Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

"Crimefighter" Teeven
Fred Teeven, ex-staatssecretaris van justitie, oud-officer van justitie, thans parlementslid, actief in het controleren of de verkiezingen in Amerika wel eerlijk zijn verlopen. Fred houdt van rechtvaardigheid. Onrecht moet bestreden worden. Fred is daar zo straight in, dat hij daarom zijn glansrijke carrière bij justitie heeft opgegeven: Om het volk te dienen. Dat zijn mijn soort van kerels. Bikkels die zichzelf opofferen voor het hogere ideaal.

Maar helaas. Fred komt zijn beloften zelden na. Wat dat betreft is hij de perfecte VVD-politicus. Ik heb Fredrik voor het eerst ontmoet in juni 2013. Hij zette zich in voor ontvoerde kinderen 1. Althans dat zei hij. Want hij zegt wel meer. En hij heeft mij persoonlijk beloofd mijn dossier te bestuderen. Sindsdien krijg ik alleen maar leesbevestigingen, maar nooit een inhoudelijk antwoord. Onbetrouwbaar dus.

Maar goed, daarom is hij dan ook een politicus. Hoewel, ook als regeringslid (staatssecretaris kabinet Rutte-II) liegt hij er op los. Verdwenen bonnetjes en zo. Net als andere liegende overheidsfunctionarissen zoals valsheid in geschrifte plegers Frans Timmermans en Reinier van Zutphen. Criminelen pur sang die denken dat ze de dans kunnen ontspringen. Dat ze geen verantwoording hoeven af te leggen. Dat hun misdaden lonen.

Nee dus. De amsterdamse rechtbank heeft daar een stokje voor gestoken. In de civiele zaak van Bart van Well probeerde Teeven er onderuit te komen. Net als Demmink, die liever wilde borrelen dan aan de oproep van de rechtbank gehoor te geven. Dus tijdens het eerste verhoor beriep Fred zich op een mooie volzin die hij uit zijn hoofd had geleerd 2.

Het mocht niet baten. Terecht oordeelde de rechter dat de noodzaak tot geheimhouding allang verjaard was, niet langer opportuun en geen ander doel diende dan het verbergen van de waarheid en daarmee medeplichtig zijn aan het verbergen van criminelen die hun veroordeling daardoor mislopen. Zeer ernstig dus.

Een beetje aangeslagen tekende Fred beroep aan.


Hoger Beroep
En onze Sinterklaas - deze keer niet Opstelten, als goed werkgever, maar - VVD-kliek Rutte/Steur namen het van daaraf over. De rekeningen van de Pinokkio-BV kunnen weer worden ingediend. Bonnetje niet nodig.

STAAT DER NEDERLANDEN versus VAN WELL
Datum: Woensdag 7 december 2016
Tijd: 11:15 uur
Locatie: Gerechtshof Amsterdam
(aan het IJ, dus niet de Parnassusweg)
author: Ton   |   published: 05.12.2016   |   updated: 05.12.2016   |   comments: allowed

??.??.2016
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.06.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.06.2016
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM