Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Bart Nieuwenhuizen

DEN HAAG - Stel, je bent vannacht lekker aan de rol geweest in een "clubachtig iets" aan de Kazernestraat in Den Haag. Na een biertje wijntje of wat zit de stemming er goed in. En je besluit dat die bushalte hoognodig aan een verbouwing toe is beneden je stand is. Je belt chauffeur Harrie Dijkman 1 op en kotst zijn onze -met belastincenten betaalde- auto onder. Jammer dat de politie je niet meteen in je kraag vat. Nachtje bureau en de volgende dag een boete aan je broek. Denkbeeldige situatie? Zo snel gaat dat toch niet? Toch wel, aldus uw hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen. 2. Alleen niet als je over een rijkspas 3 beschikt en die bent kwijt geraakt in het Anne Frank plantsoen, aldus HHC.

"Als het even kan, worden maandelijks 1500 zaken afgehandeld. Veertig procent binnen één dag. Daarom werken op ZSM mensen van de politie, de reclassering, de kinderbescherming, slachtofferhulp en het OM 14 uur per dag, 7 dagen per week samen. Korter kunnen de lijnen niet zijn. Op de monitoren staan de namen van de verdachten. Met daarbij de tijd dat ze nog mogen vastzitten. Want alles is gebonden aan wettelijke termijnen. Een permanente race tegen de klok."


De overige 60%
40% binnen één dag. En de andere 60% nog niet in twintig jaar. Zo werd van de week bekend dat Desi Bouterse eindelijk eens vervolgd gaat worden voor moord. Moord is een eufemisme voor marteling tot de dood erop volgt. Ook daarbij speelt de race tegen de klok. Wanneer je gemarteld wordt telt iedere seconde. Maar dat wordt gemakshalve maar weggelaten. Dat maakt het allemaal wat minder erg. Erger is wanneer je zegt "make him call". Daar staat levenslang op, in plaats van 20 jaar.

En ook daar zien we Joris Demmink weer opduiken. Joris was van 1977 tot 1982 hoofd directie Juridische Zaken, afdeling Wetgeving en Publiekrecht, ministerie van Defensie. Tijdens de Decembermoorden adviseerden Demmink en Valk in Suriname. Staatsgeheim natuurlijk 4. Hij had daar in Suriname zelfs een vriendje (leeftijd onbekend). De MID had Joris op de korrel en dat is ook de reden dat Joris bij MinDef gedesavoueerd werd. En zoals ook met ministers als Donner gaat: ook al heb je gefaald, dan (juist) kunnen ze je bij MinJus gebruiken. Maar dat is weer een ander verhaal, wat afleidt van het onderwerp van vandaag: TIJD en SPOED.

"Bouterse is bepaald niet de enige regeringsleider, koning, keizer of president die zich voor de rechter moet verantwoorden. Net als veel van zijn mede-leiders (...) stelt hij alles in het werk om een veroordeling te voorkomen.", aldus de NOS 5, zonder één woord te besteden aan de twee letters JD. En in Nederland is dat niet anders. Het enige wat wel anders is dat zijn de beklaagden. Pinochet, Noriega, Bokassa, Milosevic, Mubarak, Ghadaffi, Sadam Hussein. Maar niet één westerling. Okay, de Amerikaan George Bush is veroordeeld in Maleisië maar heeft zijn straf nooit hoeven te ondergaan. Von Lippe-sur-Biesterfeld is noch steeds half staatsgeheim. Demmink is allemaal borrelpraat. En Hans van Mierlo die persoonlijk verantwoordelijk is geweest voor het herbergen van voortvluchtige verdachte Bouterse heeft, zoals MinJus/MinVenJ/MinBuZa dat telkens hopen, voortijdig het dossier gesloten door er tussen uit te knijpen en zelf niet voor de rechter te worden gebracht.

Want dat laatste lijkt de strategie van BV Nederland te zijn. Traineren, vertragen, frustreren totdat alle betrokkenen een al-dan-niet natuurlijke dood zijn gestorven, waardoor je een proces "bespaart". Dat zagen we van de week met de vervolging van Demmink 6, in mijn zaken (afbeelding links), waarbij deze zelfde Bart van Nieuwenhuizen, toen nog HoVJ Den Bosch, het -volstrekt ongemotiveerd- verdomde om een (Turkse) rechter te vervolgen en die inmiddels is overleden, en wat we morgen gaan zien in de zaken van Baybaşin.


Meer dan 20 jaar.
Naast het effect van hindenissen in de bewijslast aan de ene kant, doet het heel veel met het leven van de betrokkene en hun slachtoffers. Neem de zaak Nelson Mandela. Na 26 jaar kwam deze zuid-afrikaanse vrijheidsstrijder pas vrij. Daarna werd hij weliswaar president, maar een heel deel van zijn leven was hem ontnomen.

Kijken we naar de zaak van de Koerdische vrijheidsstrijder Hüseyin Baybaşin dan zien we hetzelfde. 1995-2017 = 22 jaar, en misschien wel de belangrijkste jaren van zijn leven, zijn een zwart gat. En die krijgt hij nooit meer terug. Al betaalt de Staat en haar misdadigers miljarden. Wat hem aangedaan is valt nooit en op geen enkele wijze te compenseren.

En in diezelfde periode lopen de èchte misdadigers, waaronder Demmink, Donner, Hugo Hillenaar (baas van Bart Nieuwenhuizen) en vele anderen niet alleen vrij rond, maar worden op alle mogelijke wijzen gefêteerd door de Staat. Ivo O. betaalt tonnen voor de verdediging van verdachte pedofiel/crimineel Demmink. Ze lopen al 30 jaar van de ene borrel naar de andere. Werken is er niet bij. De rechtstaat frustreren des te meer.


Vrijdag 30 juni 2017

Gerechtshof Arnhem vrijdag 30 juni 2017 om 10:00u.

De zaak waarin het Hof opdracht heeft gegeven aan het OM van Bart Nieuwenhuizen met zijn 24-uurs ZSM service dienst, die jarenlang NIETS heeft gedaan, uiteindelijk anderen (waaronder Turkije) de schuld geven dat ze nog steeds niets kunnen willen doen. U wordt niet binnengelaten, maar mag buiten natuurlijk wel met "ARRESTEER DEMMINK" spandoeken staan. Adèle zal hier aanwezig zijn.


Gerechtshof Den Bosch vrijdag 30 juni 2017 om 13:00u.

De zaak waarin het Hof is voorgelogen door het frauderende OM van Bart van Nieuwenhuizen, thans Nicole Zandee 7, waarbij ze fata morgana's verkopen en ontlastend bewijs achterhouden. Baybaşin zal hier aanwezig zijn. En uw HHC-verslaggever ook. Vandaar dat de ME-busjes al klaar staan. Of is dat Bart zijn 24-uurs service van de geld-transportwagens voor de teruggave van de schuld die de Staat der Nederlanden 19 jaar geleden heeft ontvreemd?
author: Ton   |   published: 29.06.2017   |   updated: 29.06.2017   |   comments: allowed