordt? Ha, nee, dat is weer niet de bedoeling. De Big Business bijvoorbeeld van de kinderhandel in de Jeugdzorg 7. Ook het Ministerie van Veiligheid met haar "inspecties" weten wat ze eigenlijk hadden moeten doen. "Het is niet niks." Maar ingrijpen? Voor de rechter brengen? Gaat niet gebeuren. Een krokodilletraan, een waxinelichtje en een kauwgom. Meer kan er niet van af.


Laat ze niet Barten
Stel uw zoon stuurt u een kaartje. Met daarop in het Kurdisch geschreven: De bloem reikt uit naar de zon. Onschuldig denkt u? Nee hoor. Het heeft Baybaşin isolatie in gevangenschap opgeleverd. Het kind (die hij 12 jaar lang niet gezien heeft) krijgt de schuld. Trauma door de verantwoordelijkheid van de martelende Nederlandse regering te leggen bij een kleuter. Maar denkt u dat deze misdadigers (het OM zelf) ooit worden berecht?

En er zijn meerdere hele goede voorbeelden al eerder besproken. Denk aan de kerk- en weeshuisschandalen 8. Of nog erger: De zaak Manuel Schadwald. Het OM stond er met hun neus bovenop. Maar ze grepen niet in, te druk bezig met bellenblazen. Omdat criminele overheidsfunctionarissen, zoals Demmink, moesten worden beschermd. Ten koste van een kinderleven.

Of neem Bart van Well. Opnieuw verdomt de overheid c.q. het Openbaar Ministerie om onderzoek te doen. Bart moet zelf een civiel proces aanspannen 8 en daarmee het werk doen waaarvoor het OM betaald wordt. Laat ze zelf eens aan de slag gaan!

En dan vraagt dat OM, dat op hun luie reet blijft zitten, of wij een selfie met kauwgom willen posten? Dat de bellen in hun gezicht moge ontploffen en blijven plakken in hun haren, snorren en baarden! 9
author: Ton   |   published: 17.11.2015   |   updated: 17.11.2015   |   comments: allowed

??.11.2015
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014