Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

World versus Holland
complotarchiveliteraturesources Turkije versus Holland Een maand geleden, terwijl ik in een Turks detentiecentrum vast zat, was de premier van Turkije in Nederland. In niet mis te verstane woorden werd aan premier Rutte medegedeeld dat zijn opvattingen over homofilie door Turkije niet passen bij de Islamitische (maar ook Christelijke CDA/CU/SGP) waarden waarbij het traditionele gezin wordt gezien als hoeksteen van de samenleving.

Een en ander leidde tot een hanengevecht waarbij demonstraties in Nederland en Turkije en verslaglegging in de internationale media Nederland op een negatieve wijze op de wereldkaart zette. (Niet dat Turkije zelf van onbesproken gedrag is qua vrijheid van meningsuiting.)

Rusland versus Holland Twee weken later was het raak met de Russische president Poetin. Ook hij heeft zijn opvattingen over homofilie overgebracht aan Mark Rutte cum sui. En ook in Rusland zijn demonstraties gehouden om hun kinderen te beschermen.
Maar ook Poetin heeft in zijn eigen land de nodige problemen met vrijheid van meningsuiting, internet censuur en oppositie.

En de direct verantwoordelijke (minister Opstelten) draait zich overal onderuit en lijkt nu dan maar zijn vice-minister Teeven te willen opofferen in de Dolmatov-affaire (zie de blog van morgen). Deze Staats Secretaris (S.S. dat is iets anders als S.G.) weet "toevallig" ook teveel van voormalig Secretaris Generaal van Justitie (zie de volgende alinea over de USA).

zie ook het Russisch journaal:
deel 1
deel 2

Amerika versus Holland En nu gaat ook Amerika Nederland de les lezen. De US-senate heeft al vragen gesteld. Rechtstreeks aan Nederland, via het Europese Parlement, en aan de Nederlandse Ambassadeur in Washington.
Nederland ligt zwaar onder vuur vanwege het gebrek aan daadkracht om kinderen te beschermen tegen misbruik en mensenhandel. En binnen dit verhaal speelt de S.G. (en diverse voorgangers van Opstelten) een hoofdrol.

En om zijn Amerikaanse vriendjes dan toch een beetje tevreden te houden heeft hij persoonlijk een spoed appel ingediend bij het Hof. Opstelten wil de Nederlander Sabir K. alsnog zijn vrijheid ontnemen en uitleveren aan het, om zijn mensenrechtenschending bekend staande, Verenigde Staten van Amerika. Wat je ook van Sabir K. mag denken: je levert geen Nederlandse staatsburgers uit zonder garanties. En al helemaal niet als het alleen maar om eigen belang gaat.

Maar wat Opstelten ook poogt, het hek is van de dam. Inmiddels is ook de New York Times een onderzoek gestart. Nederlands grootste onderzoeker van de Demmink Doofpot is gisteren geïnterviewd.




Wereld versus Holland Om de verhoudingen van de hierboven genoemde wereldspelers even te visualiseren:





author: Ton   |   published: 17.04.2013   |   updated: 17.04.2013   |   comments: allowed