Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Dr. Phil
Dr. Philip McGraw is psycholoog. Zijn wereldbekendheid ontstond toen hij in het team zat dat Oprah bijstond tegen afpersers. Aanvankelijk trad Phil op als consultant in de Oprah shows, maar al gauw kreeg hij zijn eigen programma, dat nu al 15 jaar op TV wordt uitgezonden. Ook bij de Nederlandse zender RTL. Totdat...

Afgelopen maandag zaten de mensen weer voor de buis. Of, zoals ik vaak deed, op de crosstrainer. 35 minuten show + 20 minuten reclame. Voldoende tijd voor een pot koffie of een workout. Maar in plaats van deze favoriete show verscheen er volkomen onverwachts een herhaling van een roddelrubriek 1. Inhoudelijke menselijke confrontaties door RTL afgegleden naar Jerry Springer achtige boulevard gossip. Hoe kan dat? Wat is er aan de hand?


Teleurstelling en roddels


RTL4 geeft geen enkele reden, commentaar of antwoord op vragen 2. Wanneer de twitter hashtags en accounts worden bekeken zie je hoe ze zich zelf veren in hun reet stoppen met "beste dit" en "beste dat". Maar geen letter uitleg aan de teleurgestelde trouwe kijkers. De rest lijkt te zijn verdwenen. Als we dan ook nog de vermoedens van veel internationale kijkers beoordelen 3, dan is het niet uitgesloten dat daar een grond van waarheid in zit. Volgens de roddels zou de Nederlandse TV-kijker niet geconfronteerd mogen worden met dit zware nieuws:

Op 21 maart 2017 besteedde Dr. Phil in een uitzending 3 aandacht aan top-elite die zich schuldig maakt aan kindermisbruik. Schokkend, en tegelijk bekend voorkomend. Van de schandalen in Engeland met Jimmy Saville tot aan die van Nederland met de Rolodex verdachten.

Dr. Phil heeft een team van 300 mensen die uitgebreide research doen voorafgaande aan een uitzending. Zo begint hij zijn programma ook: Het lijkt ongeloofwaardig maar hij meent dat het waar is. En durft daar zijn nek voor uit te steken. En dat kost hem dus zijn carrière in Nederland. Net als Adam Curry overkomen is 4. Insinueren dat er bij onze overheid verrotte, corrupte, hufterige misdadigers rondlopen mag niet. Op straffe van mond dood maken.


Research
U kent het HHC. Wij willen geen roddels maar feiten. Wij willen geen doofpot maar openheid van zaken. Geen staatsgeheimen om misdadigers hun straffen te laten ontlopen maar transparantie wanneer het staatsbelang dat eist. En dus gaan we op onderzoek uit. Bij voorkeur naar de bron. Geen vertekenende tussen-referenties maar de oorsprong. Gewoon open en onbevangen vragen wat er aan de hand is.

Laat je niet beduvelen!

Er zijn mensen die denken dat we in een transparant land leven.
Ik zie dat na talloze Wob-procedures toch echt een beetje anders.

Pieter Klein, adj.directeur RTL
Geen reactie. Dan maar rechtstreeks naar de adjunct-directeur van RTL, Pieter Klein. Hij heeft tot nu toe altijd het respect van het HHC gekregen. Zelfs al een publicatie in 2013 5, toen hij zich in wilde zetten voor WOB-verzoeken 6. Maar zoveel transparantie als hij zelf opeist, zoveel twitter berichten als hij rondstuurt en door HHC dagelijks gevolgd wordt, er komt niet één antwoord dat verklaart waarom midden in een seizoensprogrammering wordt gestopt met een populaire serie.

Dus op naar de tweede bron: Dr. Phil himself. Ook zijn team is aangeschreven en hoewel er is gevraagd om op de hoogte te worden gehouden is er geen reactie gekomen. Althans niet naar het HHC. Ik kan me wel voorstellen dat RTL gebeld is met een verzoek om uitleg over deze contractbreuk.

Tot slot hebben we de derde bron gevraagd: De adverteerders. Ook zij hebben een direct belang bij een hoge kijkdichtheid. Zij zijn immers degenen die indirect betalen voor de uitzendingen. Maar uit de ontvangen reacties is van geen vooraf communicatie door RTL gebleken. De meesten kopen blokken in, zonder te weten waar ze worden geplaatst.

Wat heeft dit alles duidelijk gemaakt? Als er een legitieme reden zou bestaan voor deze plotselinge wijziging in programmering dan zou men daar open en transparant over kunnen zijn. Een smoes van kijkdichtheid versus kosten van serie-aankoop met tussentijdse opzegtermijn, bla, bla, bla. Maar niets van dat alles. Liever laat RTL de zeer breed beproken vermoedens bestaan dat RTL niet wil/mag meewerken aan het onthullen van schandalen van kindermisbruik door "elite".

Als u vindt dat kindermisbruik OK is moet u vooral niets doen. Hang lekker voor de buis en kijk naar "Het is hier fantastisch", wat Mark R. ook altijd grijnzend zegt.

En als u wel integer bent en doorheeft dat het hier heel wat minder fantastisch is, dat er kinderslachtoffers vallen, en dat GIRO555, Amnesty International, Ombudsmannen, et al. daar helemaal niets aan doen, doorbreek dan het stilzwijgen en deel deze informatie met uw familie, vrienden en kennissen. Misbruik moet gestopt worden!

Deeplink: http://www.hethaagsecomplot.nl/20170331-dr.phil-censored.htm
of klik op één van de share-icoontjes hieronder om direct te posten.


author: Ton   |   published: 31.03.2017   |   updated: 31.03.2017   |   comments: allowed

??.??.2017
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.??.2017
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.2017
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM