Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Transparante Staatsgeheimen
Inlichtingen Dit weekend "werd bekend" dat 's-werelds grootste ICT-bedrijven al onze informatie opslaan. Nee nog erger, dat alle opslag van deze dataverzamelaars onze gegevens real-time 1-op-1 doorgeven aan de staatsinlichtingendienst van Amerika. Al onze telefoongesprekken, Skype-gesprekken, verzonden SMS-jes, verzonden e-mails, zoekopdrachten bij Google, facial-recognition-tags van onze vrienden bij Facebook, echt alles is niet alleen opgeslagen en gekopieerd maar ook toegankelijk. We hebben ze door. We doorzien ze. Betrapt. Busted!

De mensen zijn "geschokt" en de politici verontwaardigd. Hoe is dit mogelijk. Schandalig. Onze gegevens opgeslagen. Eerlijk gezegd zie ik daar het probleem niet zo van. Ideaal eigenlijk een permanente mirror. Miljoenen RAID schijven die mijn data veiligstellen. Fantastische service van de overheid. Mits...
1) Ik er zelf (ook) bij kan komen. En...
2) Verder niemand anders eraan kan komen, tenzij...

En zo zijn onze "democratische" wetten ook bedoeld. Alleen in uitzonderlijke gevallen, en pas nadat de rechter alle belangen van beide partijen (niet alleen die van de overheid) heeft meegewogen, behoort een overheidsfunctionaris toegang te kunnen krijgen. Helaas werkt het zo niet. De overheid is een criminele organisatie die zich niets (of erg weinig) aantrekt van burgerrechten, wetten en verdragen. Ze doen gewoon waar ze zelf zin in hebben. En achteraf weigeren ze verantwoording af te leggen voor hun (kennelijke) criminele activiteiten.

Wat doorzien we nu werkelijk. Hoe transparant is de overheid eigenlijk? Laten we nog eens wat meer lagen afpellen. Verplaats de schuif om de afbeeldingen transparant te maken en te zien wat onder het oppervlak schuil gaat.

schuiflaagcontrole
1PRISM-server gebruiker
2Opslag bij inlichtingendienst
3(preventieve) politierespons
4Analyse door spionnen
5Staatsgeheim barrière
6eigenbelang opdrachtgever

En dan zijn er nog meer (onbekende) lagen. Wiens eigenbelang uiteindelijk gediend wordt is nog steeds een raadsel. Wat wel waarschijnlijk is dat het om een kleine groep machtshebbers gaat. Of dat nu de Bilderbergers zijn, de Illuminati, de Jezuïeten, de USA, de Paus, het Koningshuis, de Ministers, de Bankiers, de Industriëlen, wij -het gewone plebs- zijn dat in ieder geval niet.

Democratie "Demonstraties horen bij een democratie, evenals vrijheid van meningsuiting en mediavrijheid. Op dit vlak heeft Turkije nog een hele weg af te leggen", aldus Timmermans die namens het Nederlandse kabinet de zorgen over Turkije uitspreekt. Mag ik de minister nog even wijzen op de wijze waarop zijn collega Plasterk in Nederland hiermee omgaat? En een belangrijkere vraag: Wat gaat de minister eraan doen? Een statement aan de pers heeft nog minder waarde dan mijn posting in dit blog. We willen graag daden zien, meneer de minister! Geen holle woorden.

Staatsgeheimen
Informatie wordt soms beschouwd als geclassificeerd. Dat betekent dat niet iedereen daar toegang tot krijgt. Dat kan soms ook nodig zijn. Meestal gebeurd dat om je plannen niet vroegtijdig kenbaar te maken.

Wanneer je bijvoorbeeld een offerte opvraagt bij verschillende partijen dan moeten ze dat niet van elkaar weten, teneinde kartelvorming te voorkomen. Ook in een oorlogssituatie wil je niet dat je vijand weet waar en hoe je zal toeslaan.

Maar zijn deze tijdelijke uitzonderingsmomenten voorbij, dan zal er alsnog verantwoording moeten worden afgelegd. Bijvoorbeeld bij de parlementaire enquête naar Fyra. Of over de vergunning van kolencentrales, die daarnaast ook nog eens 386 miljoen aan zorgkosten geeft. En de JSF, en de participatie in de oorlogen in Irak, Afghanistan, en ...

De lijst is eindeloos. Toch zegt minister Plasterk dat de kamer krijgt geen informatie krijgt. We moeten maar geloven dat er sprake is van fatsoenlijk bestuur. Er hoeven geen extra maatregelen of sancties te worden genomen tegen wanpresteerders (en dat lijstje is zo mogelijk nog langer). En voor alle zekerheid hebben we ook nog het Pikmeer arrest. Voorlopig kunnen ze aanklooien en niemand die er iets aan doet. Ook onze "controlerende" parlementariërs niet.


Nieuwsuur deed afgelopen week zijn beklag. GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman gaat minister Plasterk aan zijn toezeggingen houden. En wij op onze beurt houden Linda Voortman aan haar belofte. En PVV-baas Geert Wilders deed zijn beklag over "de premier van alle partijen", die op kosten van de belastingbetaler op een VVD-achtige Bilderberg bespreking zit, eveneens zonder transparantie, laat staan verantwoording af te leggen.

Ik ben benieuwd wanneer het Pikmeer arrest wordt afgeschaft en strafrechtelijke vervolging kan geschieden naar het lijstje Staatsgeheime Staatsambtenaren, die het volk hun democratie niet alleen ontzeggen, maar openlijk onze Grondwet met voeten treden.


Gerelateerde informatie:
08.06.2013 weblogThe Hack List
05.06.2013 weblogDe Wetgever
07.06.2013 weblogDemonstreren voor vrijheid
28.04.2013 weblogDemonstratie preventie

07.06.2013 RTL-nieuwsAmerikanen bespioneren ook Nederlandse burgers
05.06.2013 NieuwsuurStaatsgeheimen te krampachtig bewaakt?
05.06.2013 NieuwsuurStaatsgeheimen te krampachtig bewaakt?
05.06.2013 NU.nlKamer krijgt geen informatie over bezuinigingen AIVD
07.06.2013 NU.nlZorgen bij kabinet over geweld in Turkije

wikipediaGeclassificeerde informatie
13.06.2006 NRC Alleen de rechter bepaalt wat staatsgeheim is
08.06.2013 NU.nl'Parlementaire enquête Fyra zoethoudertje'
09.06.2013 NU.nl'Zorgkosten door kolencentrales 386 miljoen'
20.12.2012 Telegraaf'Ons land wordt fatsoenlijk bestuurd'
06.06.2013 PostOnlinePVV neemt stokje Bilderberg-Kamervragen over




author: Ton   |   published: 09.06.2013   |   updated: 09.06.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources