Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

4e lustrum: 20 jaar politiek gevangene
24 December 1995. Kerstavond. De dag voor Hüseyin Baybaşin's 39ste verjaardag. In opdracht van Turkije kidnapt de Nederlandse staat een Koerdische zakenman 1. Zo illegaal als het maar zijn kan. Maar onze wetgever maakt haar eigen wetten. (En houdt zich daar zelf niet aan.) Mensenrechten tellen niet. Niet in Turkije en niet in Nederland. De media zwijgen. Het parlement weet van niets. Kerstreces is belangrijker.

Wat toen gebeurde is deze week door de rechter veroordeeld. Een verkeerscontrole gebruiken om mogelijke criminelen te pakken, kan niet door de beugel 2. Dat heet détournement de pouvoir: controlebevoegdheden uit de Wegenverkeerswet gebruiken voor een heel ander doel. Onrechtmatig, zo oordeelde het gerechtshof 3. En, zoals gewoonlijk, kan het Openbaar Ministerie slecht tegen haar verlies. Het gaat in cassatie 4. En anders past Ard van der Steur de wet gewoon aan. De wetten zijn er immers voor het gemak van de overheid, niet voor de bescherming van de burgerrechten 5.

Ondertussen vertonen er zich donkere (kara) wolken (bulut) 6 boven Cizre en Diyarbakir, de geboorteregio van Baybaşin. Volgens de NOS 7 worden in Zuidoost-Turkije hele wijken met de grond gelijk gemaakt.

Want zo doen ze dat daar, als IRAK begint te klagen 8 dat de expansiedrift van de Sultan over de Syrische en Irakese grenzen reikt. Dan schiet je gewoon Russische vliegtuigen neer en ga je voorlopig verder met de genocide binnen je eigen staatsgrenzen.

Allah Erdoğan razi olsun,
halkimizdan esirgemesin.


Nederland, de EU en de VN vinden dat verder allemaal wel best. Ze sturen gewoon nog eens een paar miljard euro en houden een "toetredingsworst" voor. Alsof Turkije zich daar wat van aan zou trekken. Natuurlijk zijn de EU-subsidies welkom. En verder bouwen Nederland en Turkije (alweer 9) leuke feestjes.

Dat verderop honderden mensen worden afgeslacht daar hoeft niemand wakker van te liggen. Vrolijk Kerstfeest!


Katholiek Nieuwsblad
De zaak Baybaşin nadert de ontknoping. In deze fase kan het HHC niet al te veel hierover mededelen. Maar advocate dr.mr. Adèle van der Plas licht in een interview voor de Kersteditie van het Katholiek Nieuwsblad een klein tipje van de sluier. Samenvatting 10. Volledig artikel 11.

Het HHC verklapt vast het laatste stukje: Het lijkt erop dat 2016 voor Baybasin het jaar van de waarheid wordt. Dan zullen dezelfde media die zich zo lang van hogerhand lieten muilkorven, elkaar verdringen om er verontwaardigd verslag van te doen. "Mmm, dat kennen we, hè?", zegt Adèle van der Plas met een spottend glimlachje. "Na de oorlog zaten we opeens allemaal in het verzet."


JD-tv
author: Ton   |   published: 23.12.2015   |   updated: 23.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
24.01.2016 - 13:00u
Boekpresentatie Dankbaar
Van de Valk - Haarlem
 
25.01.2016
KG celsinspectie
Rechtbank Amsterdam
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM